servis ne da avta - lizing - pooblastilo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Že ja, ampak tole..

Citat:

Cenilec napiše zapisnik, ti navedeš ime servisa. Cenilec te opozori, da moraš sam zaprositi za soglasje.

Nisem rabil
wink-1.gif

Pa če je carglass v tistih par urah uspel dobiti soglasje od LH + popraviti avto, pa jim vsaka čast, osebno moram vedno kar dolgo čakati na kake pizdarije...

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Je pa lepo, da se v eni sami temi izve
1. da se nekdo na novo registrira samo zato, ker forum smatra za objektivnega, kar pa se že v
2. točki izkaže, da temu ni tako. Najprej avtorja(ico) vsi potolčejo in dokazujejo, da je primer jasen, potem pa se v hipu vse obrne in se izkaže, da ima avtor(ica) morda celo prav. Kako naj nek resen uporabnik zdaj ve, kaj je prav in kaj ne?
evil.gif

3. da se 70% forumovcev vozi na lizing ... priceless
Sem še kaj pozabil?

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In kaj je narobe s točko 3? Da je po tvoje boljše dati keš za avto (daleč najslabša možna investicija)?
Da si ti mogoče fouš zaradi točke 3, ker bi rad bil med temi 70% pa iz takega ali drugačnega razloga ne moreš biti?
Da je servis od nekod dobil navodilo, da naj ne vrne vozila uporabniku le-tega dokler ne bodo poravnane vse obveznosti do lastnika vozila?

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Fovš sem ... druge ni.

Ja, pa res nisem med 70 % ... pa vseeno vozim avto s pedigrejem ...

Kio Pride

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Za mene je lizing zmaga, samo čakam, da pridejo k nam tudi ponudbe "operativnega lizinga" za navadne smrtnike. Plačuješ 500 na mesec, imaš all inclusiv ponudbo in vsake par let nov avto.

Kdo bi hotel več?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za mene je lizing zmaga, samo čakam, da pridejo k nam tudi ponudbe "operativnega lizinga" za navadne smrtnike. Plačuješ 500 na mesec, imaš all inclusiv ponudbo in vsake par let nov avto.

Kdo bi hotel več?

No samo marsikdo ne daje 500 eur mesečno za leasing oz. avto nasploh. Pa še na splošno ne samo odgovor tebi: Ogromno je leasinga zato, ker se je avto dobilo ceneje z lizingom kot na cash, dosti je tudi leasinga ker prej dobiš leasing kot pa kredit. Zdej najbolj beden izgovor pri 3/4 folka ki ima avto na leasing je pa ta da je škoda dati cash (v bistvu ga nimajo), škoda ga je dati tistim ki ta denar 3x bolj obrnejo ampak takšni ne vzemajo avtov za 10-20t eur na leasing. Operativni leasing ipd. je pa lih ta fora...zakaj bi dal 70-80t eur za avto, ker jih mesečno ali pa tedensko bolje obrneš in pač keširaš uporabnino avta nato pa samo zamenjaš...tega je tudi kar nekaj, poznam iz prakse kar nekaj primerov + to da pač dajejo to v stroške firme ipd.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Saj smo pri nas že imeli "operativni lizing", pa se ni najbolje obnesel. Saj se spomnite firme Černe? Pa še nekaj je bilo, nekaj podobno Pegazu, pa je baje tudi neslavno končalo. Zgleda, da operativni lizing ni ravno na kožo pisan slovenskim "poslovnežem".

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Černa je druga zgodba, on je šel pod svoje stroške, ker je rabil na hitro veliko keša (ker je kupil salon na celovški, bivši tehnounion). Če je resna leasing hiša in če odjemalec ve zakaj bo rabil avto in koliko bo z njim zaslužil, je zadeva še kako smiselna. Problem se pojavi edino pri tipično slovenski lastnosti , veliki želji po posedovanju nečesa (moje!).
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
No ja. Glede na moje izkušnje so cene operativnih najemom skoraj enake ceni klasičnega lizinga, potem pa se človek vpraša, ja zakaj pa bi toliko dal, potem rajši klasični lizing.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No ja. Glede na moje izkušnje so cene operativnih najemom skoraj enake ceni klasičnega lizinga, potem pa se človek vpraša, ja zakaj pa bi toliko dal, potem rajši klasični lizing.
Če ne rabiš za zbijanje dobička, potem vzameš finančni lizing. Simpl.
Nekdo je zgoraj omenjal, kak bi bilo fajn imeti operativni lizing za fizične osebe. Ta res ne razume razlogov, zakaj so si sploh izmislili operativni lizing za firme ...
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ta nekdo sem bil jaz, in razumem zakaj je za firme.

Ampak celotna storitev operativnega lizinga zajema vozilo + servise + opremo (gume) za določen čas, recimo 2 leti in mesečno odplačevanje, potem pa se lahko zamenja avto in ponovi zadevo. Torej recimo nekdo bi na tak način lahko imel vedno najnovejši model določene znamke, prišlo pa bi ga vedno, recimo, 500 eur na mesec. In ker op. lizing zajema vse, kar mora nekdo početi z avtomobilom, je edini strošek, gorivo. Servisi so že zajeti, zavarovanje je zajeto, gume isto....ni da ni torej.

Takšne storitve nisem jaz zaznal nikjer drugje, kot v operativnem lizingu. Navadni lizing niti približno ni enak temu, navadni lizing je v bistvu kredit, le da je pač lastnik premičnine lizing hiša, dokler se le-ta ne izplača v celot. In to mene ne zanima, mi pa je zelo luštna storitev operativnega lizinga, pa sem fizična oseba.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Verjetno si podjetnik, lastnik firme, pa ti je zato operativni lizing luštna storitev. Ampak kot podjetnik, najbrž takšnega lizinga ne boš vzel na sebe kot fizično osebo, ampak na firmo.
Da pa o tej vrsti storitve razmišljaš kot fizična oseba, pa te enostavno ne razumem, pa tvoje logike ne razumejo niti lizingodajalci in zato takšne storitve enostavno ne ponujajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
To je podobno, ampak vseeno se gre za "odplačevanje". Mene to ne zanima, jaz ne bi rad avta odplačal v 10 letih, da bi potem postal moj.

Lizing hiša naj bo lastnik avta, meni ga naj dajo "v najem" za 2 leti, potem pa ga naj prodajo ali pač kaj bi hoteli. Jaz pa bi plačal samo "uporabnino" za čas, ko ga bom imel. Torej če rečemo, da pride novi avto 50.000 eur, po 2 letih pa je vreden še 25.000, torej bi jaz "odplačal" le teh 25.000, kar potem pomeni 1041 na mesec + zaslužek lizing hiše. Potem pa mi naj spet dajo novega in zgoda se naj ponovi.

Ne razumem, zakaj to ne bi bilo zanimivo za obe strani, jaz bi se za kaj takega odločil takoj, nisem osebno vezan na avto, da bi moral biti moj, saj se gre za prevozno sredstvo. Tisti 50 let stari jaguar pa bo moj, lep, v garaži in na poti le ob vikendu
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Aja pardon, sem površno pogledal zadevo. Ja..to je to kar iščem, samo da pač naj bo nek avto, ne pa to...
smile-1.gif

Passat CC baje košta cca 500 eur mesečno, tako da zgleda obstaja to, samo očitno ni nekega navala ljudi, kar pa nekako ne razumem. Rajši dam 500 eur mesečno za par let, kot pa da skeširam 40.000 pa se potem jebem z vsem, na koncu pa še s prodajo avta.