Citat:
Uporabnik header pravi:
Mene zanima ta hmelj (smaragd). Ima mogoče kdo izkušnje z njim za pale ale?
Citat:
Uporabnik miskon pravi:
Trenutno imam v fermentatorju pšenično pivo s medom in temno pšenično pivo, v planu pa je ječmenovo vino in american brown.
Moram izkoristit čas dokler ga je še kaj.
Citat:
Uporabnik miskon pravi:
Že nekaj časa si želim kupiti irish moss in mineralne dodatke za kvas, ki se mi zdijo nekako logičen dodatek za kvaliteto piva.
Kupil bi jih na brouwland.com ampak me pride poštnina več kot izdelki, zato me zanima če bi bil kdo zainterisiran za kakšen od njihovih izdelkov in si delimo poštnino.
V kolikor ne poznate Irish moss-a, to je zelišče v suhi obliki ki ga dodaš proti koncu kuhanja in pomaga pri koagulaciji beljakovin in tako pomaga s končnno bistrino piva.
Dodatki za kvas pa naj bi pomagali pospešiti fermentacijo, omogočali kvasu boljše življensko okolje in doseči boljšo FG.
Še linka:
http://tinyurl.com/k3qe3q6
http://tinyurl.com/k94czs7
Predlagam, da prvič preko foruma predebateramo če je kdo za in se potem privat zmenimo.
Citat:
Uporabnik kumino pravi:
Upam da se čez dva tedna uspem spravit in naredim nekaj podobnega aleju, ki jih točijo po pubih v Angliji (saj veste, tiste katere pumpajo).
Če ima kdo kakšen predlog za popravek mojega recepta bom vesel:
Količina 12 litrov
OG: 1,038
Pričakovan FG: 1,009
ABV 3,8 %
IBU: 27,6
EBC: 18,1
1 kg (47,4%) Light DME
0,35 kg (16,6%) Pale Ale - tega bom popekel v pečici (upam da že jutri, tako da bi čez dva tedna moral biti dober)
0,16 kg (7,6%) Flaked oats
0,16 kg (7,6%) Flaked wheat
0,16 kg (7,6%) Crystall 60L
0,16 kg (7,6%) Cara-Pils
0,12 kg (5,7%) rjavi sladkor
21 g East Kent Goldings 60 min
14 g Easte Kent Goldings 5 min
žličko Irish Moss 10 min
Wyeast 1187 - Ringwood Ale
Na 66 stopinj C 30 min.