Osnova za izdelavo omenjene karte je digitalni katastrski načrt (DKN), ki ga vodi geodetska uprava. Pred leti smo o tem že debatirali. Takrat sem se lotil izdelave img fajla za eno katastrsko občino. Ob koncu pretvorbe uporabljeni program izpiše poročilo o uspešni pretvorbi in točnosti same pretvorbe. Največja napaka, ki mi jo je program sporočil, je bila nekaj večja od 5 metrov. K tej napaki je potrebno dodati še napako samega GPS sprejemnika.
Program sem videl delovati na etrexu, dakoti, meni pa deluje na GPSmap 60CSx. Sam program vsebuje tudi podatke o lastniku, vendar prikaže samo enega (prvovpisanega). Mislim, da ima gozdar naloženo karto samo določenega območja, se pravi samo območne enote, na kateri dela.
Pred dvema dnevoma sem bil na gozni parceli, kjer je gozdar označil drevje za posek. Lastnica mu je pokazala meje parcele (prepričana je bila, da jih pozna), gozdar pa je drevje označil s pripombo, da se njemu zdi, da meja ni pravilna. Kot smo pozneje ugotovili, sta se zmotila za približno 20 metrov.