servis ne da avta - lizing - pooblastilo

ideep

Zelenc'
25. jul 2012
11
0
1
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak potem ima OP narobe napisan prvi post, piše namreč:

Zavarovanje je v celoti poplačano (zavarovanje uveljavljam še iz te stare police).

Problem so neplačani obroki leasinga, denar od zavarovalnice pa pride k lastniku - leasing hiši. Banke si tradicionalno naprej pokrijejo svoje terjatve.

ja in po kateri logiki bi si oni lahko prilastili denar od zavarovalnice? sej ni to njihov denar in nimajo oi sklenjene pogodbe z njimi .. jaz sem lizingojemalec.. jaz sem dolžna njim poravnati obroke..

ne pa da si oni denar vzmejo od zavarovalnine..
ne-ne-1.gif
pravno gledano tole ne štima.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Pravno gledano ne štima, res je, edino če je lizig hiša hkrati tudi zavarovalnica. Ampak tudi potem ni čisto gladko, kajti gre se za različne oddelke.

Dober odvetnik to reši čas posla, vztrajen občan pa tudi
smile-1.gif

ideep

Zelenc'
25. jul 2012
11
0
1
ne ni.

ja sej vem, se bom poglobila v tole reč, mi je nekak stopilo na živec..

Hvala.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Morda bi se lahko od servisa zahtevalo povračilo škode in stroškov, ki so nastali, ker vozila ni bilo x dni pri tebi.

Ampak ker si fizična osebo bo to malce težko dokazljivo, oz višina odškodnine
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
avto itak ni tvoj, ne vem kaj se maš sploh za bunit, pogojev lizinga pa tudi ne izpolnjuješ. Simple.

Al sem kaj narobe razumel?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ja, ker lizing nima tu nič, gre se za popravilo na servisu, katero plača zavarovalnica. In servis tukaj ne sme brigati, kako je z lizingom, če je plačan ali ne. Nimajo pravice.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Avto je last lizing hiše, ti si pa njim dolžan dva obroka.

Jaz ne vidim problema? Lizing hiša ti ne dovoli uporabe vozila,dokler ne plačaš tisto kar imaš za plačati. Policija ti ne bo pomagala,ker je LASTNIk vozila lizinga hiša, ti si pa samo uporabnik, ki je kršil pogodbo in ni redno plačal obrokov.

Štekaš?

Zavarovalna polica nima veze tukaj,saj bo zavarovalnica plačala servisu za popravilo, vendar lizing hiša je pa naročila servisu, da ti ne smejo izdati vozila dokler ne plačaš kar si dolžen za nazaj.

policija varuje zadnjo posest...in to je imel uporabnik lizinga...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Če ti imaš pooblastilo lizinga, da lahko urejaš popravilo, potem ti servis ne sme avta nikamor braniti ( razen ce imas kaksno odbitno fransizo po polici za plačat) .

Očitno sem te narobe razumel prvotno.

Skratka, avto ti pa potem morajo vrniti,če lizing ni izdal kakšnega "pooblastila" da ti avto spravijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Na podlagi česa pa lahko servis zadrži avto, saj niso uradna oseba, da bi kar "zarubili" vozila, ali pač ?

Kaj pa vulkanizer, on tudi lahko ?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Na podlagi česa pa lahko servis zadrži avto, saj niso uradna oseba, da bi kar "zarubili" vozila, ali pač ?

Kaj pa vulkanizer, on tudi lahko ?

Če lizing reče, da se njihovega avta ne sme predati nikomur razn XY, potem se mi zdi delajo po pravilih.
Kaj mislis?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
To že, ampak v prometnem piše, da ima pravico do uporabe vozila XY oseba. Lizing ni enako, kot če si sosed sposodi moj avto, potem pa jaz rečem servisu, da ne smejo izdati avta brez mojega podpisa.

Meni logika narekuje, da če lizing hiša noče, da servis preda avto lastniku, izda odločbo in zapleni avto preko temu primernih organov, ne pa preko servisa. Ker potem bi lahko enostavno prišli samo na lokacijo, kjer se nahaja avto in ga odpeljali, kar pa vemo da ne gre, da mora biti odločba, zarubitev, etc...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To že, ampak v prometnem piše, da ima pravico do uporabe vozila XY oseba. Lizing ni enako, kot če si sosed sposodi moj avto, potem pa jaz rečem servisu, da ne smejo izdati avta brez mojega podpisa.

Meni logika narekuje, da če lizing hiša noče, da servis preda avto lastniku, izda odločbo in zapleni avto preko temu primernih organov, ne pa preko servisa. Ker potem bi lahko enostavno prišli samo na lokacijo, kjer se nahaja avto in ga odpeljali, kar pa vemo da ne gre, da mora biti odločba, zarubitev, etc...

Kakšnih organov? Pa kje ti zivis? Mislsi da policija pobira avtomobile ki folk ne placuje?
To delajo fantje z lizingov oziroma zunanji izvajalci v primeru da so prvi neuspešni. Če se avto najde, vleka naloži in čao, v primeru da ni kljuca...

In ja, lizing ima vso pravico da lizinojemalcu ki ne placuje odpove pogodbo oziroma ustavi uporabo vozila.
Sicer v tem primeru malce dvomim da je to to,ampak je pa vsekakor možno da lizing hiša to naredi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Prava banana je tole pri nas. Tam lahko lizing hiša brez kake odločbe kar sama rubi premičnine, na drugi strani pa upniki ne morejo do svojega denara in se postopki vlačijo po sodiščih po več let.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Servis avta ne sme zadržati.

Zakaj ne? Če lastnik avtomobila pisno obvesti servis, da avto lahko dvigne samo oseba Marko Novak in nihče drug, potem servis MORA vozilo zadržati.

Očitno nekateri ne razumete besede LASTNIK in pa UPORABNIK .

I

Izbrisan uporabnik #488

Servis ima "pogodbo" s tistim, ki je avto pripeljal, v tem primeru uporabnikom.

Dogovorila sta se, da bo popravil avto in za to prejel plačilo.

Tako servis nima prav nobene veze z lastniškimi razmerji, kaj šele da bi imel kakšno pooblastilo, da lahko za lastnika ureja obveznosti iz pogodbe o lizingu.

Uporabnik je bil v tem primeru moten v svoji posesti.

Če so kakšne težave pri plačevanju lizinga, je to stvar med lastnikom (lizingodajalcem) in uporabnikom (lizingojemalcem), ne pa servisom.

Podobno kot če prideš tankat na črpalko oz. prat avto pa mu daš ključ, da ga zapelje v linijo in ti potem reče, nimaš plačanega obroka, ne dam opranega avta.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Servis ima "pogodbo" s tistim, ki je avto pripeljal, v tem primeru uporabnikom.

Dogovorila sta se, da bo popravil avto in za to prejel plačilo.

Tako servis nima prav nobene veze z lastniškimi razmerji, kaj šele da bi imel kakšno pooblastilo, da lahko za lastnika ureja obveznosti iz pogodbe o lizingu.

Uporabnik je bil v tem primeru moten v svoji posesti.

Če so kakšne težave pri plačevanju lizinga, je to stvar med lastnikom (lizingodajalcem) in uporabnikom (lizingojemalcem), ne pa servisom.

Podobno kot če prideš tankat na črpalko oz. prat avto pa mu daš ključ, da ga zapelje v linijo in ti potem reče, nimaš plačanega obroka, ne dam opranega avta.

Kot 1. v primeru popravila preko zavarovalnice je stranka lizinghiša in ne uporabnik, če ne verjames poglej na papirje, in če istočastno lizinghiša na pooblastilo napiše da se vozila NE SME predati,potem to pomeni da se ga ne sme. Jasno?

In ja, avtomobili se večinoma hranijo na avtohišah, jih imamo tudi mi ene 10 komadov zaplenjenih na hrambi, pa še kdo...