Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Ali lahko kdo objavi kontakt od nectarja za cornije
roman.stirn@nektar.euCitat:
Uporabnik pocast pravi:
Ali lahko kdo objavi kontakt od nectarja za cornije
Da, to je to!
Ni problem slad, temveč hmelj. Ipe ne staraj preveč, ker hmelj zgubja na aromi.Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Kaj določa, koliko časa pivo dozoreva v steklenicah?
Naredil sem IPO s SLO hmeljem, pa je bila po enem mesecu v flašah super za piti, polni okus slada, močno hmeljena ... skratka res všečna. Zdaj, po 6ih tednih od flaširanja, pa se telo počasi izgublja in zmaguje hmelj ... in seveda ratuje dokaj suho.
S čim ohranjate polni okus slada, da bo držal nekaj mesecev?
Citat:
Uporabnik dobro_pivo pravi:
Prešel sem na corny sodčke in imam en problem.
V ceveh (3m) se mi vedno pojavljajo mehurčki in posledično se peni pivo.
Sodček imam v hladilniku in pipico z regulatorjem. Pritisk imam nastavljen na 1.2 bara.
Zakaj se pojavljajo mehurčki?
Hvala!
Citat:
Uporabnik kumino pravi:
Citat:
Uporabnik dobro_pivo pravi:
Prešel sem na corny sodčke in imam en problem.
V ceveh (3m) se mi vedno pojavljajo mehurčki in posledično se peni pivo.
Sodček imam v hladilniku in pipico z regulatorjem. Pritisk imam nastavljen na 1.2 bara.
Zakaj se pojavljajo mehurčki?
Hvala!
Zakaj pa imaš 1,2 bara? Tole je po mojem malo preveč...
Preračunaj malo na C in bar:
http://www.kegerators.com/carbonation-table.php
Citat:
Uporabnik header pravi:
Da, to je to!
Bom pa poizkusil dobiti to pri nas.
Rad bi naredil to:
http://www.ebay.co.uk/itm/3-8-...FqERhZbIYkQ4DxA
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik header pravi:
Da, to je to!
Bom pa poizkusil dobiti to pri nas.
Rad bi naredil to:
http://www.ebay.co.uk/itm/3-8-...FqERhZbIYkQ4DxA
Tole si videl že? Kar hvalijo delovanje, prednost je da lahko nastavljaš glede na potrebe.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če imaš mehurčke v cevi (in cev/spoji ne puščajo) pomeni da se izloča CO2 kar je posledica:
- prenizkega pritiska med točenjem (pritisk pri točenju je nižji kot je karbonacija)
- ovira v cevi, prikjučkih oz. kako drugače defrormirana cev ki "agitira" pivo in povzroča izločanje CO2jai
... seveda je to ob predostavki da si dobro odzračil cev (ne sme bit CO2 žepov). Če imaš regulator pretoka na pipi moraš cev preluftat na max. pretoku, če pri priprtem pretoku to delaš bo najbrž še vedno ostalo nekaj žepkov.
Preveri vizualno kje nastajajo mehurčki, če so že na začetku cevi potem je lahko problem v pritisku oz. lahko bi bil tudi regulator. Sicer je normalno da se manometer malo trese ker regulatorji delajo po membranskem principu in ta na mejnih točkah "trese" (membrana se odpira in zapira).