Sarajevo - Mostar - Ston

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Koliko cajta mate? BG na hitro preletet pa kaj dozivet rabite min. 2 dni. Pol Sarajevo min. 1 cel dan pa noc(pri obeh mestih se marsikaj videt se v okolici). Jablannica, Mostar........
Vse odvisno od casa ter interesa.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Zanimivo.

A Plješevica je 100% uničena?

Za svoj prvoten namen je, za ogled ni. Je pa gibanje tam omejeno. Zaradi obmejne policije in ostankov rusevin. Pa tudi zrak v votlinah verjetno nima zdravilnih ucinkov zaradi hlapov. Sicer pa tudi sam planiram v SA v kratkem
zmaga.gif

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Imam dovol časa, za to pot okol 7dni od tega moram bit v beogradu vsaj 2dni ker mam neke opravke

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ah, Beoograd...
smile-1.gif

Če bi povedal vse anekdote, ki so se mi pripetile v tem mestu ob mojih treh gostovanjih tam, bi lahko spisal Vojno in mir.
Za začetek Kalemegdan, potem na večerjo v kako gostilno na Skadarliji, Moderna galerija na Ušču, splavi, ribja restavracija na Košutnjaku (spod t.i. "jebališta"), Knez Mihajlova, Kuča cveča itak.
cool-1.gif
...
Maš pa tut veliko cganarije, sam meter od glavnih ulic h kraj stopiš.
Pičimo mi z večerje v prej omenjenem Košutnjaku proti hotelu Jugoslavija, kjer smo imeli bazo. Itak smo se zgubl, ob 10 zvečer sredi decembra, rahlo naliti. "Evo, tamle na levi je generalštab." Čez deset minut "Evo tamle na desni generalštab." Čez deset minut spet "Evo, tamle na levi generalštab!" (To tretje je povedal že en drug
grin1.gif
Peljem še sto metrov naprej in v temi eni modeli nekaj tovorijo izpod ponjave tovornjaka. Stopim iz avta: "Dobro veče, izvinite, kuda se ide za Novi Beograd? I gde smo mi uopče?"
"E vidiš tamo preko reke ona svetla? To ti je Pančevo. A za novi Beograd moraš da ideš vamo... tamo... levo... desno..."
"Okej, hvala i doviđenja!" Sedem nazaj v avto, prestavim v rikverc in pogled nazaj skozi okn... vmes ujamem presrane poglede kolegov... "A sti fuknen!?! Ke s to ustavu? Kva če bi nas oropal, ubil...blablabla...". Pravzaprav so imeli prav - scena je bila kot iz kakega ameriškega filma, sam še pištolji so sfalili (in leševi v Donavi
grims-1.gif
).
No, tolk za intermezzo ena anekdota.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
beograd
marakana, kalemegdan (muzej 2svv, zoo preskoči), avala, vsekakor muzej aviacije na surčinu, proti pančevu maš sarajevski burek (ješ pa krompirišu ali zeljanicu), mogoče skadarlija, dedinje, mogoče hiša cvetja, hram sv save, beogradski sajam, recmo knez mihajlova, pa gor do slavije.
do vrnjačke greš najbrz po ac, tam ni kaj.
iz vrnjačke nazaj pejt na ibarsku magistralu, pa do ljiga, tam zavij levo, mogoče skoč v banjo vrujci, čez mionico do valjeva. če s ene boš ustavljal pejt lajkovac valjevo. valjevo pa potem bo boljši cesti v šabac, ali malo slabši na osečinu, zavlaku, od zavlake levo 10km maš belo crkvo, žikica jovanoviæ španac in ustaja, drgač pa iz zavlake naravnost na loznico
iz loznice maš levo dol mali zvornik..pred malim zvornikom maš levo radalj..tam je kamnolom. oglejs i..kamen lomijo na roke. granitne kocke za dedinje so od tam..vse na roke anrejeno. enga samega stroja ni.
mali zvornik, čez drino v zvornik, potem pa pičiš sarajevo pale, cesta je precje zaj, ozka, tuneli klesani v kamen.
sarajevo maš gavrila principa, dzamija, bascarsija, miljacka, kaki OI objekti.
naprej na konjic, jablaničko jezero..hudo lepo, potem jablanica. v jablanici bitka za neretvo, mal anprej zdrava voda, potem mostar..
kanjon je cel cajt lep. mopstar..men je bil bad.
od mostarja naprej..medugorje. cudo sveta..tam vidis kaki nateguni so slovenci

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
A je varno tankat bencin na NIŠ petrol v Zlatemboru ? Ne da se mi vozt v Užice na OMV samo zarat tega

Nazadnje urejeno: