SLO vinjete 2010

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Avstrijci bi mu napisali kazen za tiste dve minuti.

Sicer pa tile ubogi nemški in avstrijski "turisti", točno vedo, kaj imajo in do kdaj velja, "ali nisam znao".
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Sicer pa tile ubogi nemški in avstrijski "turisti", točno vedo, kaj imajo in do kdaj velja, "ali nisam znao".
evil.gif
Vsak normalen človek mu kazni za tisti dve minuti nebi dal. Pa tudi če velja 15 dni od nakupa, jo najbrž ni kupil dve minuti čez polnoči. Pa dve minuti čez je blo ko ga je spustil, kolk je bla ursa ko ga je ustavil pa nismo vidli.
Bi pa kazen opilil naš darsovec , če nebi bilo kamere zraven, brez skrbi. pa se je zbal splošnega zgrašanja nad njim.

Ja nemški turisti naj bi po tvoje vse morali vedet, ko pa berem alter pa marsikdo domač še po dveh letih in pol ne ve, kako stvari laufajo. Kar preberi si tole temo od začetka, pa boš videl.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pa tebi ni pomoči... nemški turist, KI SE V SLOVENIJO PRIPELJE SKOZI AVSTRIJO, kjer imajo že X let vinjete, ne ve kak je vinjetni sistem?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Kaj narediš ko greš v Avstrijo? Na Češko ali pa Slovaško? Malce preveriš, če potrebuješ vinjeto. Ko to narediš, si zraven že tudi zvedel dolžine veljavnosti. Pa tudi, če ne bi, bi lahko povprašal na prodajnih mestih. Ali pa pogledal na vinjeto, saj je na njej zadosti podatkov.
evil.gif

Dokaz, da smo na Balkanu, pa je dejstvo, da nadzornik tistemu ni dal kazni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Kaj narediš ko greš v Avstrijo? Na Češko ali pa Slovaško? Malce preveriš, če potrebuješ vinjeto. Ko to narediš, si zraven že tudi zvedel dolžine veljavnosti. Pa tudi, če ne bi, bi lahko povprašal na prodajnih mestih. Ali pa pogledal na vinjeto, saj je na njej zadosti podatkov.
evil.gif

Dokaz, da smo na Balkanu, pa je dejstvo, da nadzornik tistemu ni dal kazni.
Ja Nemec pa Hrvat morata vse vedet. Tud to,ali jo mora imet tudi na tomačevskem rondoju ali ne.

Tu pa že v prvem postu Benady sprašuje, če lahko namesto ene vinjete za dvosledno vozilo nalepi dve za enosledno, mal kasneje Darjan ne ve od kdaj do kdaj bodo v prodaji, Jado ni prepričan do kdaj veljajo stare, Twister misli da bodo v Avstriji slovenske vinjete ceneše, erics nas informira da bodo s 1.1.2010 vinjete dražje, Alan misli da če jo prilima na folijo bo OK, patriot ne ve, da neveljavna vinjeta ovira pogled, keber pa misli da bo policaj kršil zakon in tega ne bo kaznoval......in podobne cvetke od tistih, ki se tu delajo tko pametne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ti, kaj sicer počneš v življenju razen jamranja čez vse te krivice?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

evil.gif
Vsak normalen človek mu kazni za tisti dve minuti nebi dal. Pa tudi če velja 15 dni od nakupa, jo najbrž ni kupil dve minuti čez polnoči. Pa dve minuti čez je blo ko ga je spustil, kolk je bla ursa ko ga je ustavil pa nismo vidli.
Bi pa kazen opilil naš darsovec , če nebi bilo kamere zraven, brez skrbi. pa se je zbal splošnega zgrašanja nad njim.

Ja nemški turisti naj bi po tvoje vse morali vedet, ko pa berem alter pa marsikdo domač še po dveh letih in pol ne ve, kako stvari laufajo. Kar preberi si tole temo od začetka, pa boš videl.

Ce 2 minuti cez polnoc ni imel nalepljene vinjete se je skoraj gotovo hotel svercat... ker se je se prerekal, da kao se una vinjeta velja, ki jo je imel nalepljeno... Ustavili so ga pa kolikro sem razbral, na karavankah... torej ob vstopu v Slovenijo... Ce bi bilo ob izstopu iz Slovenije, bi bilo se nekako sprejemljivo... Vsekakor se mi zdi prav, da se mu zaracuna... Tudi meni bodo recimo Avstrijci zaracunali, ce bi se zgodilo podobno na njihovih AC... prav tako drugje...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
ksz...

evo, danes nalepil novo vinjeto in glej ga zlomka, pras33ca se je strgala na robu, ko sm jo še vlekel stran od tiste prozorne folije, tako da imam dejansko na steklu cca. 97% vinjete. potegnil sem jo pa čist na easy pa se je vseeno strgala... komaj čakam da mi kakšen policaj ali pa kontroler vinjet zamori zaradi tega, ker naj bi bila poškodovana vinjeta neveljavna. kvaliteta na višku, juhej.

blazrib

Zelenc'
2. feb 2010
5
0
1
Em... Če zgubiš vinjeto in nimaš računa, bi štelokot dokaz izpisek za plačila s kartico?

Neumno, ampak ali kdo pozna primer.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz imam v avtu vedno drugi del vinjete v predalu spravljen, ravno zaradi morebitnega teženja kontrolorjev (tudi če imam kako drugo vinjeto, ne samo našo).
Sicer je pa letošnja res tanka, tudi meni se je malo zgrbančila ob limanju. Se vidi, da bi moral Dars predpisati minimalno debelino papirja. Tako pa zato, da prišparaj(m)o na razpisih za tiskanje vinjet, dobimo tanke folije namesto normalnih vinjet.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
no sej, sedaj imam tudi sam spravljen drugi del vinjete v prometnem dovoljenju, da lahko težaku pokažem manjkajoči del
grin1.gif

@blazrib - močno dvomim, da bi tak izpisek kaj pomagal... konec koncev lahko kupiš vinjeto komu drugemu, sam se pa potem voziš naokoli samo z računom. japajade
tongue-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Moja sestra pa jo je zalimala na tisti temni rob na vrh stekla....hudič ,ki od znotraj je normalno videt a zunaj je zelo slabo videt....je pa prava vinjeta gor in ima odrezek.
Je poklicala na dars in vprašala če lahko dajo mogoče drugo (nadomestno) in če bo kaka težava zaradi tega.....so rekli da lahko dobi nadomestno edino pod dvemi pogoji....če menja steklo(seveda rabi račun menjave stekla) ali pa da odjavi avto s prometa....drugače ni mogoče.

A je kdo imel že kako tako izkušnjo z vinjeto in tistimi "vinjetniki"?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Foter se je celo leto vozil s tak nalepljeno okoli, pa ni noben nadzornik nič rekel, niti ustavil ga ni ko se je mimo tistih kontrol s daljnogledi peljal. Je tudi nalepil tako, da je odznotraj lepo videl, odzunaj pa se je pol vinjete samo videlo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tako ima zalepljeno vinjeto vsak tadrugi, ki ima temni pas na šipi, pa še nisem slišal, da bi imel kdo problem. Jaz sem imel dvakrat pol vinjete na tem pasu, pa mimo neštevilnih kontrol niti enkrat ni bilo česa.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
jaz mam tut v tem temnem.
če nebi mel bi bla vinjeta sredi šajbe kar pa mi ni nekak všeč...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ce si zajebu pri lepljenju, gres z neodstranjeno vinjeto na DARS ceneter kjer se reši problem z drugo vinjeto. Mislim da sem to prebral na njihovi strani,ampak obvezno mora biti na steklu, ne smes sam odstranit.