Sem imel nesrečo uporabljati iphone 6 64GB 14 dni. Ne vem ali je cenovna razlika v primerjavi z kitajcem, ki je stal ~100€ + DDV (letv x600) toliko vplivala na moje mnenje ampak... telefon je zame jajc:
- baterija? Zelo povprečno, parkrat ni zdržala niti do konca dneva, okej sej je res optimizirano do konca, če pomisliš da ima samo ~1800mAh. In taka jajca ti prodajo za 500€. Moj kitajc ima 3000mAh, Redmi 3 pa recimo 4100mAh.
- ekran nič posebnega, skoraj že povprečen in primerjam z full hd na 5,5" kitajcu, kaj šele če bi z 2k ekrani...Sej za ikonce gledat je ok, ko pa zasučeš en kvaliteten youtube posnetek, je razlika očitna.
- kamera 8mp, recimo da ok (no kitajc ma še ois pa 4k video, ima pa sprednjo iphone boljšo), ampak če primerjaš s kakim isto cenovnim samsungom, sonyem, nokio pa seveda iphone izgubi.
- zvočnik - evo edino tu je treba priznati, da se opazi boljši zvok (sploh niži toni) na iphonu v primerjavi z kitajcem, pa so kitajca pohvalili pri zvoku.
- hitrost delovanja - res je iphone optimiziran do konca, ampak spletne strani in npr. youtube ne nalaga nič hitreje, razlika je včasih v applikacijah (recimo d3go), ki so bolj optimizirane na iphonu. Ima pa iphone 6 samo 1GB rama (kitajc 3GB), kar se konkretno pozna npr. pri preklapljanjju med tabi pri browsanju.
Kaj pa notification led? Quick charging? Ir remote? Tap2wake? Izkoriščenost prostora za ekran? močan dual led fleš? Bog ne daj dual sim? To kitajc ima in take osnovne zadeve so že standard pri drugih proizvajalcih...Ok pri 6s so nekaj popravili in vsaj dodali ir pa par ledic ampak price/performance je še vedno zame obupen, sploh ker so že čist budget kitajci danes za večino good enough - recimo za 133€ all inclusive se poštar naslika pred vrati s tem:
http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_3-review-1368.php