Tudi za klasičen all-grain corona mlin daje dobre rezultate. Če se še tako trudiš da melješ fino bodo ovoji (luščine) ostale tudi pri coroni cele. Torrej klasični argumenti, da se s corono zmanjša sposobnost filtracije ker se poškoduje ovoj ne držijo. Enako ker ovoj ni poškodovan tudi argument da bi prišlo v pivo več taninov ne drži.
Pri malce manjšem razmaku ima sicer corona mlinček nekonsistenco oz. drobi zrnja na manjše kosce hkrati pa pridela tudi nekaj "moke". Pri večjem razmaku bi težko rekel da je moke kaj več kot pa pri mlinčkih na valje.
Edina slabost corona mlinčkov je težja nastavljivost razmaka (nastavljaš ga z zategovanjem vijakov/matic in "na pamet") ter to da v osnovni verziji omogoča mletje manjše količine. Glede nastavitve razmaka ga pač malce preizkušaš, itak ko enkrat nastaviš ga pustiš tako kot je. Glede količine pač povečaš posodo za vsipanje če rabiš več. Enako se da tudi corono predelat na strojni pogon, samo ročko odviješ in na njeno mesto privijačiš (M8) vijak, na vrtalnem stroju pa uporabiš potem nastavek za "račno" (adapter ki omogoča namestitev "glav" od račne za privijanje vijakov/matic s hex glavo).
In pa kot sem rekel, agrumenti za in proti so različni ampak dokler se v tujih forumih v debato vključujejo osebki ki imajo potrjene zmage na tekmovanjih in meljejo slad z corono mlinčkom mislim da je vsa debata o tem odveč. Vsakdo ima pa pravico kupit kar želi, se strinjam da so namenski mlinčki za drobljenje sladu bolj enostavni za uporabo (prilagojeni za večje količine, lažje nastavljivi, ...) so pa jasno tudi dražji.