Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa bi moralo kaj biti prej/potem? Ta pojem samo obstaja v naših glavah, znan kot "čas". Saj če ga mi "zaznamo" še to ne pomeni da dejansko obstaja.
Razpolovna doba je pa kaj?
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa bi moralo kaj biti prej/potem? Ta pojem samo obstaja v naših glavah, znan kot "čas". Saj če ga mi "zaznamo" še to ne pomeni da dejansko obstaja.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Da zaključim temo:
42
Prosim za zaklep.
Pravzaprav prostor-čas...Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Nič ni počilo. Nastajal(in še vedno nastaja) je prostor.
zakaj misliš da bomo spospbni razumeti računalniški rezultat?Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Tudi, če je naše vesolje le 1 mehurcek in obstaja še polno takih vesolij, še vedno se mora nekje začeti oz. z našim razmišljanjem se ne da tega razložiti in se tudi še mnogo časa ne bo dalo. Verjetno bomo morali pocakati računalnike, ki bodo sposobni podati teorije, o katerih se nam še sanja ne in tudi takrat bomo verjetno le debelo gledali
Ja entuziasti, ki imajo nekaj pojma o stvari, ki jo pišejo. Ne pa da kar ugibajo, ko ti: mi ima edini smisel, da crna energijaCitat:
Uporabnik ahmed pravi:
Jest, wikipedijo pisejo dostkrat entuziastiSem pa bral enkrat o tem, da hitrost svetlobe ni omejena s konstanto kot jo poznamo,
ampak jo omejuje pac nase vesolje, zdej kaj je tisto, kar jo, mi ima edini smisel, da crna energija
Vidiš, problem je že v tem, ker ne veš, kaj v znanosti pomeni teorija. Temu, za kar imaš ti teorijo, se reče hipoteza. Ko je hipoteza preverjena in dokazana, imaš teorijo. Tako da teorija o xyz niso le neke blodnje skupinice ljudi, ampak zadaj stoji kup poizkusov, dokazov in trdega dela.Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ja lej, to so vse teorije. Tud einstein je mogu dolocene svoje teorije kasneje ovrzt, ko so prisle nove raziskave.
Tko kot ne vejo americani, zakaj pri testiranju s cerna pridejo neutrini hitrej kot fotoni, tko k japonci ne vejo, zakaj so nevtrine
od bliznje supernove zaznali nekaj minut prej kot fotone. Sicer pa ne govorim da nekaj je, zgolj razmisljam in se ucim