Sendvič brez majoneze ?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Evo ga svinjara!

Na ekranu se še lepo vidi naš forum
smile-1.gif
Bivši.
673374-sendwich.jpg

Priponke

• 673374-sendwich.jpg
    673374-sendwich.jpg
    35 KB · Ogledi: 132

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ravno iščem sliko z Vankuvra, sem v subu si sestavil sendvič za 22$
smile-1.gif

Šunka, salama, piščančja prsa pečena, mleto meso, sir, solata, ni da ni,... Pa refil kokakolo
smile-1.gif

Seveda sem z feferoni tak pretiraval, da sem ene pol ure preklinjal na wcju.

B81

22. jul 2007
37.708
10.973
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
- 25% maščobe v celotni majonezi, ne pa v olju, ki je not
rolleyes-1.gif

- če kupiš dobro ima not rumenjake
- jajca vsebujejo precej holesterola.

Holesterol je le v rumenjaku, ki je recimo en, doda se pa kakega pol litra olja, da se naredi majoneza (sem že pozabil). Dodano je rastlinsko olje, ki ga pa spet nima.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
negre se tolko za nevarnost hol. kot pa za dejstvo da svinjarija sploh nima nobene hranilne vrednosti, sama maščoba.

Jo mam rad v vseh možnih kombinacijah, še na pražena jajčka si jo namečem, ampak to je vseskupaj samo
basanje telesa s svinjarijo, za ceno "dobrega" obroka.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:

Holesterol je le v rumenjaku, ki je recimo en, doda se pa kakega pol litra olja, da se naredi majoneza (sem že pozabil). Dodano je rastlinsko olje, ki ga pa spet nima.

Torej ce je rastlinsko olje majoneza sploh nima holesterola razen od jajca ki ga pa dobis povsod, torej super zdrava zadeva?

B81

22. jul 2007
37.708
10.973
113
Super zdrava ravno ni, ni pa take sile, kot nekateri laično mislijo. Je energijsko kalorična bomba, ker pri dveh žlicah zaužiješ dosti maščob, ki se vsedejo ženskam na celulit
evil.gif

2 žlici majoneze, rečmo 50 g, rečmo 400 kCal....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pardon, 271 kcal ima, sem na pamet prej pisal in zamešal cifre.

Sestavine: voda, rastlinsko olje, alkoholni kis, modificiran škrob, sladkor, jajčni rumenjaki iz jajc kokoši, vzrejenih na prostem (2,1%), jedilna sol, gorčično seme, konzervans kalijev sorbat, kislina citronska kislina, stabilizatorja (guar gumi, ksantan gumi), ojačevalec arome mononatrijev glutaminnat, začimbe.

Energijska vrednost / 100g: 271 kcal
Beljakovine: 0,8g
Ogljikovi hidrati: 9,1g
Maščoba: 25,4%

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A torej če daš v neko stvar 25% olja ta stvar potem vsebuje 100% maščob
confused-1.gif

Verjetno je mislil na to da majoneza iz 25% olja ne stoji skupaj oz. ni majoneza!
evil.gif

Ja sej zato pa vsebuje tiste "gumi" stabilizatorje in ne vem kaj še. Skratka, majoneza bi bila še dobra stvar če ne bi imela toliko dodatkov. In potem je kao vse "light" in zdravo .. tko kot jogurt iz 0,1% maščobe. Ko probaš narediti katero od teh stvari doma pa vidiš da brez "nezdravih" maščkob ne stoji nič skupaj.

Raje maščobo in holesterol kot pa en kup Ejev.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
846
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Zakaj tlačijo to spermo v čisto vsak pakiran sendvič (avtomati, bencinske itd.) ?

To se samo prej pokvari, da o holesterolu, maščobah itd. ne govorim. (vaja za bralca: Iz česa je majoneza ?)

Ne rečem, da imajo z in brez, ampak v čisto vsaki je.
jezen.gif

Aja ne jej teh sendvicov iz avtomatov na naši firmi
smile-1.gif
)) Ker so za en K....