Piši na RTV SLO in jih vprašaj.
Jaz sem se s temi zadevami ubadal nekaj let nazaj in obupal. Nihče pri nas ni odgovoren za nič, nihče pri nas ne ve ničesar...
Pisaril sem tudi na Navteq, TomTom, raznim proizvajalcem navigacij za avtomobile....vendar nihče sploh "povohal" ni mojih e-mailov, saj do danes nisem prejel nobenega odgovora
Žalostno je to, da smo v EU že skoraj 10 let in še vedno nimamo:
- Google street view (pred parimi tedni so komaj odobrili zadevo)
- Podrobne pokritosti vseh naslovov (ulice, hišne številke, ceste....), saj Navteq-u in TomTom-u "dol visi" za prečudovito deželo Slovenijo
- TMC (kar je v ostalih državah skoraj da ne nujno zlo, ko si na poti)
Se pa seveda prodajajo avtomobili z ne vem kakšno tehnologijo od navigacije in oh in sploh....seveda pa lahko na njej uporabljaš zgolj vodenje in ŠE TO NE V SLOVENSKEM JEZIKU! Katastrofa res....
Vse te vgrajene avtomobilske navigacije, za katere človek odšteje tudi po 1 ali 2 tisočaka več, nimajo Slovenskega menija in vodenja, ampak moraš poslušati "Turn left....Turn right....Please...." bla bla...pa kje smo? A zato plačam tako drago?
A je tako težko recimo Citroenu, Peugeot-u, Bmw-ju oziroma proizvajalcem navigacij, da bi 1x v življenju posneli Slovenski glas (ukazov je morda vsega skupaj 30?) in ga imajo za vedno shranjenega. Meni v Slovenski jezik jim lahko JAZ BREZPLAČNO prevedem in s tem nimajo nobenega stroška.
Ampak spet smo tam...nihče ne ve, kdo je za kaj odgovoren in kam se lahko človek (recimo jaz) obrnem, da bi vse to svetoval, pokazal in morda celo pomagal pri teh zadevah