sedežne M-Tom

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik digg pravi:
To http://www.mtom.si/mikrotkanina-carabu/
Men se na začetku ni nikak dopadla, mi je ličilo na usnje, ki ga ne maram. Naj bi bila kvalitetna, pa smo jo vzeli. Je baje pralna...še je nismo uspeli umazat da bi stestirali.

točno to bi jaz vzel.ima sestra sedežno v carabuju.res zgleda kot neko brušeno usnje.vendar ko gledam je obremenitev testirana na več kot 100.000 drgnjen,se mi zdi da bi taka zadeva morala zdržat desetletje ob dobrem vzmetenju

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
No, točno ta carabu material imava mi2 in zadeva po 3h letih poka... hp84 je koda po tejle lestvici... Poka pa tam, kjer je šivano, cirka pol cm od šiva... Pa ne samo na enem mestu.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ksz

kakšen material bi priporočali glede na to da imam mačko? sicer ni divja in ne praska po pohištvu tako da imam glede tega kar srečo ampak vseeno nikoli ne veš kdaj bo vrgla ven kremplje, pa še dlaka je potem problem
confused-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
No, točno ta carabu material imava mi2 in zadeva po 3h letih poka... hp84 je koda po tejle lestvici... Poka pa tam, kjer je šivano, cirka pol cm od šiva... Pa ne samo na enem mestu.

hmm dobro da sipovedal.se bom pozanimal še malo o alternativi.če ne drugega uzamem usnje pa je zadeva rešena

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
ksz

kakšen material bi priporočali glede na to da imam mačko? sicer ni divja in ne praska po pohištvu tako da imam glede tega kar srečo ampak vseeno nikoli ne veš kdaj bo vrgla ven kremplje, pa še dlaka je potem problem
confused-1.gif

usnje
confused-1.gif

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Ups, si obvestil proizvajalca, kljub temu da ni več v garanciji?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Nisem še, se pripravljam, da bi vsaj povprašal... Pa ni fora v garanciji, bolj je fora v tem, da je M-Tom uradno druga firma kot Tom
wink-1.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
A so vam mogoce všečne (dizajnersko) M-Tom sedezne? Ker tole izgleda, kot da so ostali v 70-letih...
uf-1.gif
V bistvu vsa slovenska pohistvena industrija je ostala tam, hodijo na sejme v Milano, delajo pa tak grd pofl. Še kopirat se jim ne da.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.161
6.970
113
pri taščici
Bolj kot dizajn me zanima oblika in uporabnost. Design me zanima za sliko na steni. Jo otroci malo zrastejo bo treba nekaj boljšega do takrat pa naj te jajca uničujejo.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
A so vam mogoce všečne (dizajnersko) M-Tom sedezne? Ker tole izgleda, kot da so ostali v 70-letih...
uf-1.gif
V bistvu vsa slovenska pohistvena industrija je ostala tam, hodijo na sejme v Milano, delajo pa tak grd pofl. Še kopirat se jim ne da.

Ne.
Ko smo kupovali sedežno sem gledal in hotel dobil kaj pametnega od TOM-a.1 model je bil pogojno OK, pa materia niso imeli nobenega pametnega(oz.všečnega) .
Razmerje cena-kvalitetaje je zelo OK, ampak oblikovno so pač zaspali.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ne em no ampak florjan in maxmal sta čisto solidno oblikovani

kakor za koga , če malo ogledaš kaj delajo italijani , ko ponavadi postavlajjo smernice , potem to sigurno nista sedežni , ki bi jih dal na seznam.

res ne vem če že sami ne znajo narisat ali jim je tako težko skopirat kakšen pameten model....

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Sedežnih iz Nove opreme Slovenj Gradec se verjetno vsi spominjate. Sicer malo dražja zadeva, ampak kvalitetna. No, pred stečajem je prešla pod okrilje TOM-a. Če je vsa TOM oprema pol tako kvalitetna, kot od Nove opreme, ni panike za kvaliteto. Je pa opremo zapustilo pred stečajem veliko dobrih tapetnikov, ki delujejo pod imenom Eko-trade. Tako, da.... če daš malo več, veš kaj dobiš. Delajo večinoma za Švico. Meni so naredili sedežno pred desetimi leti in je še sedaj kot nova. Sem pa prej imel en italijanski shit (si ne zasluži drugega naziva) od sedežne. Po dveh letih je bila vsa zjahana in razmajana. Ni bila drugega, kot za nekomu podariti ali stran vreči.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
morda kdo ve, če se da pri tomu kupit samo usnje pa kakšna je cena? Sej jih bom tudi sam poklical.
al pa če predlagate kak drug zlooo podoben material. potrebujem za eno diy zadevo. tist material, ki je za ruzake (sem v drugi temi spraešval), se ni dobro izkazal.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Evo, kot sem rekel, v garanciji ni, Pri M-Tom so vseeno povprašali dobavitelja, ki pa pravi, da je garancija le dve leti na materjal. Toliko o tem o DOLGI življenski dobi.

Torej glede na pripeto sliko le priporočam, da se carabu tkanine ne kupuje...
1874358-2013-10-1213.47.34.jpg

Priponke

• 1874358-2013-10-1213.47.34.jpg
    1874358-2013-10-1213.47.34.jpg
    163,9 KB · Ogledi: 361

ROBI23

Zelenc'
13. dec 2013
1
0
1
Tudi mi smo jo šli izbrat. Malo smo se že prej slišali po telefonu, da smo naredili približno sliko kako naj bi sedežna izgledala. Že po telefonu so bili zelo prijazni in vse kar se je dalo lepo obrazložili ter še isti dan poslali ponudbo. Pred dnevi smo se oglasili v Mokronogu, kjer smo najprej malo preizkusili sedenje, razloženo nam je bilo kako je sestavljena sedežna, vzmetenje, nasloni, vzglavniki.,..v glavnem kar se mi je zdelo pomembno. Midva sva se odločila za model Florjan zaradi višine od tal ki je 12cm, zaradi čiščenja pod sedežno in v naravnem usnju. Usnje smo izbrali zgolj zaradi alergij hčerke, ker drugače z minimalno delavsko plačo ne bi kupovali usnja. Tako smo izbrali širino 277cm in ležalni del ki je standardno 160, mi pa smo na našo željo ta del podaljšali na 200cm, da se lahko brez težav uležeš in ta podaljšava nam je znesla 60€(usnje plačali, leseni del častijo), prav tako smo želeli da se daljši sedalni del izvleče, pod njim pa je še predal, kar naj bi zneslo cca160€ (to je sicer standardni del te sedežne). Na koncu nas je prišla končna cena po predračunu z vsemi popusti 1.500€, tako da sploh nismo več razmišljali da bi šli še kam drugam, saj smo poslali ponudbe kar precej proizvajalcem, kateri so želeli za sedežno podobnih dimenzij najmanj 2.500€, nekateri tudi 3.000 in čez. Veliko jih proizvaja tudi na Kitajskem in v Sloveniji samo prodajajo in je potem vprašanje kako je z reklamacijo če je potrebna. Glede vzmetenja in pene pa so po kvaliteti vsi precej podobni. Sedaj samo še čakamo da na dostavo, ki naj bi bila konec januarja in tudi takrat vse skupaj plačamo, saj ne jemljejo nobenega avansa. Pošljem kako sliko.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ROBI23 pravi:
Tudi mi smo jo šli izbrat. Malo smo se že prej slišali po telefonu, da smo naredili približno sliko kako naj bi sedežna izgledala. Že po telefonu so bili zelo prijazni in vse kar se je dalo lepo obrazložili ter še isti dan poslali ponudbo. Pred dnevi smo se oglasili v Mokronogu, kjer smo najprej malo preizkusili sedenje, razloženo nam je bilo kako je sestavljena sedežna, vzmetenje, nasloni, vzglavniki.,..v glavnem kar se mi je zdelo pomembno. Midva sva se odločila za model Florjan zaradi višine od tal ki je 12cm, zaradi čiščenja pod sedežno in v naravnem usnju. Usnje smo izbrali zgolj zaradi alergij hčerke, ker drugače z minimalno delavsko plačo ne bi kupovali usnja. Tako smo izbrali širino 277cm in ležalni del ki je standardno 160, mi pa smo na našo željo ta del podaljšali na 200cm, da se lahko brez težav uležeš in ta podaljšava nam je znesla 60€(usnje plačali, leseni del častijo), prav tako smo želeli da se daljši sedalni del izvleče, pod njim pa je še predal, kar naj bi zneslo cca160€ (to je sicer standardni del te sedežne). Na koncu nas je prišla končna cena po predračunu z vsemi popusti 1.500€, tako da sploh nismo več razmišljali da bi šli še kam drugam, saj smo poslali ponudbe kar precej proizvajalcem, kateri so želeli za sedežno podobnih dimenzij najmanj 2.500€, nekateri tudi 3.000 in čez. Veliko jih proizvaja tudi na Kitajskem in v Sloveniji samo prodajajo in je potem vprašanje kako je z reklamacijo če je potrebna. Glede vzmetenja in pene pa so po kvaliteti vsi precej podobni. Sedaj samo še čakamo da na dostavo, ki naj bi bila konec januarja in tudi takrat vse skupaj plačamo, saj ne jemljejo nobenega avansa. Pošljem kako sliko.

hysterical-1.gif

dobr vas plačujejo. Glej moj post zgoraj, toliko o MADE IN SLO ENIA in uveljavljanju garancije
wink-1.gif