TO JE TO!!!Pa btw, k se ciperas (ups, cepis) ti pol ni treba met radia, ker skuz lovis radio zaradi cipu... Ko pa gres po drugi odmerek, lahko pa prostorocno telefoniras... Pri pozivitvenem odmerku pa ugradijo cip, da te kontrolirajo da ne pades dol iz zemlje k je ploscata...
Kriza je samo v tem da ti bodo filali eno stran medalje. Primer je sedaj propaganda proti cepljenju.Dejansko gremo počasi proti temu. Jaz sem malo v 80ete in se mi res zdi, da bi recimo današnji otroci lahko imeli resne težave pri npr. pridobivanju kreditov in ustvarjanju normalnega življenja nasploh že zaradi tega, ker bi njihova spletna zgodovina recimo zadnjih 20 let bila na voljo vsem. In na podlagi tega se bojo odločevalci odločali.
Prisluškuje ti telefon....
Mel primer ko je stranka zjutraj prinesla nekaj na firmo....in nisva mela "tesnega stika"....samo pozdrav...prevzamem in javimo ko bo...
Popoldne pride iskat isto zadevo in padeva v krajši pogovor....in sva bla dalj časa na "2metra"....
Me čez 10min kolega po vibru vpraša če sem bil kaj v kratkem v xyz lokalu (lokal kamor greva na pivo ponavadi) ...ker mu je 5min nazaj vrglo reklamo za lokal...
Stranka s katero sem se pogovarjal je zaposlena v xyz lokalu....
Google algoritmi.....ocenjujejo tvoje navade...kje se gibljes....skom si bil v stiku...skratka vse
In potem jokate pri covid aplikaciji.....a googlu....gmailu...FBju....Instagramu...Amazonu....Ebayu...Aliexpressu ste že vse o sebi povedal....
Priznali itak ne bojo, zagotovo pa to nekaj navrže pri oglaševanju.Sem se danes spomnil na to temo. Prej greva s tamalim v trgovino (smo na hrvaskem, so odprte ) in vidiva novo kio sorento. Me vpraša ker avto je to in mu mal razlagam po poti do stanovanja, ene 3 minute. Pridem not in dobim notification od googla “do you want to discover new kia sorento?”. Googlal ni noben v teh parih minutah
a to da maš pa google asistan vklopljen in dejansko posluša real time ti pa nbi prebilo?Sem se danes spomnil na to temo. Prej greva s tamalim v trgovino (smo na hrvaskem, so odprte ) in vidiva novo kio sorento. Me vpraša ker avto je to in mu mal razlagam po poti do stanovanja, ene 3 minute. Pridem not in dobim notification od googla “do you want to discover new kia sorento?”. Googlal ni noben v teh parih minutah
vsi samo stiskajo i accept ,brez da preberejoKdo bi naj kaj priznal? Tos aplikacij ki jih uporabljas je treba prebrat, saj ti vse pise
Defakto prisluškujejo. Ali google ali facebook. Verjetno pa več aplikacij hkrati pošilja diagnostične podatke.Ja kaj si pa mislil, da ti bere misli
S tem da bret accept aplikacija ne dela. Kaj pa sedaj?vsi samo stiskajo i accept ,brez da preberejo