Škodni primer

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.466
830
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Hvala za konstruktiven odgovor. In ja, seveda sem jezen, ker poškodba je nedvoumno nastala na parkingu za kar imam zavarovanje, kot si navedel. In res me boli k** ali se je v avto zaletel avto/kombi/prikolica ali avtobus. Očitno je tudi tu tako, kot povsod drugje v sodnih primerih - da mora oškodovanec dokazovat, da ima prav in ne obratno. :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.580
457
83
Kupil si zavarovanje ki vključuje delni kasko H, definicija delnega kaska H je:
-škoda ki jo nedvoumno povzroči drugo motno vozilo z neposrednim dotikom (izključuje prikolice, tovor na prikolicah, ali tovor ki štrli ven,... itd)

Slika tvojih vrat in kombija:
-poškodbe so preostre, da bi jih zadel tak kombi, glede na višino in obliko poškodbe bi prej rekel da je bila prikolica ali nekaj takega
-ne vem točno kakšen avto imaš, ampak verjetno so vrata na avtu dosti nižje kot je razmerje na tej sliki?

Verjamem da si jezen/razočaran, ampak glede na poškodbe to ni bil avtomobil ali kombi (razen kesonar, če gre višina skupaj, tam je običajno še višje...),
ampak boš to moral dokazati, ker poškodbe niso tipične in cenilec je naredil popolnoma po navodilih in smernicah ki jih imajo za cenitve, kdor koli drug
bi ti enko zavrnil tako škodo iz naslova parkirišča, prav tako druga zavarovalnica.

Tvoja pritožba gre najprej na pritožbeno komisijo na zavarovalnici, kjer jo obravnavajo, ko prejmeš njihov odgovor je "dokončen",
naslednji korak naprej je mediacija na zavarovalnem združenju.

Primer zavrnitve in obrazložitve.

Poglej priponko 95377

Veliko zavarovanj naredim na leto in če je zavrnitev je iz naslova parkirišča, ker so poškodbe preostre ali ne grejo skupaj z višino poškodbe,

Še enkrat: Delni kasko H (parkirišče)
-škoda ki jo nedvoumno povzroči drugo motno vozilo z neposrednim dotikom (izključuje prikolice, tovor na prikolicah, ali tovor ki štrli ven,... itd)

Pri vseh zavarovalnicah zavrnejo tako poškodbo, pri vseh!
"naslednji korak naprej je mediacija na zavarovalnem združenju."

naslednji korak je, da skensla vsa zavarovanja pri tej zavarovalnici

Vprašanje: za primer prikolice itd se ne da zavarovati parkirišča?
Se pravi kamion ti s šlepar prikolico odpre avto, ne dobiš nič?
Sosedov Joža s prikolico za vleko naredi totalko - ne dobiš nič?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.580
457
83
Garfildd neverjetno, kaj berem:
ker so poškodbe preostre

Daj pripelji svoj avto, jaz grem pa h kolegu, ki ma 40 kombijev, po jumperja, pa ti bom škodo naredil nalašč, s panti kot na sliki, medtem, ko ti gledaš: pa potem ti bom rekel, da je preostra, da ne boš nič dobil.
Neverjetno...

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.307
4.878
113
"naslednji korak naprej je mediacija na zavarovalnem združenju."

naslednji korak je, da skensla vsa zavarovanja pri tej zavarovalnici
To se samo mal čustveno potolažiš, da pač njim ne boš dal več denarja, kaj če se ti enako zgodi pri naslednji, pa naslednji?
Vprašanje: za primer prikolice itd se ne da zavarovati parkirišča?
Se pravi kamion ti s šlepar prikolico odpre avto, ne dobiš nič?
Splošni kasko - prometna nesreča (soudeležba in izguba bonusa)

Sosedov Joža s prikolico za vleko naredi totalko - ne dobiš nič?
Seveda iz Jožetove police AO gre ta škoda!

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.580
457
83
Hvala za konstruktiven odgovor. In ja, seveda sem jezen, ker poškodba je nedvoumno nastala na parkingu za kar imam zavarovanje, kot si navedel. In res me boli k** ali se je v avto zaletel avto/kombi/prikolica ali avtobus. Očitno je tudi tu tako, kot povsod drugje v sodnih primerih - da mora oškodovanec dokazovat, da ima prav in ne obratno. :bonk:
Konstruktiven?
aja, sarkazem ja

ma meni da to reče cenilec ali pa zav. zastopnik, skenslam njega pa to zavarovalnico takoj, pa še vsem strankam, ki majo zav. cele vozne parke povem, naj se jih izogibajo v velikem loku
Eni goljufajo zavarovalnice na polno, poštenjaki z dejansko smolo pa vedno pop00šijo

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.307
4.878
113
So nastale na parkingu, ampak hudič je v detajlih.... upam da ti kar koli uspe, še najbolje bi bilo,
da bi bile kakšne kamere in da se v prvi vrsti najde ***** od povzročitelja...

Če boš šel naprej na mediacijo, daj javi rezultat.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.580
457
83
To se samo mal čustveno potolažiš, da pač njim ne boš dal več denarja, kaj če se ti enako zgodi pri naslednji, pa naslednji?

Splošni kasko - prometna nesreča (soudeležba in izguba bonusa)

Seveda iz Jožetove police AO gre ta škoda!
ja je treba sosedu Jožetu dokazat, da je bil on.
Oziroma zavarovalnica mora dokazat, da je bilo narejeno s prikolico, tovorom, ki štrli ven in NE gre na parking, a prav razumem?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.307
4.878
113
Garfildd neverjetno, kaj berem:
ker so poškodbe preostre

Daj pripelji svoj avto, jaz grem pa h kolegu, ki ma 40 kombijev, po jumperja, pa ti bom škodo naredil nalašč, s panti kot na sliki, medtem, ko ti gledaš: pa potem ti bom rekel, da je preostra, da ne boš nič dobil.
Neverjetno...
lahko poustvarjaš na svojem če bi že rad nekaj dokazoval, jaz sem se samo potrudil obrazložiti situacijo,
je pa res da če hočeš nekomu ki verjame da je zemlja ploščata nekaj obrazložiti, je to enako kot butanje v steno...

Problem so rdeče označene stvari...

1733999744619.png

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.580
457
83
ja ja, razumem.... preostro, najbrž je bila škarfa, al pa pralni stroj od soseda na prikolici
obrazložil si čisto po zavarovalniško, "sebi v prid" - ampak lej, ti ni za zamerit, v avtoservisni dejavnosti imamo tudi mehanike nateg3ne, pa niso overall vsi slabi

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.307
4.878
113
ja ja, razumem.... preostro, najbrž je bila škarfa, al pa pralni stroj od soseda na prikolici
Škarpa ima običajno drugačne sledi...
obrazložil si čisto po zavarovalniško, "sebi v prid" - ampak lej, ti ni za zamerit, v avtoservisni dejavnosti imamo tudi mehanike nateg3ne, pa niso overall vsi slabi
Razložil sem situacijo čisto tako kot je v zavarovalništvu in splošnih pogojih, rožic zraven ne sadim zraven, ti imaš očitno drugačna pričakovanja...
Meni "v prid" je, če so vse škode izplačane, zavrnitve škod po navadi vzamejo veliko energije in časa in slabe volje... ne rabim tega.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in Hondi