Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Citat:
Uporabnik pivoljub pravi:
Jaz mam par teh in se odlično obnesejo.
Pa še pocen so (20€)
http://www.dobracena.si/index.php?id_category=38&controller=category

A 30 litrov zalenga ali belega (ali je kaka razlika)? Kako pa dihtata?

Zdaj imam osnovnega plastičnega z mojepivo.si, pa pokrov dobiva zaradi odpiranja neke bele gube in se bojim, da bo počasi šel v pokoj ... itak pa potrebujem dva. Eden je čist premal ...

pivoljub

Pripravnik
5. maj 2015
130
0
16
Mam oba pa se mi bolj dopade beli. Se boljše vidi ko ga čistiš.
Dihtajo pa odlično.
Zastopim da je eden premal
smile-1.gif

Po mojih izkušnjah sta tudi 2 premal
smile-1.gif

Gasperus

Zelenc'
12. feb 2014
18
0
1
Pozdravljeni,
po dveh letih sem nazaj v pivokuhi;) Mislim da sem enkrat na eni izmed podstrani prebral, da se da naročit tekoče kvasovke, ampak sem pozabil, kje? Če ste že delali to, me zanima še strošek in kako je s pošiljanjem, predstavlam si, da se lahko kvasovke skuhajo?

Zanimam se za Wyeast 3068, kvasovke za pšenično pivo. Če slučajno kdo vre, se priporočam za kak kozarček vsedlin...

lp, G

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Citat:
Uporabnik pivoljub pravi:
Mam oba pa se mi bolj dopade beli. Se boljše vidi ko ga čistiš.
Dihtajo pa odlično.
Zastopim da je eden premal
smile-1.gif

Po mojih izkušnjah sta tudi 2 premal
smile-1.gif

Saj zato pa gledam 60 litrške ...
cheer.gif

Toliko pira, kot je zdaj pri hiši, ga še ni bilo. Pa sem ves čas manj kot eno gajbo pred koncem .... do naslednje runde.
nahrung002.gif

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pri rabljenih sodih za vino zna bit težava z okužbo.

Jaz sem kupil enega zasvinjanega. Pipico zamenjaš. Ostalo zdrgneš z gobico. Nato za par urc namahaš z varekino in spereš.
Vse pocrka
nahrung002.gif

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik Gasperus pravi:
Pozdravljeni,
po dveh letih sem nazaj v pivokuhi;) Mislim da sem enkrat na eni izmed podstrani prebral, da se da naročit tekoče kvasovke, ampak sem pozabil, kje? Če ste že delali to, me zanima še strošek in kako je s pošiljanjem, predstavlam si, da se lahko kvasovke skuhajo?

Zanimam se za Wyeast 3068, kvasovke za pšenično pivo. Če slučajno kdo vre, se priporočam za kak kozarček vsedlin...

lp, G

http://www.pivius-varilius.com/

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Jaz sem kupil enega zasvinjanega. Pipico zamenjaš. Ostalo zdrgneš z gobico. Nato za par urc namahaš z varekino in spereš.
Vse pocrka
nahrung002.gif

Seveda, samo povem, da je treba stvar dobro razkužit, dosti bolj kot novo.

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Vse pocrka
nahrung002.gif

Problem je ker moraš to narediti vsakič. Tam kjer je pipa je ponavadi, inox narejen precej "grobo" in je raj za okužbr zaradi tega se tudi čisti težko.
Smo poizkusili enkrat pa ni bilo najboljše. Kot je Utiševalec povedal, steklo je TOP.
Čistim jih z peskom ali soljo za pomivalne stroje, malo vode in "lambada dance"
smile-1.gif

25l flaškon je ravno prav velik za čiščenje, 35l še gre vendar veliko težje, pri 54l pa ne gre več.
Veliko boljši so tisti z širokim vratom (http://www.trgovina-frama.si/sl/Pletenke/PLETENKA_SIROKO_GRLO_5_L_1/) (kjer lahko roko spraviš not in konkretno očistiš), vendar pokrov ne tesni, tako da se je potrebno znajti drugače.
Pri plastiki po določenem času, lahko samo čakaš kdaj se bo kaj zaredilo.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Vse pocrka
nahrung002.gif

Problem je ker moraš to narediti vsakič. Tam kjer je pipa je ponavadi, inox narejen precej "grobo" in je raj za okužbr zaradi tega se tudi čisti težko.
Smo poizkusili enkrat pa ni bilo najboljše. Kot je Utiševalec povedal, steklo je TOP.
Čistim jih z peskom ali soljo za pomivalne stroje, malo vode in "lambada dance"
smile-1.gif

25l flaškon je ravno prav velik za čiščenje, 35l še gre vendar veliko težje, pri 54l pa ne gre več.
Veliko boljši so tisti z širokim vratom (http://www.trgovina-frama.si/sl/Pletenke/PLETENKA_SIROKO_GRLO_5_L_1/) (kjer lahko roko spraviš not in konkretno očistiš), vendar pokrov ne tesni, tako da se je potrebno znajti drugače.
Pri plastiki po določenem času, lahko samo čakaš kdaj se bo kaj zaredilo.

Nevem no...jaz nimam težav, razen pač prvič. Ker ko imaš enkrat noter neokuženo pivo ni problema. Po spraznenju ga očistiš in obrneš na glavo. Pred uporabo pa dezifinciraš.

Pač povsod so prednosti in slabosti, vsakemu svoje
nahrung002.gif

matejko

Pripravnik
15. sep 2014
59
0
6
Uporabiš prozorno folijo za živila. Ko cisterno trikrat oviješ okoli bo sigurno tesnilo, saj se sloji folije med seboj zelo lepo sprimejo. Vsaj jaz delam tako.
smile-1.gif

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.