samohodne kosilnice : hitrost ?

Katero kosilnico imate raje ?

• Skupaj glasov
    37

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.406
5.657
113
Citat:
Uporabnik PujsaPepa pravi:
A pri tem prednjem pogonu, pa gre lepo kosilnica nazaj ? jo nič ne zašteka ?

Etak dvigneš prednja kolesa.....ddddddd
grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Če je teren raven, je prvi pogon skoraj gotovo boljši. Mogoče je težava košnja v košaro, ker ko bo polna bodo kolesa lahko v zraku.
Jaz imam na zadnji pogon, ker imam precej strmo. Kosil pa sem že drugje s prvim pogonom sicer brez košare in gotovo je manevriranje s tisto bolj preprosto na ravnem. Kot so na pisali, malo pritisneš na ročaj in kolesa so v zraku, pa naj kopajo kamor hočejo, ti jo zlahka potegneš nazaj.

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če je teren raven, je prvi pogon skoraj gotovo boljši. Mogoče je težava košnja v košaro, ker ko bo polna bodo kolesa lahko v zraku.
Jaz imam na zadnji pogon, ker imam precej strmo. Kosil pa sem že drugje s prvim pogonom sicer brez košare in gotovo je manevriranje s tisto bolj preprosto na ravnem. Kot so na pisali, malo pritisneš na ročaj in kolesa so v zraku, pa naj kopajo kamor hočejo, ti jo zlahka potegneš nazaj.

Aha. Kako je pa z zadnjim pogonom: moraš tam dvignat zadnja kolesa ?
Glede tega da ima sprednji pogon in zadaj težko košaro.. se mi zdi da to rešujejo s tem, da dajo zadaj večja kolesa. Ali ta zadaj večja kolesa motijo pri čem drugem ?
Kako dobra firma je McCulloch s Honda motorjem ? Kakšne so iskunjse s kupovanjem kosilnic v BauHausu ? prodajalci nimajo pojma (če jih psloh najdeš) -- imajo servis kaj bolje razvit ? ali posljejo vse v Nemčijo in čakaš 2 meseca (da ti posljejo nazaj kosilnico od nekoga drugega, nepopravljeno - take iskušnje imam s Hoferjem -- kot da samo skatle zamenjajo in posljejo njemu mojo, in mojo njemu:)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Citat:
Uporabnik PujsaPepa pravi:Aha. Kako je pa z zadnjim pogonom: moraš tam dvignat zadnja kolesa ?
Pri moji spustiš ročico za pogon. Kosilnica ima dve stvari, ki ju moraš držati z aročajem, da deluje. Ena je varovalo vžiga (če spustiš, ker denimo padel, pač ugasne) in druga je pogon (dokler ne držiš, se ne premika samodejno, lahko pa jo potiskaš).
Torej neha vleči, kolesa se skoraj prosto vrtijo. Saj je verjetno povsod tako. Rešeno je to z neko vrsto sklopke.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Tako. Ročica zategne napenjalec jermena, in kosilnica se začne premikati.
Ko ročico spustiš, je obratno.
Zadnji pogon je boljši, pri polni košari kolesa ne drsijo. V hrib vleče odlično.
Slabost Husqvarne.152 SV. Kolesni ležaji zanič. Ohišje lešaja je iz štancanega pleha, in je hitro kaput. Ležaj pa je pazi "colski"
Vsi navoji na ohišju so colski. Ko zgubiš matico, nobena ne paše (made in USA).
Dobra stran je edino Hondin motor. Neproblematičen. Za večje nagibe.
Pa še ohišje kosilnice je za pohvalit, izdelano iz debelega pleha.
1177390-100_1478.jpg

Priponke

• 1177390-100_1478.jpg
    1177390-100_1478.jpg
    42,1 KB · Ogledi: 381

tiger100

Zelenc'
28. jun 2011
1
0
1
Sem si sposodil samohodno kosilnico Mcculach xxl-1 s podgonom na sprednja kolesa. bil sem zelo razoračan, ker je bilo potrebno kosilnico po moji parceli, ki ima zelo blag naklon kar naprej tiščati.

Peromat

Pripravnik
25. jul 2012
33
0
6
s samohodno kosilnico se mora kosit počas. nesmeš ti v največji brzini kosit. loleki eni

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.406
5.657
113
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Slabost Husqvarne.152 SV. Kolesni ležaji zanič. Ohišje lešaja je iz štancanega pleha, in je hitro kaput. Ležaj pa je pazi "colski"
Vsi navoji na ohišju so colski. Ko zgubiš matico, nobena ne paše (made in USA).

Ebay nč ne najde? Ko sem sicer za Tecumseh rolbo iskal colske semmeringe za sprednji polž sem jih na Ebayu najdu takoj.......sicer sem potem nekako zvohal slo zastopnika ki jih je tudi imel......ampak drugače bi šlo pa pač po netu...

Če ne pa puša v LPPju pa kak SKF evropski semmering....

Matice šravfe zihr dobiš na servisu.....jaz mam sicer za take zadeve nadomesten sesut motor od ene druge kosilnice
smile-1.gif