Ce je v sodu kisik potem je malce rizicno trest cel sod da ne pride do nezeljenega mesanja. Sicer pa ja, ce je vrenje vsaj malo potekalo je co2 izpodrinil ves zrak iz soda.
Ce ta metoda ne pomaga zbudit kvasa potem se lahko iz soda (sterilno) vzame 1-2l piva, se ga prekuha in hitro ohladi tja na 24-26c. Potem se pivo zlije v neko flasko, doda nov svez kvas, pretrese da se vnese kisik in pusti pokritega z alu foljo da se zacne vrenje. To bi se moralo zgodit v max. 6h, vretje prepoznamo po peni in mehurckih iz piva. Tako mala kolicina piva prevre hitro zato je treba ves cas gledat. No ko je to pivo v visoki aktivnosti se ga vlije v fermentor, kjer bi morala nova kolicina kvasa zacet delo.
Glede DMEja, lahko da ima vec neprebavljivih sladkorjev, ampak da bi sel z 1.040 na samo 30 enostavno ni mozno da je krivda DMEja.