Jaz ne vem, verjetno imam mam neverjetno srečo al kaj..
Moj hobi je področje pri katerem se frekventno srečujem z raznimi hekerskimi skriptami, ki so false pozitivni za večino antivirusnih programov. Sicer te skripte niso pisane za računalniške programe ali na splošno za OS, temveč za okolja avto elektronike. Pa vendar, to se vse dela na PC-ju. Seveda antivirusni večkrat zajamra ampak vedno "dovolim" izjemo in šibam dalje brez posledic. Je pa res, da je včasih lahko vir povsem nepreverjen in sem v dilemi ali kliknit ali ne. Pač gemblam, saj je dodana vrednost lahko zelo velika, po drugi strani pa vem, da lahko nagazim na mino, ko se bom samo za glavo držal. No do sedaj sem vedno uspešno gemblal..in to traja že leta in leta. Hočem reči, da sem se že tako razvadil, da sploh resno ne pomislim več na potencialne nevarnosti, ker je šlo vedno vse gladko skozi in se zanašam na svoj občutek. Kar pa se tiče komercialnega phishinga, tisto pa je seveda druga zgodba in se sumljivi pošti in milijonskemu dedovanju gladko izogibam. No saj ni vprašanje "če" ampak samo kdaj in kje bo moja sreča pošla in bo veselica. Je pa res, da če nagazim, bo fasal samo računalnik na katerem si lahko privoščim izgubo vseh podatkov.