Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ta vikend probam mangrove jack M44.
A bo dovolj 1 paketek za 20L z OG okoli 1,065, glede na to, da je kot kaže kvas super svež(uporaben do 02-2018), ali vseeno raje 2 paketka?
Za tak OG raje 2, ali pa en mini starter
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ta vikend probam mangrove jack M44.
A bo dovolj 1 paketek za 20L z OG okoli 1,065, glede na to, da je kot kaže kvas super svež(uporaben do 02-2018), ali vseeno raje 2 paketka?
Citat:
Uporabnik machnau pravi:
Bi mogoče bil kdo zainteresiran za skupen nakup: http://www.ebay.de/itm/CO2-2-K...z0AAOSwG-1WuTvV
Zaradi poštnine?
zs
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Panika!!!
Včeraj sem naštimal kvasni pripravek prvič:
- 110g DME
- 1 l vode
- SAFALE 05, ko sem zadevo ohladil, da sem jo na otip čutil kot rahlo toplo
Včeraj sem še 2x premešal in pustil na omari. Danes pa vzamem v roke, zavrtim, pa mi buhne ven zrak mimo štaniol pokrova, kot da bi imel v roki zavret jabolčnik -vonj ravnotak.
Kako naj vem, da je zadeva še vedno ok? Kvasovke niso bile vidne, kot da bi se na dno usedle, ampak je celotna zadeva motne barve, kot je bila ob prvotnem mešanju ... Tudi pena se je naredila 10 cm do vrha 2litrške erlenmajerice.
Kaj zdaj - je to OK ali ne? Jutri zjutraj imam namen kuhati, pa ne bi rad materiala stran vrgel, če je ta nastavek zanič oz. pokvarjen ....
Citat:
Uporabnik machnau pravi:
No bomo videli, čakal si koliko dni?
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
In kje je tuki panika?
Vonj po jabolkih je normalen pri pivu ki fermentira pri višjih stopinjah (estri)
Motnjo je, ker 5ka slabo flokulira. Daj v hladilnik za kak dan, pa se bo zbistrilo.
Pomeri FG in je
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
S suhimi kvasovkami ni preveč smiselno delat starterja - vržeš 2 paketa v pivino, če se ti zdi potrebno oz. če izračun tako pokaže, pa je. Manj dela, manj skrbi, isti strošek.
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
S suhimi kvasovkami ni preveč smiselno delat starterja - vržeš 2 paketa v pivino, če se ti zdi potrebno oz. če izračun tako pokaže, pa je. Manj dela, manj skrbi, isti strošek.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
S suhimi kvasovkami ni preveč smiselno delat starterja - vržeš 2 paketa v pivino, če se ti zdi potrebno oz. če izračun tako pokaže, pa je. Manj dela, manj skrbi, isti strošek.
Prosim? Utemelji!!!
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
S suhimi kvasovkami ni preveč smiselno delat starterja - vržeš 2 paketa v pivino, če se ti zdi potrebno oz. če izračun tako pokaže, pa je. Manj dela, manj skrbi, isti strošek.
DO zdaj sem delal tako, da sem dal kvas v sterilno 0,7 flašo (od paradajz polpe) in cca 2 deci tople vode prekuhane, da se je zbudil.In je kar delalo.
Za katere primere pa potem pride erlenm. prav? Ali samo za tekoče kvasovke množit in pa visoko gravitacijske zadeve (dubli, tripli)?
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
A, ok, vidim. Sem pozabil, da imaš ego na višku. V kolikor boš pisal traparije boš vedno dobil nasprotno mnenje.
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
A, ok, vidim. Sem pozabil, da imaš ego na višku. V kolikor boš pisal traparije boš vedno dobil nasprotno mnenje.
Traparije? Pa moraš bit zelo prijeten fant, če vse, kar ti ni pogodu, označiš za traparije. Kaj češ, tudi take srečaš vsake tolko...