Sedežna garnitura

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Torej, išče se še sedežna garnitura. Potrebujem dvosed+trosed v L izvedbi, pa dobro bi bilo, če bi zraven lahko posebej še enosed nabavil. Dvosed in trosed sta lahko povezana med seboj s ''kotnikom'' ali pa tudi ne. Če je možno še, da bi imela izvlečljivo posteljo bi bilo tudi dobro. Preferirano usnje v bež barvi, lahko tudi kaj drugega, nekričečega.
Ker bo stvar zelo verjetno deležna temeljitega ''testiranja'' v smislu polivanja, itd... se mi trenutno ne gre, da bi kupoval kaj srednji ali višji razred. Raje kaj cenejšega, čez par let, ko bo faza ''testiranja'' mimo, bomo pa zamenjali za kaj bolj kvalitetnega.

1.) Ima že kdo kaj izkušenj s temi stvarmi in kaj mi predlaga?
2.) Kakšna je PRAKTIČNA razlika med umetnim in naravnim usnjem. Sem sedel že na večih in se mi je umetno zdelo na otip čisto odlično. A se umetno prej natrga, izrabi, itd.?
3.) Gledal sem tam rang nekje 1k EUR za dvosed+trosed, vendar se za ta denar dobi večinoma kitajske stvari. Ima kdo izkušnje s tem? Saj ni toliko problem denar, vendar bi raje, da se ''testiranja'' izvajajo na nečem kitajskem, kot da gledam, kako se sedežna za 2,3,4k EUR spreminja v smeti pred mojimi očmi. Mi bo srce preveč trpelo
grin1.gif
.

Med drugim sem našel v Harvey Normanu (navkljub slabim izkušnjam pri spalnici, še vedno gledam
stupid-1.gif
) tole sedežno. Sedenje se mi zdi zelo dobro, usnje (umetno seveda) mi je na otip odlično, pa še dva počivalnika ima in izvlečljivo posteljo. Ta mehanizem sem sicer že videl, da ni ravno vrhunska kvaliteta, ampak ok. Za enkrat letno izvleč bi moral zdržati kakšno leto. Torej, kaj pravite?
3jy-DSCN48.jpg

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Ko si ravno omenil testiranje

Smo nabavili en trosed v bež izvedbi, po testiranju pa je zadeva bolj kamuflažnih barv, kljub rednemu čiščenju z namenskimi čistili. Naslednja sedežna sigurno ne bo bež.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
nimam veliko izkušenj s sdežnimi samo....
na usnju (umetnem ali naravnem najbrž nima veliko vpliva) ti bo vroče - švical ali pa zeblo.
Tkanina ti ne ustreza?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
saj tudi textilne sedezne niso namenjene temu, da se valjas gor nag. oblecen pa na svojih sedeznih nisem se nikoli zasvical.

pravzaprav sem na "usnjenem" sedezu iz hoferja, ki je bil nekoc v akciji. in skaju v ladi nivi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Nisem mislil "nag" samo z usnjenimi zofmi imam samo eno izkušnjo....

praktično vsako leto na morju preživim na isti lokaciji nekaj dni...in tam je stara usnjena malo rabljena zofa (iz konca juge...samo za počitniške namene) in na njej mi kar paše bit "nag", razen če imaš klimo da si lahko potem pri zunanjih 30+C privoščiš biti oblečen na zofi. Zato je največkrat na njej kaka rjuha...
Meni bolj paše v kratkih hlačah in majci.
Če pa ti ležiš v kavbojkah poleti po stanovanju pa vsaka ti čast

Nazadnje urejeno:

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ja kakšno usnje pa imaš? Jaz čisto normalno ležim v krati majici in kratkih hlačah.

MTL si morda kaj razmislil, da bi dal sedežno delat? Pred tremi leti sta starša dala delat sedežno. Sicer je to ena ogromna sedežna ampak cena je pa bila OBČUTNO nižja. Mislim, da je zadeva za preveriti na večih koncih ker zna priti do razlik. Sestavijo ti pa kar srce poželi.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Hanzi upam, da me nisi narobe razumel. Mislil sem kakšno imaš usnje, da se tako potiš na njem tudi če imaš oblečeno bombažno majico, ne pa kakšno je oblika sedežne. Jaz s tem nimam problemo. Če je pa koža gola se pa kar lepo potim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Ah o usnju nimam pojma, mislm pa da sem enkrat bral ne enem kosu izmed njih da je "pravo goveje usnje?"

Saj pod majco se ne potiš, prilepiš se tam kjer nisi oblečen. In komolci, spodnji del stegen in nog ponavadi poleti na morju nimam oblečen. da pa bi na taki zofi kaj počel "v dvoje" pa ...

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Jaz imam rad usnje samo v avtu, doma v dnevni mora bit tekstil. Vsem priporočam sedežno garnituro od firme Ada. Oblečena v tekstil, noro udobna!

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Kaj so to neki južni? Grem gledat katalog, pa bukva, boks za posteljinu...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Ja, Bosanci so. Je pa razmerje cena/kvaliteta dokaj ugodno. Nalepko lahko tudi prelepiš, če te izvor moti.