Ima mogoče kdo namen kupovati Cascade hmelj v kratkem? Na mojepivo so tisti 30g paketki predragi, raje kupim celo kilo v hmezadu. Če se najde kdo ki bi vzel kakšne pol kile naj sporoči (oz. lahko tudi na 3 ali 4 dele razdelimo).
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Zdravo!
Imam par vprašanj, ki si jih neznam točno razložit ali si jih pa razlagam napačno. Najprej glede konusnega fermentorja. Spodnji ventil je za izpust blata. Kdaj pravzaprav blato izpustimo iz fermentorja? Če izpustimo blato ven, potem verjetno ne rabimo pretakat v sekundarni fermentor? Ima tudi ventil za pretakanje pivine. Kam to pivino pretočimo? Jo lahko prisilno karboniziramo že v konusnem fermentorju ali jo moramo pretočit v zorilni tank in tam prisilno karbonizirat? Kakšen je postopek po prisilni karbonizaciji bodisi v konusnem fermentorju ali zorilnem tanku? Se karbonizirano pivo najprej prefiltrira in potem pretoči v steklenice? Če domači pivovar uporablja konusni fermentor in iz njega direkt toči v steklenice, potem mora najbrž dodat nekaj kvasovk za sekundarno fermentacijo? Me pa bolj zanima kako to delajo mikropivovarji. Hvala
Citat:
Uporabnik ikst pravi:
Ima mogoče kdo namen kupovati Cascade hmelj v kratkem? Na mojepivo so tisti 30g paketki predragi, raje kupim celo kilo v hmezadu. Če se najde kdo ki bi vzel kakšne pol kile naj sporoči (oz. lahko tudi na 3 ali 4 dele razdelimo).
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Da se v najvecji meri znebim usedlin v steklenicah, je potem najboljša in najcenejša varianta, da pivo pretočim v sekundarni fermentor in ga po možnosti še sfiltriram in dodam sladkor in kvasovke pred stekleničenjem? Ce bi pa imel konusni fermentor, bi pa lahko postopek pretakanja v sekundarni fermentor izpustil. Torej tisti mikropivovarji, ki v svojih pivih nimajo popolnoma nic usedlin svoja piva filtrirajo in stekleničjo s tlačno polnilnico? Ob tem, da pivo ze prej karbonizirajo v tlačnih posodah. Se pivo najprej filtrira ali prisilno karbonizira? Gre se mi za to, da se bi znebil cimvec usedlin in pri tem dobil zeljeno karbonizacijo.