Vrenje je verjetno že končalo, sicer safale s-04 ima dolg fadeout čas v katerem se mogoče sprošča tudi nekaj CO2ja ampak vsekakor ne veliko. Veha brbota zato ker del CO2ja ki je nastal med fermentacijo še vedno izhaja iz piva ali pa preprosto zato ker se pivo pod vplivom temperature v okolici širi, zato sem ti tudi že rekel da poskusi prostor ohladit in glej ali bo med ohlajanjem še vedno brbotalo oz. če se bo premaknila tekočina iz vehe v "kontra smer" (se pravi da bo začelo vleči zrak noter).
Če je FG še vedno enak lahko izkjučiš da kvasovke še kaj delajo in pa hkrati skoraj gotovo lahko izkjučiš tudi okužbo (divji kvas, baktereji ipd. bodo kurile preostali sladkor in FG bi po vsej logiki moral padat).
Glede visokega FGja (ki niti ni toliko ekstremen) je pa lahko posledica premalo kisika, splošnega slabega stanja kvasokv, prenizke temperature fermentacije ali pa večjega deleža nefermentabilnih sladkorjev (kaksne sestavine si dal noter?). Ni pa načeloma nič narobe, višji FG sicer daje pivu malce bolj močan okus.
Če praviš da je šele 12 dni fermentacije počakaj še kakšen teden in daj v flaške, preden flaširaš še enkrat pomeri FG in če bo enak kot sedaj je to to!
Če je FG še vedno enak lahko izkjučiš da kvasovke še kaj delajo in pa hkrati skoraj gotovo lahko izkjučiš tudi okužbo (divji kvas, baktereji ipd. bodo kurile preostali sladkor in FG bi po vsej logiki moral padat).
Glede visokega FGja (ki niti ni toliko ekstremen) je pa lahko posledica premalo kisika, splošnega slabega stanja kvasokv, prenizke temperature fermentacije ali pa večjega deleža nefermentabilnih sladkorjev (kaksne sestavine si dal noter?). Ni pa načeloma nič narobe, višji FG sicer daje pivu malce bolj močan okus.
Če praviš da je šele 12 dni fermentacije počakaj še kakšen teden in daj v flaške, preden flaširaš še enkrat pomeri FG in če bo enak kot sedaj je to to!