slo parcele na garminu

sunka

Zelenc'
24. sep 2013
18
0
1
Zdravo Hanzi,

Prvi parameter, ki mora biti občina ni pravilen (SELO) - najprej preveri če tvoja občina obstaja v piso portalu. Če obstaja uporabi ime kot parameter (namesto presledkov so podčrtaji). Drugi parameter je šifra katastrske občine in tretji šifra parcele, to mislim da je pravilno.

Lp

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Upss, j az sem za občino vtipkal Katastersko občino in ne "politično" občino.
Sem popravil, sem dobil sedaj gpx datoteko za mojo parcelo.
Hvala,
POpotnik: A to gpx datoteko potem bere samo garmin, ali tudi IGO na telefonu. V katero mapo na telefonu jo kopiram?
external sd/IGO/content/map (oziroma map_tm) ali kam drugam.
Ali jo zna android 2.3.6. ace2 brati tudi kje drugje?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Sunka, hvala za navodila in programček! To sem iskal! Sem ti dal 5*
smile-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Vse pohvale za tole, si dobil *****
aplauz.gif

Na spletni strani dela super-sploh piso podatki, parcela iz podatkov prostora je pa malce nenavadna.

A imaš tudi kakšno verzijo za na računalnik?

sunka

Zelenc'
24. sep 2013
18
0
1
Ja na prostor 3 portalu so parcele dokaj razdrobljene oz so slike so malo hecne - zaradi tega pride namesto 1 track recimo 5 trackov, končni efekt je pa približno isti če gledaš tracke kot celoto
smile-1.gif

Za na računalnik verzija je par postov nazaj, ampak konzolna aplikacija brez GUIja (ročno moraš popravit parametre v .bat datoteki).

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Programček za na računalnik mi na XPjih ne dela, vseskozi mi javlja napake kot sem jih opisal zgoraj.

Net framework 3,5 SP1 pa imam.

Tole na spletu je super ampak čez kakšno leto boš morda stran izbrisal in aplikacije ne bo več ;(
Morda bi bilo še dobro, da bi lahko vpisal številko katastrske občine ali pa ime-zdaj dela samo številka.

Hvala za trud.
Problem je samo še v natančnosti garminov-sredi gozda zgreši tudi sto metrov;) ampak za približno uporabo je vseeno ok.

sunka

Zelenc'
24. sep 2013
18
0
1
Generalno glede nalaganja .gpx datotek: jaz jih na napravo skopiram s pomočjo BaseCamp aplikacije: http://www.garmin.com/en-US/shop/downloads/basecamp

Glede napak desktop verzije - detajli ki si jih opisal nič ne pomagajo; ideja spletne aplikacije je ravno v tem da je zadeva centralizirana in lahko preverim ko pride do napak. Vseeno sem pripravil verzijo ki logira napake: https://dl.dropboxusercontent.com/u/6013601/KatasterWithLog.rar

če imate probleme poženite to verzijo programa z ustreznimi parametri ter mi pošlji vsebino "Log" mape ko pride do napake. V primeru da se program crasha preden se sploh kaj zapiše v Log pa žal ne morem pomagati.

Lp

Nazadnje urejeno:

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
To je slika te gpx datoteke prenesene v MapSource, če jo pa pošljem v nuvija mi jo pa shrani v mapo GPX.
Sedaj pa ne vem kje mi bo to prikazalo na zemljevidu, kaj sem delal narobe
sprasujem se.gif

2000668-720.jpg

Priponke

• 2000668-720.jpg
    2000668-720.jpg
    32,6 KB · Ogledi: 396

sunka

Zelenc'
24. sep 2013
18
0
1
gpx za vsako parcelo vsebuje "track" (http://en.wikipedia.org/wiki/GPS_eXchange_Format)

Žal ne poznam tvoje naprave, zato nisem prepričan kako prikažeš track - v mojem Garminu je v meniju na voljo kategorija Trakcs, v kateri lahko vidim vse uvožene parcele. ter jih prikažem/skrijem na mapi.

Verjetno ti bo kakšen izkušenj član foruma znal kaj več povedati na to temo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Evo samo poskusil sem zagnati program pa imam že cel kup zapisov v logu.

Še pred zagonom mi je pa tečnaril AV program, da datoteka ni varna.

Priponke

• 2001267-App_Error_2014-04-22.txt
    6,3 KB · Ogledi: 369

sunka

Zelenc'
24. sep 2013
18
0
1
Zakaj ti antivirus javi nevarno datoteko nevem.

Kar se tiče napak - aplikacijo moraš zagnat s parametri (če si zagnal samo .exe je logično da so napake).

Če si pravilno vpisal parametre in dobiš napake mi pošlji vsebino Log mape na zs.