SLO avtoceste

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa bi si ja privoščil lepote Slovenije!
Lepo gor po soški dolini, nato čez Vršič, Kranjsko Goro in naprej proti Villachu. Potem pa v hotelsko sobo, Persen in spat ker ti kaj drugega po tej turi ne ostane.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
V predoru pa res nimajo izgovora, da ponoči ne delajo. Tam je ves čas umetna luč.
So pa naše AC trenutno res navadna greznica in sramota za DARS in prometno ministrstvo. Pot iz MB do Kopra je nočna mora. Vsakih par kilometrov nekaj popravljajo.
ah daj no. malo cez mejo poglej. od beljaka do salzburga je 8x delo z zaporami ... pa še kaka malenkost za poleg ...

In kaj naj bi to pomenilo? Da moramo naše sranje primerjati z avstrijskim in biti veseli, da smo v istem zosu? Sorry. No go.
Pri sranju bi se primerjali, pri dobrih stvareh pa ne.
Poleg tega ne razumem, zakaj pri nas ne morejo enkrat popraviti cele dolžine avtoceste, recimo v razponu 10 kilometrov. Sedaj štukajo nekje, čez pol leta pa 300 metrov naprej. Samo da se dela in da je delovna sila ves čas količinsko optimalna in zasedena 12 mesecev skupaj. Četudi jih je na vsakem "gradbišču" po 10 naenkrat (namesto 50 ali 100).
Ali pa se zapeji še kak kilometer naprej čez nemško mejo ...
Bistvo je to, da nam ni hudega. Ne poznamo takih zastojev, kot tujina, dela na cesti ni nič več, zapore so podobne. Očitno je to postalo dejstvo, ki ga bo treba sprejet ... Seveda pa to ne pomeni, da se ne bi dalo bolje ... In da so vsi pridni ... Karavanke, recimo ... Čist vseeno je, al je zunaj tema, dež ... Not se da delat, kar pomeni, da bi šlo troizmensko non stop. Pa kar nekako nobenega delavca ni videl večino dneva ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik pepy pravi:
sam res sem besen riti razvajene .že cel teden delam po 14 ur na ac razdrto postojna sam da se boste čim prej peljali po avtocesti. egoisti ste ki mislite sam nase.že sam sedeti 14 ur je težko kaj pa delati. najlepše je kritizirati.drugi ga pa najebamo zaradi takih in drugačnih egoistow

jst

1. če delaš 14 ur imaš verjetno "ruski turnus", kajne? To pomeni, da si vmes tudi kakšen cel dan prost.
2. če delaš 14 ur brez ruskega turnusa vsak dan pokliči delovno inšpekcijo
3. delaš zato ker si plačan in ne zato, ker bi bil dobrodelno razpoložen. Če ti kaj ne paše pa daj odpoved.
4. tvoje delo (in mercedes tvojega delodajalca) financiramo davkoplačevalci. Torej smo mi financerji tvojega dela.
5. vozniki imamo pravico pričakovati čim hitrejše popravilo avtocest, stvar izvajalca pa je, kako to izpelje skladno z odobrenim predračunom za dela.
6. problemi gradbincev nas ne brigajo. Nič ne dobimo zastonj, nihče v nikogar ne meri s pištolo. Tam ste prostovoljno.
467716-post_slo.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik poldo pravi:kar nekaj predorov in niti eden nima omejitve ,samo v tej nasi balkanscini so predori omejeni na 100 in celo manj....mrs banda usiva darsovska !!!
Samo Italija v celi Evropi nima omejitve hitrosti v avtocestnih predorih (razen v kakih starejših in/ali zelo ovinkastih).

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pri nas pa smo bolj papeški od Papeža. Cel odsek od izvoza za Lukovico do skoraj izvoza za Vransko je pod omejitvijo 100 km/h. Zakaj že? Pogojno razumem omejitev v tunelih, saj bi sicer večina vozila 130, norci pa 160. Zdaj večina vozi 100, norci pa 130. Naj kar tako ostane. NE morem pa razumeti, zakaj je nekaj km avtoceste pred prvim tunelom pod omejitvijo 100 km/h. Jaz te nkoli ne upoštevam na tem delu trojanske avtoceste.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik coolpower pravi: Pri nas pa smo bolj papeški od Papeža. Cel odsek od izvoza za Lukovico do skoraj izvoza za Vransko je pod omejitvijo 100 km/h.
Od Blagovice do Vranskega (oz na vsaki strani kak km manj) je cel odsek projektiran za hitrost 100 km/h -> ovinki so zato bolj ostri kot na normalni avtocesti. Vzrok so neki hribi tam naokoli. Ni pa to edini primer na svetu, toliko.
smirk-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
A boš rekel, da s sodobnim avtom (mlajšim od 15 let) ni možno te ceste ob normalnih voznih razmerah varno prevoziti s hitrostjo 130 km/h?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.105
113
He he , še hitreje gre!! Včasih ko še niso toliko z radarji strašli smo čez podmilj 180 vžagali pa še sedaj smo celi in zdravi

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tudi sam sem gradbinec in mi vsekakor ni všeč, da ne morejo (razen predorov) uvesti prometa 2+2. Pasovi bi bili močno zožani, a se vsaj ne čaka. Prometa je, razen ponoči, dandanes na glavnih avtocestah preveč, da bi lahko imeli samo po en pas odprt v eno smer.

Kar poglejte ajzenponarje, manjša popravila delajo takrat, ko je najmanj prometa (ponoči ali ob vikendih).
Četudi bi imeli 2+2 pasova, bi bilo še vedno sranje. Problem so radovedneži, ki se mimo vsake pizdarije peljejo 10km/h, ker ne smejo zamuditi ničeasr ''pomembnega'' nato pa nastane kilometrska kolona. Sem to že večkrat doživel, stoječa kolona, pa nikjer ničesar...
Tak primer je vedno na LJ obvoznici. Nesreča, vse že na odstavnem pasu, kolona še kar za pol obvoznice, ker se firbci 10km/h vozijo mimo po obeh voznih pasovih, da lahko v miru preučijo posledice na obeh avtomobilih, voznikih, naravi,...
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Temu se reče kurja radovednost. Še posebej dobro se počuti v družbi ljudi, ki so kmečkega stanu ali izhajajo iz rurale in sedaj živijo v LJ z okolico. Gre za eno najbolj ostudnih značajskih lastnosti ob jkaterih mi gre na kozlanje. Ta isti ljudje verjetno poslušajo Sašo Lendero, kupujejo v stuširani trgovini, telefonirajo s stuširanim operaterjem in jedo kranjske klobase z veliko senfa iz tovarne v Kamniku. Vsako šesto nedeljo in za Božič pa gredo v maši. Najraje imajo vozila Opel in Volkswagen, včasih tudi Renault, ker je tko modern in s tem skušajo navzven skriti ljudsko nrav.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi: Pri nas pa smo bolj papeški od Papeža. Cel odsek od izvoza za Lukovico do skoraj izvoza za Vransko je pod omejitvijo 100 km/h.
Od Blagovice do Vranskega (oz na vsaki strani kak km manj) je cel odsek projektiran za hitrost 100 km/h -> ovinki so zato bolj ostri kot na normalni avtocesti. Vzrok so neki hribi tam naokoli. Ni pa to edini primer na svetu, toliko.
smirk-1.gif

ja saj v tem je ravno problem pri nas. Vse omejitve so postavljene tak hudo na ziher, da pol ni čudno da ko na tak odsek postavijo radar, ulovijo enega za drugim. Mogoče pa je to projektiano za stoenke in fičeke
17758-icon_confused.gif

Isti qurac so ti naselja. V avstriji cesta skozi naselje, pločnik levo desno, omejitev 70. Pri nas seveda 50. Ziher je ziher. Pol pa ni čudno da se vsake tolko časa enemu odpuli in prehiteva v škarje sredi naselja, radar pa kasira enega za drugim

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Sedaj imamo prehude omejitve, hude kršitve in posledično zagrožene hude kazni.
Če bi omejitve sprostili bi najprej verjetno dosegli, da bi norci vozili še za 20 km/h hitreje kot sedaj. Torej bi po naselju pičili 90 ali 100.
Sem za sprostitev omejitev, a hkrati za zelo strog nadzor policije nad kršitelji. Strožji, kot je sedaj.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
sicer off topic...

Ali kdo ve kakšna je obrazložitev omejitve 80km/h v predoru Šentvid, ker če se ne motim je bila ob odprtju omejitev 100km/h
sprasujem se.gif

P.S. pejte pogledat v romunijo kako se gradijo ceste. Ceste čez gorske prelaze (široke za našo avtocesto) delajo po 10km v kosu in to ponoči, ob nedeljah in kar je glavno..DELAJO. Mislim, da bi jih lahko kar uvozili, ker jim gre dobro od rok in bodo imeli v parih letih večino glavnih cest komplet na novo asfaltiranih, ne pa pri nas ko je novo zgrajena cesta že od začetka polna neravnin
13.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Si v Avstriji že kdaj videl gradbišče brez delavcev?

No, jaz ga nisem.

O, ja...videla, videla.
Ravno v soboto sem šla na Dunaj. Od Graza proti Dunaju je 8 kilometrov dolgo gradbišče, kjer ni bilo niti ENEGA samega človeka (sobota okoli 13h).

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
ksz....

a res se je obupno peljat v lj in porabit za to cele 3 ure....
uf-1.gif
....ampak vsaj tolko so nam prizanesli, da niso kopali, razbijali...itd v poletni sezoni ( če se motim naj me kdo popravi)

Drugače pa se mi je zadnjič najbolj zameril predor skozi karavanke.....plačal sem 6€ da sem lahko čakal tam skoraj eno uro pred _určevim tunelom....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Precej sem se prevozil po italijanskih in avstrijskih cestah in praktično povsod imajo predori omejitev 100 km/h.

Tako je... ce je dvocevni predor je ponavadi 100 km/h... ce pa je enocevni z obojesmernim prometom, pa je omejitev celo 80 ali 60 km/h ...