Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Evo, bad boy ma 1103 OG. Mal me je zaskrbel štarter, k mi je prsmrdel mal po šampanjcu, sam okus ni bil niti mal kisel, tko da pripisojem to divji fermentaciji na mešalnuku, upam, da se ne motim in da ne bo tole ena kiselca nakonc. Bo Utisevalec povedal, če mu starterji dišijo
uff kull OG
Glede kvasa pa nč bat, jaz krožim z njim med serijami, pa smrdi ko [cenzura] pivo pa potem nima priokusov. To je kvas normalno, da med svojo življensko dobo spušča različne arome
Kot sem že napisal na FB je OG kar lepo po planu ratal, je pa res, da sem za 10 odstotkov zmanjšal učinkovitost, ki se pri meni vrti okol 75%, zdaj sem dal na 65%. Zadnjih 10 litrov sparga je teklo ven skoraj dve uri in sem se moral za kravateljc vlečt stran, da nisem vlil not še 10 litrov. Počasi sem delal luknje v posteljico toliko, da je počasi teklo. Če nebi imel tok izkušenj z lastno opremo, tole nebi ratal, zato pa pravim, da je treba opremo počas sprobavat.
Se je pa danes zjutraj po osmih urah že lepo začelo dogajat, prdi že mehurčke v steklenico in lepo se vidi, da se na več koncih fermentorja že dogaja. Je tale bad boy dobil glanc novi fermentor (flaškon) od 34 litrov, ki bo namenjen strong ale kategoriji, katere sem se do sedaj izogibal, ker se nisem počutil zadost zrelega.
Mi je blo pa škoda vsega cukra, ki je ostal v Mash tunu, sam se mi res ni dalo ob 10. uri zvečer še mini stouta kuhat, zato bo danes padel kruh iz dela tropin, ostalo je šlo na kompost, bodo črvi veseli.