Ročno orodje višjega cenovnega razreda :)

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Zdravo,

Torej. Malo pacam kakšne svoje (hobby) projekte in zato potrebujem tudi kakšen kos ročnega orodja. Mam eno politiko, da ko kupim, kupim kvalitetno, da bo za nekaj časa. Do sedaj več ali manj Makito, lokalno, ker morajo tudi naši kaj zaslužit. Pač pogledam spletno stran dealerja, če ima kakšen kos v akciji in kupim. Par jurjev v zadnji dveh letih.

Pa nanese zadnjič debata o tem kje se kupuje taka roba. Kolegi pravijo, da sem usekan, če pri nas kupujem. Dobim link. Danes primerjam… me kap zadeva.

Dnarja ne serjem, sam seb se zdim budala. Se na sliki slabo vidi: zgornja 787€+20€ poštnina, spodnja 1.206€ z že vključenim 10% popustom...
2506555-image_price.jpg

Priponke

• 2506555-image_price.jpg
    2506555-image_price.jpg
    166,8 KB · Ogledi: 709

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.618
717
113
dobro jutro
wink-1.gif

moraš upoštevati, da nimaš 3-letne podaljšane garancije
tako da, včasih da, včasih ne

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Če jih kontaktiraš in jih prosiš, če bi poslali v SLO, sem prepričan, da bi se dalo dogovoriti. Sploh, če vzameš kaj več stvari.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.733
9.512
113
V bistvu serješ denar, ker če kupuješ Makitto za hobi, da ti bo "dlje držala" je to žal neumnost. Če ti šiba taka žaga vsak dan seveda ni vprašanje, če jo nucaš pa 15 dni v letu je pa to stran vržen keš, za moje pojme. Pa je že ogromno ročnega orodja pregonilo čez moje roke in ga je polna garaža. Tud kaka makitta se najde, sploh knaufarca, ki je hoby zadeva nikol ne more zamenjat.
Če zgornjo žago kupiš na spletni strani, dobiš skoraj šest Hoby žag za isti denar, ker pri žagi je važna natančnost, tist motor bo že gonil, ni tok obremenjeno, če pa kupuješ pri naših zlatarjih je pa številka mnogo višja. Odločitev je seveda tvoja. Seveda pa ni vsako Baubau orodje dobro, ga je pa ogromno, ki komot drži tud polprofesionalen tempo.

Nazadnje urejeno:

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
kot je že nekdo omenil, res serješ keš, ker drugače nebi kupoval profesionalnega orodja za hobi opravila.....vso orodje ki ga imam, je za amatersko rabo in še vedno deluje brezhibno, pa se v določenih primerih ni šparalo.....se garancija ti ravno tak velja, pri amaterskem/hobi orodju in je ponavadi daljša kot pri profesionalnem kjer je le eno leto.......to je tak kot da bi si popolnoma opremil avtomehanično delavnico (avtodvigalo, pnevmatsko orodje, itd) za to da 2x na leto menjaš kolesa
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.839
113
ja to dilemo je imel kolega, ko je kupovul vijačnik za gips plate šraufat..je rekel da bi kupil nekaj boljšega in da ima za zmeraj, vdarima debato, gledama kataloge..v rangu 200 € makite, devalt in ostale znamke, 18V itd, pač primerljive zadeve...no na koncu ugotovima da je najbolje vzet, magari dve šraufarci workzone v hoferju. 44€ x 2. Je ded zmagal. čez noč.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Hja, če rabiš eno stvar, ok. Če imaš več akumulatorskega orodja, je pa fino, da si gradiš sistem zaradi baterij. Da nimaš na koncu 5 orodij in prav toliko različnih baterij in polnilcev. In baterija za Makito se bo dobila tudi čez 10 let, za Hofer in BauBau orodja pa?

Seveda pa za sešraufat 3 omare in obesit 5 slik res nima smisla kupovati najvišjega ranga.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.839
113
en vem no, ne bi se zanašal, da boš čez10 let dobil isto baterijo. Tudi ta dragi niso več imuni na menjavajanje zadev, samo da se €€€ obračajo.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja od kitajca pa res dobiš vse, tudi hobi program, tak da če gledaš v to smer je tudi tu neprimerljivo.....pa če je človek tehnični tip in dela stvari za hobi, mu nebo težko razdret baterije in zamenjat samo celice (baterijice) v bateriji
wink-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.369
2.745
113
Sem poleti vprasal soseda za baterijski vrtalnik, k sem sestavljal visoko gredo. Posodi Makito, je rekel, da je sicer mal svoh in ce ne bo slo, pa naj pridem po ta veliko. No, in res ni zmogla 10 cm macesna, s ta veliko je pa slo skoraj kot v maslo. Pol pa pogledam kaj mi je dal.....Milwaukee
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
en vem no, ne bi se zanašal, da boš čez10 let dobil isto baterijo. Tudi ta dragi niso več imuni na menjavajanje zadev, samo da se €€€ obračajo.

Hitachi recimo je menjal sistem baterije zadnje 3 leta. Moja ima še staro, tanove pa drug nekompatibilen sistem...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.733
9.512
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ja to dilemo je imel kolega, ko je kupovul vijačnik za gips plate šraufat..je rekel da bi kupil nekaj boljšega in da ima za zmeraj, vdarima debato, gledama kataloge..v rangu 200 € makite, devalt in ostale znamke, 18V itd, pač primerljive zadeve...no na koncu ugotovima da je najbolje vzet, magari dve šraufarci workzone v hoferju. 44€ x 2. Je ded zmagal. čez noč.

Pravi vijačnik za knauf plate je itak še vedno na štrom, tega ne moreš delat kvalitetno brez tega.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Pretiravat tudi ni z bau bau robo, ker tisto je res po večini šrot kot se zagre. Ko ga rabiš ali crkne ali razpade ali ne opravi dela tako kot se pričakuje od njega.
Osnovno orodje se splača imet malo bolj na nivoju, če ga želiš dolgo imet ( govorim o desetletjih) in da bo delalo vsakič ko ga primeš v roke.

Vsaj moje zkušnje so take. Je doma še praktično vso orodje od fotra, po večini še vse v aluminij ohišju ( torej vse 30+ let...pa tja do 50). Kar je novitet so povečini baterijske zadeve.

Sicer žaga z linka je res za profi uporabo (parketar) in je treba razmislit koliko se jo dejansko rabi..lahko tudi za hobi..a to je že kos, ki ga je treba izkoristit. In če ga bo definitivno trpežno živinče.
( Čeprav spet...ako ne rabiš mobilnosti, imaš delavnico, dosti delaš z lesom se splača pogledat za kombinirko, ki jo dobiš tam za jurja in pol..in tu bo taka žaga igračka).

Manjka podatek čemu naj bi bila namenjena.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Če jih kontaktiraš in jih prosiš, če bi poslali v SLO, sem prepričan, da bi se dalo dogovoriti. Sploh, če vzameš kaj več stvari.

Sem jim pisal, pa so mi prijazno odgovorili, da zaenkrat pošiljajo le v njihove zvezne dežele.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:

Sem jim pisal, pa so mi prijazno odgovorili, da zaenkrat pošiljajo le v njihove zvezne dežele.

Res je. Prejšnji teden sem gledal, da bi kupil motorno žago pri njih. Po Nemčiji je zastonj poštnina. Prijavi se na mailboxde in oni ti prepošljejo v Slovenijo. Mojo motorno žago za manj kot 20€.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Če kupim na podjetje, potem je že za razmislit, če ni boljše preko Amazona, pride sicer cca 45€ dražje ampak pride direktno...