Za pšenično ne rabiš nič hmelja ker pšenična piva (z izjemo ameriških) skorajda nimajo arome hmelja.
Za ostala piva pa spet niha odvisno od tega kaj želiš in kakšna je osnova. Če bi rad poustvaril ameriški pale ale z intenzivno aromo hmelja potem najbolje da za začetek izbereš eno nevtralno pale ale osnovo in jo samo dry hoppaš. Za 23l piva dodaš recimo 25-50g nekega aromatičnega ameriškega hmelja kar bi po mojem moralo zadostovat glede na osnovo. Za več arome je pa potrebno dvignit tudi grenkobo in pa telo piva, kar pomeni da iz samega piksna ekstrakta nima smisla tega delat.
Za ostala piva pa spet niha odvisno od tega kaj želiš in kakšna je osnova. Če bi rad poustvaril ameriški pale ale z intenzivno aromo hmelja potem najbolje da za začetek izbereš eno nevtralno pale ale osnovo in jo samo dry hoppaš. Za 23l piva dodaš recimo 25-50g nekega aromatičnega ameriškega hmelja kar bi po mojem moralo zadostovat glede na osnovo. Za več arome je pa potrebno dvignit tudi grenkobo in pa telo piva, kar pomeni da iz samega piksna ekstrakta nima smisla tega delat.