Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
majhna cisterna za vino

Pri teh cena ni najbolj prijazna, kolikor sem gledal ... Referenca je torej 80€/50litrov - ima kdo inf. za kakšno cenejšo varianto?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
majhna cisterna za vino

Pri teh cena ni najbolj prijazna, kolikor sem gledal ... Referenca je torej 80€/50litrov - ima kdo inf. za kakšno cenejšo varianto?

Računaj da tole ni ravno referenca kvalitete, ti kitajski lonci sploh v večjih dimenzijah so poden. Tanek pleh, ročaji pa najbrž ne držijo celega lonca vsebine. Varjenje na take lonce skoraj odpade, vsaj obločno ker ga takoj prežgeš.

Inox sod za pivo je buldožer napram tem kitajski loncem, dobi se ga pa dokaj poceni (po ceniku embalaže je kavcija na sod = 50 EUR). Dobiš na bolhi tudi predelane s pipicami in izrezanimi odprtinami na vrhu za malce več od kavcijske vrednosti.

Za večje lonce pa računaj da je cena kvalitetnega lonca 2-3x vipja kot tista ki si jo ti omenil.

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
http://trgovina.vendo.si/veliki-lonec-30l-rl-4024.html

Jaz sem si tega kupil in je robusten.
Ga imam za mash.

Tega imam pa za kuhanje:

http://www.merkur.si/vse-za-do...6-cm-30-l-clean

Oba sta bila v akciji.
Prvi je bil 65,5 eur drugi mislim da okoli 20 al 25 eur.

Ko končam kuhat oba operem nato vrečo in chiller in pospravim
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Kakšno alternativo pa bi ti? Lonci so poceni in solidne kvalitete.

Samo preverjam, če morda kakšno zanimivo varianto izpuščam.... Hvala vsem za informacije.

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Kakšno alternativo pa bi ti? Lonci so poceni in solidne kvalitete.

Samo preverjam, če morda kakšno zanimivo varianto izpuščam.... Hvala vsem za informacije.

Če želiš poceni in zelo dobro varianto DIY, potem absolutno 50L keg od piva.
Na bolhi se ga da včasih dobiti tudi po 40€.
Pol pa si sam odrežeš pokrov. S smrečico (10€) izvrtaš luknje, kupiš "mufe" (2€) in jih daš za en pir zavarit lokalnemu majstru.
Našraufaš pipe - 5€.
Kupiš 7.5 kw gorilec od gorenjca - 30€.

Prižgeš plin, odpreš pivo in uživaš v kuhi piva.

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Saj za kuhanje že imam 50 litrški inox lonec z mufno in pipco, kjer sem do zdaj zganjal BIAB (zadnjih 5 rund). Zdaj sem nabavil še en 50 litrški inox lonec in pa zgoraj navedeni grelnik (za kuhančka) velikosti 29 litrov za namene drozganja. Tu je bil pomemen električni grelec, da ga lahko na timer priključim, da si lahko vnaprej pripravim, kdaj hočem imeti vodo za drozganje pripravljeno.

Na srečo imam prijaznega soseda, ki je "metalac z opremo" in mi na lonce dodaja/vari mufne, v bodoče pa še termometre in ostale pipe, da povežem zadevo v 3 nivoje ... Tu morava sicer še pogledati, kako zašvasati ogrodje oz. stojalo vkup, da bo gravitacija delala svoje od grelca za vodo navzdol do lonca za kuhanje, pa koleščke za mobilnost po garaži, pa cedilo za drozganje da vse vkup zagrabim in na kompost vržem ...

Je še nekaj piva doma na zalogi za veliko koilčino dodatnih idej
smile-1.gif
...

NSBrew

Pripravnik
9. jul 2015
30
0
6
Konferenca : Pivogovori

Je kdo bil? Kako se vam je zdelo?

Sicer nisem imel visokih pričakovanj - ampak je bilo vseeno bolj švoh. Organizacijsko je še mogoče bilo koliko-toliko v redu... predavatelji pa bi se morali vsaj 1 uro pred govorom malo pripraviti (ne vsi - ampak velika večina!).

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Zakaj?
Meni je blo pa vrhunsko...ravno ta sproščenost predavateljev, pa bal sem se da bodo pivovarji razlagali kaj varijo pa kako, pa so se vsi usmerili na drugačno področje.
Lahko izrečem samo pohvale Davorju in Andreju, da sta si upala in uspela na nivoju organizirati tak dogodek in zbobnati vse te ljudi na kup, za katere vemo da že tako nimajo časa.

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Zakaj?
Meni je blo pa vrhunsko...ravno ta sproščenost predavateljev, pa bal sem se da bodo pivovarji razlagali kaj varijo pa kako, pa so se vsi usmerili na drugačno področje.
Lahko izrečem samo pohvale Davorju in Andreju, da sta si upala in uspela na nivoju organizirati tak dogodek in zbobnati vse te ljudi na kup, za katere vemo da že tako nimajo časa.

Men je bilo tudi všeč, tako kakor je bilo. Pivovarji so govorili čisto spontano, nenaučeno...
Manjkala je mogoče kakšna pavza vmes, (pivoljubi imamo vedno polne mehurje in prazne kozarce
smile-1.gif
), voditelj bi lahko na koncu vsake predstavitve, dal kakšno minutko za vprašanja.
Glavni minus pa dam šanku z eno pipo in eno blagajno. Na pivo si čakal po pol ure!

Men je bil najbolj všeč Bevog, spontan, realen, mogoče sem mal pristranski, ker so mi njegova piva res TOP!

NSBrew

Pripravnik
9. jul 2015
30
0
6
Hja, stvar okusa.

Davor in Andrej sta naredila dosti stvari ok in za PRVIČ je seveda res OK - vsako leto bo boljše (več sponzorjev, hostese, ...) Edini minus je seveda odpiranje caska --- WTF je bil namen tega, da so degustacijsko razdelili samo v prvih 4ih vrstah ... ostali pa smo samo gledali... ali je za vse ali pa se JASNO povej kaj je namen .... v glavnem KIKS!.

Glede predavateljev pa je tako ... to je za njih tudi reklamiranje in če za takšne priložnosti ne najdejo časa je izguba za njih večja. In če že pridejo naj predavajo nekaj zanimivega, novega, kakšen case-study zakaj so se odločili za nekaj. Problemi s katerimi se srečujejo, etc...

Zgodbe, ki smo jih slišali včeraj so že znane in po malem že zlajnane ... pričakoval sem nekaj drugega.
Zakaj nebi smeli predstavit kaj in kako varijo? Saj je konf. o pivu in ne o startupih in zgodbah o "uspehih" oz. failih.

Nasvet za drugo leto : naj bo neka rdeča nit konference ; mogoče tudi kakšen domač hmeljar, izdelovalec opreme za pivovarne. Več "štantov" s sponzorji, da se lahko mano-a-mano pogovoriš z dobavitelji. To so stvari s katerimi se srečujem na vseh konferencah (slo, tujina - ne homebrew/beer branže!) - predstavitveno mesto za sponzorje. 4-5 stojnic (craft pivovarji, hmeljarji, sladjarji, prodajalci potrebščin za kuho, ...)

Ampak še enkrat .. VEM, da je to prva konferenca - zato nisem še bolj kritičen
smile-1.gif
... pa komot dvignejo ceno na 20-30€, če bo VSEBINA tudi bolj tehnična oz. bolj resna.

Ne sedaj pljuvat in žolča izlivat! To je samo moje (mislim, da konstruktivno) mnenje.

Pa : Relax, Don't Worry, Have A Homebrew!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.