slo parcele na garminu

sunka

Zelenc'
24. sep 2013
18
0
1
Če koga interesira imam program ki izvozi iz PISO gpx track datoteko za Garmina. Vhodni parametri so občina, katastrska občina in pa številka parcele. Poleg tega program zna pretvoriti izvožen GeoRSS zaznamek v gpx track.

P.S.: glede natančnosti, imajo parcele na PISO dostikrat napako v N metrih. Jaz uporabljam zadevo za lociranje parcele v gozdu, nato pa se navigiraš po starih mejah.

Lp

Nazadnje urejeno:

sunka

Zelenc'
24. sep 2013
18
0
1
Glede na to da je kar nekaj zanimanja za program, objavljam kratka navodila in download link. Poleg tega sem vmes dodal še izvoz iz portala http://prostor3.gov.si/javni/login.jsp?jezik=sl.

Trenutno ima 3 načine delovanja. Za vsakega je tudi že pripravljena pogonska datoteka:
1. IzvozGeoprostor.bat za izvoz iz PISO portala (Rezultat je datoteka z imenom <obcina>_<katastrska_obcina>_<st_parcele>_<zaporedna stevilka dela parcele>.gpx)
2. IzvozProstor3Gov.bat za izvoz iz prostor3 portala (Rezultat je datoteka z imenom <katastrska_obcina>_<st_parcele>_<zaporedna stevilka dela parcele>_<zaporedna stevilka dela parcele>.gpx)
3. PretvoriGeoRSS.bat za pretvorbo GeoRSS xml datoteke v gpx datoteko

link: Prenos

P.S.: mnenja, težave in pripombe mi pošljite na ZS. Zaenkrat je zadeva seveda BETA. Če ima kdo željo da bi pomagal, lahko pošljem tudi izvorno kodo.

Lp

Nazadnje urejeno:

janez51

Zelenc'
13. avg 2008
6
0
1
Sem probal tale programček in se mi zdi čisto v redu. Prav lepo sem dobil dol moje parcele ij njih prenesel v garmina (60csx). Nisem pa še preveril točnosti vseh. To me še čaka.
Pohvala avtorju za idejo in izvedbo.

lpj

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
+1

Edino kam das slike parcele ki ti jih sproducira...so sploh uporabne na karti?

janez51

Zelenc'
13. avg 2008
6
0
1
Uporabne so v Garmin Mapsouce na Adriatopo in Adriaroute ter v garminovih GPS napravah (track).
V bistvu so to tracki.

lpj

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Se pravi jih rukneš skupaj z *.gpi (gpx) datoteko v mapo in ti jih prikaže na karti ko si na parceli?

janez51

Zelenc'
13. avg 2008
6
0
1
Tako nekako. Seveda, če imaš Garmina, ki zna delat s tracki. Meni na 60csx dela čisto ok, pa na 62s enako.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.579
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Ehm - kje in kako določim vhodne parametre za "moje" parcele?

Drugače je videti zadeva top
aplauz.gif

BTW - a imaš PayPal account - bi si zaslužil kako donacijo!

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.700
3.307
113
Na Windows 8.1 se mi zadeva sesuje takoj po zagonu, sem morda kaj spregledal?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik sunka pravi:
Glede na to da je kar nekaj zanimanja za program, objavljam kratka navodila in download link. Poleg tega sem vmes dodal še izvoz iz portala http://prostor3.gov.si/javni/login.jsp?jezik=sl.

Trenutno ima 3 načine delovanja. Za vsakega je tudi že pripravljena pogonska datoteka:
1. IzvozGeoprostor.bat za izvoz iz PISO portala (Rezultat je datoteka z imenom <obcina>_<katastrska_obcina>_<st_parcele>_<zaporedna stevilka dela parcele>.gpx)
2. IzvozProstor3Gov.bat za izvoz iz prostor3 portala (Rezultat je datoteka z imenom <katastrska_obcina>_<st_parcele>_<zaporedna stevilka dela parcele>_<zaporedna stevilka dela parcele>.gpx)
3. PretvoriGeoRSS.bat za pretvorbo GeoRSS xml datoteke v gpx datoteko

link: Prenos

P.S.: mnenja, težave in pripombe mi pošljite na ZS. Zaenkrat je zadeva seveda BETA. Če ima kdo željo da bi pomagal, lahko pošljem tudi izvorno kodo.

Lp

Zanimiv programček ampak na XPjih mi takoj to napiše:
GeoRssD48ToWGS84 ima težave in se mora zapreti. Opravičujemo se vam za neprijetnost.

Potem napiše, če naj program sporoči napako in kliknem ne in mi nekaj izriše ampak kje naj spremenim podatke o katastrski občini, parcelni številki???

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Desna tipka...kompatibilnost z...xp...apply...ok?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
Za avtorja:
To bi bilo mogoče zanimivo za sodne cenilce v gradbeništvu; mogoče bi se dalo kak evro ven potegnit.

lp

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kameleon imam XPje-tole se mi izpiše:
napaka.png

Sicer pa kliknem ne pošlji in se zadeva potem vseeno izriše ampak samo v programčku izvozprostor3gov.bat kjer pa ne vidim kam bi lahko vpisal našo občino, če vpišem pa samo katastrsko občino in parcelno številko se mi pa izriše samo pika in ne lepa oblika parcele.

Sicer je pa še najbolj enostavno delati na "roke".
V PISO ali pa na geoprostor si najdeš karte območja, ki te zanima greš na rob svojih parcel in koordinate vogalov(WGS84) vnešeš med priljubljene v garmin.
Recimo:
-parcela 1 mejnik sever
-parcela 1 mejnik vzhod
-parcela 1 mejnik jug
-parcela 1 mejnik zahod

In ko hodiš znotraj teh točk si pač na parceli.

Itak gre za približno mejo, ker garmin sredi gozda dela tudi z 10 in več metrov napake.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Poiščeš številke parcel na linku

z desnim klikneš na IzvozGeoprostor.bat in nato urejanje ter vpišeš številke parcel in shraniš ter zaženeš.

to delaš na garminu ali na pc?
če delaš na PC, potem :
link pomeni do PISOta ( PISo mi je malo znan)
v njem znam poiskat parcelo

vendar kam potem klinknem z desnim gumbom da mi napiše tisti izvoz ....

če se vse to dela na garminu, nima pomena, ker ga nimam, in ga moram najprej nekje si sposoditi.

Kater koodrinatni sistem gledate (46,96 wgs 84)?

Nazadnje urejeno:

sunka

Zelenc'
24. sep 2013
18
0
1
Zdravo,

Samo še update, od zadnjega post-a se nisem pretirano več ukvarjal s tem projektom ker enostavno nimam časa. Tule je link do izvorne kode: https://www.dropbox.com/s/nlw9cynfusgx2r7/D48ToWGS84.rar

P.S.: build za zagon je v D48ToWGS84\D48ToWGS84\bin\Debug

P.S.2:
-windows XP: morebiti manjka .net 3.5
-windows 8: nisem nikoli probal tako da nisem prepričan
-Koordinatni sistem izvoženih datotek je WGS84

V osnovi je tako da je to beta ki ima še dosti hroščev (+ nisem še dodal error logginga).par sem jih odpravil tako da si potegnite zadnjo verzijo iz linka. Če bom uspel najti kaj časa bom naredil zadevo dostopno na spletu, kar bo najlažje tudi za odpravo napak.

Lp 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
aha
potem v beležnici skopiram tisti loški potok, pobrišem zadaj parcelo in KO, vtipkam svoje podatke KO in Parcele in dam shrani.
Nato odprem z dvoklikom isto datoteko pa mi čez nekaj časa ko nekaj zmelje napiše tole (W7)
1967967-izrezalterparcele.JPG

Priponke

• 1967967-izrezalterparcele.JPG
    1967967-izrezalterparcele.JPG
    61,1 KB · Ogledi: 414