Zamašeni odtoki?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
pesek je po moje noter še od gradnje...najraje specialci od građevinarjev vse skupaj zlijejo v lijak..ali tuš. POtem nekaj časa vleče, ko pride zraven še milo, lasje in podobne cvetke pa imaš zamašek da ti ni jasno kaj in kako.

kak pa je ta zajla, ki si jo nabavil, na koncu?

Ker jaz imam home made varianto...in jena koncu cunja, zbito navita na premer cca. 3 cm...tako da če je zožitev enostavno ne prideš čez.

Jaz bi na tvojem mestu poskusil pridi čez cevi še preko odtoka bideja (pač malo bo treba telovadit samo poskusit ni greh)...isto s smeri lijaka ...mogoče je problem na kakem spoju dveh cevi in boš na tak način z večih strani prej prebil to zožitev.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Da zaključim. Od vsega tega pumpanja (ker od zajle dvomim da bi bilo, ker res nisem na silo pritiskal) sem sedaj opazil, da mi namesto v odtok teče vse po kopalnici = zgleda se je zamaknila/staknila cev. upam samo, da ne bo prebilo sosedom spodaj.

Ker samo slabšam situacijo bi prosil za kak kontakt kakega vodovodarja iz Lj, ki bo odmontiral tuš kabino, prepucal zadeve in sestavil nazaj in me ne opalil po denarnici...hvala

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Da zaključim. Od vsega tega pumpanja (ker od zajle dvomim da bi bilo, ker res nisem na silo pritiskal) sem sedaj opazil, da mi namesto v odtok teče vse po kopalnici = zgleda se je zamaknila/staknila cev. upam samo, da ne bo prebilo sosedom spodaj.

Ker samo slabšam situacijo bi prosil za kak kontakt kakega vodovodarja iz Lj, ki bo odmontiral tuš kabino, prepucal zadeve in sestavil nazaj in me ne opalil po denarnici...hvala

ne vem kje bi se ti lahko v estuhu staknila cev
ne predstavljamo si točno kako imaš ta tuš zvezan in zakaj bi moral demontirati kabino če imaš tuš korito fiksno postavljeno
kje vse ti pa teče po kopalnici voda.
že v zgornjem postu sem ti napisal da to vse poslikaj da imamo boljšo predstavo.
če pa si pral čopiše je pa to hudič ker se vse prime na odtočne cevi in se "zabitonira" v ceveh

pozdrav.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Evo fotke...

Po tuširanju začne teči voda izpod tuša po kopalnici... Jaz mislim, da se je staknilo nekaj med tem odtokom v tuš kabini in cevjo, ki gre potem v tla in naprej v odtok

odtok (če se lahko karkoli razlagate iz slike...se pa vidijo še ostanki peska)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Saj se že na drugi fotki vidi da je noter obroč v sifonu/odtoku postrani.

Verjetno je sifon podoben kot tule...notranji del z navojem, v katerega je nato privit ta zunanji obroč (viden na tvoji 2 sliki)...tako da poskusi ta del odšravfat, da prideš globje noter in pogledaš ali si kaj odlomil, se je kaj snelo, odšravfalo..ali je zgolj kje luknja, ki jo lahko zasilikoniraš - seveda se da zgoditi da prideš laže zraven do same odtočne cevi..torej jo še spotoma očisti
1688197-SDC12986r.jpg

Priponke

• 1688197-SDC12986r.jpg
    1688197-SDC12986r.jpg
    38,5 KB · Ogledi: 494

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
sem že probal pošraufat, pa nimam nič pametnega, kar bi lahko zataknil v tiste 4 "zatiče", da bi lažje obrnil..

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
To se da z roko odvit.
Kljub temu previdno odmerjaj silo, da jih ne boš polomil:)
Ali pa uporabi primerno torišče, npr. predmet ovit v krpo in vstavljen v lumen odtoka, možnosti je več.

Vseeno mislim, da bi moralo mehansko čiščenje sprostiti odtočne poti, v kolikor gre za tujek v sistemu, recimo vincentov nasvet z odebeljenim koncem.

Če pa ne misliš zgubljati časa s tem, pa vsekakor pokliči jutri vodovodarja.

LP

edit: sicer off a vseeno. Javna zahvala uporabniku HEPAN za mojo malo zvezdico. Cenil jo bom in skrbno varoval
roza.gif
. Ker nisem hepjen kot si ti. Čuj, kake to ma.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik janus pravi:
To se da z roko odvit.
Kljub temu previdno odmerjaj silo, da jih ne boš polomil:)
Ali pa uporabi primerno torišče, npr. predmet ovit v krpo in vstavljen v lumen odtoka, možnosti je več.

Vseeno mislim, da bi moralo mehansko čiščenje sprostiti odtočne poti, v kolikor gre za tujek v sistemu, recimo vincentov nasvet z odebeljenim koncem.

Če pa ne misliš zgubljati časa s tem, pa vsekakor pokliči jutri vodovodarja.

LP

edit: sicer off a vseeno. Javna zahvala uporabniku HEPAN za mojo malo zvezdico. Cenil jo bom in skrbno varoval
roza.gif
. Ker nisem hepjen kot si ti. Čuj, kake to ma.

kak pa si ti bolan....vprasaj mode kdo ti je dal zvezdico...mislis da se ukvarjam s temi zvezdicami in da si tolko pomembn da bi ti dal negtivno zvezdico...budalo neumno...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Zajebavaš.
evil.gif

Jaz ponavadi splaknem umivalnik še s čisto vodo, tako da je vedro spodaj do konca in ga zlijem nekam ven.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Zdej smo delno rešili z vodovodarjem, na pol prebil zamašek, tko da vse odteka, pravi da nima prave zajle s sabo, ker imam pretenke cevi (vse naj bi bile 30)...
Voda je zalivala kopalnico zato, ker je od tuša do tal speljan nek "S" raztegljiv del (2x zavit v S na dolžini 30cm) in ne vodovodna cel in sem zadevo prebil med žokanjem z zajlo. Smo sedaj zamenjali na navadno cev.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Zdej smo delno rešili z vodovodarjem, na pol prebil zamašek, tko da vse odteka, pravi da nima prave zajle s sabo, ker imam pretenke cevi (vse naj bi bile 30)...
Voda je zalivala kopalnico zato, ker je od tuša do tal speljan nek "S" raztegljiv del (2x zavit v S na dolžini 30cm) in ne vodovodna cel in sem zadevo prebil med žokanjem z zajlo. Smo sedaj zamenjali na navadno cev.

ojoj ,fi 30 pa to se ne dela
shocked-1.gif

zadaj je kar je samo da bo jo odtoki oddelani in da bo vse delalo kot mora

pozdrav.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Jah, mene ni nihče vprašal kakšne cevi, ko se je menjalo (pa ne, da bi jaz vedel, kaj je bolje), čeprav je bil vodovodar, ki je prvotno vse menjal, precej pohvaljen z več strani...

@Gonzo: ne, smo odmontirali cel tuš stran.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
...
ojoj ,fi 30 pa to se ne dela
shocked-1.gif

zadaj je kar je samo da bo jo odtoki oddelani in da bo vse delalo kot mora

pozdrav.gif

To je bilo tudi meni toplo odsvetovano.

Ampak veš kako je - eni mojstri znajo (znate) kakovostno in ugodno; drugi znajo samo najceneje. Odvisno kakih strank so (ste) navajeni.