Sarajevo - Mostar - Ston

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Živjo!

Čez par dni grem to pot Sarajevo - Mostar - Ston pa me zanima a moram bit kej posebi previden na tej poti ? Zanima me tut kakšne so kaj ceste ker nimam glih tanka ?

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ceste so za en jebeštrga, kot povsod v Bosni. Tok zanič, da bi rabil tank, pa tut niso. Skratka, ceste kot ceste. Pri nas je tut precej zjebanih, pa sploh ne porajtamo, ker se vsak dan vozimo po njih. Kako so zjebane, še najbolj vidiš, ko s prikolico trogaš kakšno občutljivo robo.
crazy1.gif

Na tej relaciji moraš biti previden predvsem pri tem, da se ne ustaviš pri vsakem roštilju na odojku ali jančku, ker se boš razpoču. Pa tm pri Neretvi, če boš šel via Ploče, kupuj sadje, šnops in med s premislekom, ker te znajo okol prinest pri ceni. Roba je pa dobra.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Živjo!

Čez par dni grem to pot Sarajevo - Mostar - Ston pa me zanima a moram bit kej posebi previden na tej poti ? Zanima me tut kakšne so kaj ceste ker nimam glih tanka ?

sarajevo mostar, jablanica, ven proti mostarju, cca 3km..ovinek levo, oster, parking, gostilna Zdrava voda. jagnjetina best of..ambient luskan

pa apzi na te njihove mahonije. radi aksirajo iaginarne prekrske in so podkupljivi

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a si bil?
a majo se potoček, pa ribe not?
pa a še 4 do 6 kosov vrti, 4 do 6 pa jih caka naraznjenih?

a si v jablanici ze pogledal 'bitko an neretvi'
a si si ogledal elektrarno in vidni del nevidnega podzemnega kompleksa

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kompleks je..hm..od podrtega mostu..na levi strani neretve..gor proti elektrarni..baje.

jaz sem se ustavil..ko prideš po hribu iz sarajeva dol, je denso en parking, pa sem se suatvil, šel čez cesto in je ograja, elektrarna, ce se spomnim, pristup zabrenajen, slikanje tudi..lalaa..in potegnem fotkica, da poslikam neretvo..ma ni blo..kaj 5 minut..so bili ze oborozenci okol..kaj s egrem, a sem nepismen..je bilo kar vroče

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.099
534
113
tam ko se terc po tori rola
Ne vem, s čim boš prevozil turo... ampak mi smo šli s chopperji, pa nobene panike. Generalno gledano, nič slabše ceste, kot pri nas. Pa smo peljali iz Foče preko neke vukojebine po makadamu (obvoz zaradi gradnje ceste), Sutjeska in Nevesinje v Mostar. Jaz sem skoraj juckal, ko sem po 25 letih spet vozil tam (JNA... 1986).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne vem..ne poznam jaz teh bosansko vojnih zadev..tole sem spoznal, k sem anredil incident. če gre za isto azdevo, ak rverjetno gre..so tam ameri anjprej dobil dostop, si vse v nulo pogledal, zdej ej pa odprto.

nacrti so verjetno v določenih delih podobni neuvrščenim načrtom

mistique

Guru
16. jun 2009
14.235
2.033
113
Emona / Carnium
Plješevica je gora na meji med BiH & Hr. V njej
shocked-1.gif
je bilo vojaško letališče, ki naj bi ga JNA med vojno v BiH uničila. Verjetno najbolj impresiven objekt na območju Juge. Podobno kot ta bunker.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zeljava, jebemte smotana..baje precej uničeno

edit
prebral veliko tem, videl slike.

zanč sem bil..pa pozabil poiskat..split oz tam nekje je še eno podzemno..v U..sam enosmerno.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
OK hvala za odgovore.

Mi lahko še kaj svetujete kaj se na tej poti splača pogledat ? Gremo pa LJ - Beograd - Vrnjačka Banja - Sarajevo - Mostar - Ston