Selfiji ... gone too far?

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Se še komu zdi, da je ta obsesija s fotkanjem in snemanjem samega sebe šla že predaleč?

Naj vsak počne, kar mu paše, ampak ne razumem ...

Primer 1: Pride na neko zanimivo turistično točko, naredi selfie, postane še minuto, dve in gre naprej. WTF? Prepotoval si par tisoč km samo za to, da se z Instagramom pofotkaš na nekem mestu in uploadaš sliko na FB in TW?

Primer 2: Človek gre na rafting. Namesto, da bi užival v raftanju in opazovanju narave, ima na palici GoPro kamero in snema samega sebe.

Primer 3: Ženska se vkrcava na letalo in se ustavi na vratih, da naredi selfie, kako vstopa v letalo ... da je s tem naredila gužvo? Who cares.

Kaj je za 1/2 populacije pod 40 let lajf res samo še popularity contest oz. igranje vloge "jaz sem tako super kul in slaven, poglejte me"?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.612
3.975
113
"Ej, ej, ej... sam mal... a me slikate... za na instagram... prosim".

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-1
16
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Se še komu zdi, da je ta obsesija s fotkanjem in snemanjem samega sebe šla že predaleč?
Ne. Sicer pa razumem, da gre nekaterim na jetra vse, kar je povezano z izrazom Socializem. Ne razumem pa, kaj ti ljudje iščejo po forumih, ki so del socialne mreže.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
"Ej, ej, ej... sam mal... a me slikate... za na instagram... prosim".

Ne govori ... Letos me je še na vsakem izletu vsaj en človek prosil, če ga slikam z njegovim telefonom.

Sem razmišljal, da si naredim majico ...

I can take a picture of you with your camera/phone.
- Men: 5€
- Women: BJ

evil.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.058
463
83
tam ko se terc po tori rola
Huh... sem se prav zamislil... Kdaj, hudiča, sem začel delati selfije... Mislim, tako, za spomin...1992, to sem našel najstarejšo fotografijo v albumu... Je pa zanimivo, da je pa zdaj to kao neki hit...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Fak no, ste zapeli eni. Ni nobenih travm (@tgrzan), še manj pa politike (@bugmenot). Hotel sem samo izmenjavo mnenj, če se še komu zdi, da folk že pretirava s fotkanjem samih sebe, pri čemer neredko prekoračijo meje bontona.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Huh... sem se prav zamislil... Kdaj, hudiča, sem začel delati selfije... Mislim, tako, za spomin...1992, to sem našel najstarejšo fotografijo v albumu... Je pa zanimivo, da je pa zdaj to kao neki hit...
če tako malo pobrskam po spominu se pravzaprav ne spomnim kdo in kdaj je naredil prvi avtoportret. je pa ziher že fu£ let od tega. mislim toliko fu£ da še fotoaparati takrat niso obstajali...

jello

Guru
22. sep 2008
10.283
3.909
113

Pol so pa kolesarji nestrpni ko jim dopizdi in komu telefon iz rok zbijejo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
se strinjam, da znajo bit nekateri gledalci nadležni. Samo treba se ja pa tudi zavedat, da brez gledalcev tudi sponzorjev ne bo. Pa si nej pol kupi pecikl za par jurjev pa se goni po klančkih;)

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Če greš nekam, pa da vseh 1000 "prijateljev" na FB/twitter/insta tega ne ve, je enako kot da bi bil cel čas doma zaprt v shrambi.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Car, bi naredil isto. Mater sponas do konca folk se pa pred tabo nastavlja na 5 cm, se uzgal bi koga.
bonk.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Vse je šlo predaleč, ne samo selfiji. Folk brez identitete, življenja. Saj ne rečem, sem pa tja ajde...

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Držijo se, ker obstajajo že od pamtiveka - da pa je nekdo slikanje samega sebe oklical za 'meme' in mu dal idiotsko ime, kot je selfie (slovensko bojda 'sebko'), je pa višek idiotizma.

jello

Guru
22. sep 2008
10.283
3.909
113
Kot sem rekel, folk nazadnje vidi samo nestrpnega kolesarja, ki je alergičen na gledalce. Ne pa tudi da se je ta kolesar prej že 30x komaj izognil padcu ali celo padel ko se je izogibal selfijem. Poleg seveda tega da pri 180 pulza na kolesu razmišljaš oziroma reagiraš rahlo drugače kot pri 50 pulza pred tv.