Se spozna ko na jazbece?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Stari ljudje so tudi ves čas slabovoljni. Se pravi da je stari ata in star jazbec super kombinacija.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Stari ljudje so tudi ves čas slabovoljni. Se pravi da je stari ata in star jazbec super kombinacija.

Pol je 100%, da ne bo več obiskov - ever.

podjetje7

Zelenc'
1. mar 2011
4
0
1
Neverjetno, jazbeca še nisem videl v živo, ti pa si ga kar povozil
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz sem ga enkrat skoraj s kolesom nagazil. Sem se peljal po klancu navzdol, pri cca. 60km/h na uro je šel čez cesto 2-3 metre pred mano.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:
"V ugodnem habitatu potrebuje ena žival 1-2 km2 velik teritorij..."

drugač pa tole: PDF

"Mladi j Kadar pa se postarajo, tedaj so vedno slabovoljni in popadejo večkrat tudi brez vzroka lastnega gospodarja. Poleg tega prespe ves dan in se skrivajo v vsakem temnem kotičku, katerega morejo doseči."

to jaz rabim! Cez dan me ni doma, ponoci pa operiram po bajti...

Malkom, kaj si delal na obrazu? Eh, moj Viktor me je spet napado...

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Jst sem tudi enega zbil------in ta zverina je imela ziher okoli 25-30 kg---sama maščoba

Tak odrasel, orjaški, ma 20kg max.

60250766.jpg

attachment.php

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
ta je mel mogoce 20kg, ker sn za taco vun vleko pa ni blo ravno težko, pol pa sn še ga prekucno, je bil z one strani bolj "fejst'. Poknlo je pa tak kot da sn sod nafte nagazo, je bil čelni nalet, sn mislo da mu bo glava počla ko hrenovka, pa je kr trdoživ. Na avtu ni blo nekih znakov, hvala bogu. Je pa starc nagazo cel vod divjih prašičev, so mu tedanjega g1 stukli do neprepoznavnosti.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.799
939
113
tu in tam
Da nisi ti kakšnega prašiča zbil( domačega) ko si bil pod vplivom šmarnice..pa si mislil, da je jazbec
hysterical-1.gif

drugač imajo pa tam od 15-18 kil max. odrasli

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
Vbogi jazbec.

Sicer so ti pa že povedali da je jazbec nočna žival, čez dan ga ne boš videl, ponoči pa tudi redko (no mrtvega na cesti mogoče) ker jih je relativno "malo" (oz. imajo velik življenjski prostor).

Z jazbecom ni šale, koneckoncev je to zver, precej velika zver. Nislim da za medvedom in volkom največja pri nas, je pa za razliko od njiju precej bolj napadalna in tudi univerzalna (je hiter, pleza po drevju, koplje po zemlji, ...).

Lov na jazbece je precejšen podvig ker so živali pametne, zato se tudi uporablja pse! Samo psi jazbeca ne pokončajo (prej obratno), samo zbezajo ga iz skrivališča in potem se ga ustreli. Dobri psi za lovljenje jazbecev ne smejo biti napadalni oz. morajo bit "strahopetni" ker samo tako preživijo.

Sicer pa ko boš enkrat slišal kako se oglaša ponoči jazbec te bo zagotovo strah!
evil.gif

Jazbeca v hiši ne moreš imeti, na dvorišču pa tudi ne bo dolgo, tako da "posvojitve" (ki so btw nelegalne) ne pridejo v poštev.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
jaz bi si ga vzel, pa bi ga kastriral, pomoje nebi pobegnil...

hysterical-1.gif

A ga boš sam doma s kleščami za žico?
grin1.gif

Pa dvomim da bo ostal doma, se bo pomojem kar lepo sprehodil v gozd in ga ne boš več videl.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Jazbeca v hiši ne moreš imeti, na dvorišču pa tudi ne bo dolgo, tako da "posvojitve" (ki so btw nelegalne) ne pridejo v poštev.

Recimo da teoriziramo...

Citat:
Uporabnik suzica pravi:
In kaj bo bolje če ga boš kastriral??

Videl sem udomačeno lisico (pravzaprav dve), ki misli, da je pes. Razen ko se začne gonit - takrat jih noben hudič ne ustavi... po moje bi se tega rešu prav s tem. Se bo pa verjetno zaredil ko prašič, saj mu samo še hrana ostane u lajfu...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik suzica pravi:

dihurja kot ga ima maci, govorim za samca, je treba kastrirat, saj ga tako umiriš vsaj delno, medtem ko dihurka lahko pogine. Jazbec pa je praktično dihur ki so ga malo bolj fojtrali, le da nima žlez.

Torej kajstriral bi ga zato, da bi hudič ostal pri bajti. Pa od malega treba fojtrat na roke in čimmanj surovega mes, bolj mačje in pasje brikete.

Ko se pa žival kastrira, pa se ji ne odreže jajc kot to pravite nekateri vseznalci, ampak se gor vreže vreča, prerežejo oz. Stisnejo ala jajca, zašije se in je to to. Tako laično.

Bi pa to naredil vsak veterinar, če mu nekako dokažeš, da nemore sam skrbet zase, ker je že od malega pri hiši ko se je zatekel in bla, bla, bla...

Jebo vas mestjanari.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:
Citat:

Recimo da teoriziramo...

Citat:
Uporabnik suzica pravi:

Videl sem udomačeno lisico (pravzaprav dve), ki misli, da je pes. Razen ko se začne gonit - takrat jih noben hudič ne ustavi... po moje bi se tega rešu prav s tem. Se bo pa verjetno zaredil ko prašič, saj mu samo še hrana ostane u lajfu...

še gonečega psa ne zadržiš pri bajti, kajšele zver.