Ročno orodje višjega cenovnega razreda :)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Mogoče, ko se jest kupoval precej let nazaj so profiji vsi do zadnjega kupoval Makitte na kabel s 6000 vrtljaji minimum. Dej link, jest žal ne najdem, pa sem iskal ravni da nebi knauf vijakov sral.
Sem tudi sam kupoval tiste makite, ker so 'kao' dobre. Profi knaufar jo zjebe v letu dni, potem je pa popravilo isto kot cena nove.
Da ne omenjam večnega spotikanja in zatikanja kabla, pa še ves prah ti piha v obraz tista neergonomska makita.

https://www.hilti.si/vija%C4%8Denje/vija%C4%8Dniki-za-suho-monta%C5%BEne-plo%C5%A1%C4%8De/r4263
Drugo fotko poglej, na prvi je s saržerjem.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Moja Makita je letnik 2000 dve baterije 9,6V prešaraufal sem znjo dva vikenda komplet od izgradnje do zaključnih del knauf nato še celo podstrešno stanovanje, menjal enkrat motor, 2 leti nazaj, ker sem ga sam skuril po nesreči in sedaj na spomlad sem kupil še dve baterije kopija iz nemčije z večjo kapaciteto 2800 mAh in je spet kot nov.
smile-1.gif
. Makita Rox edino orodje, ki bi ga še imel namesto Makite je Metabo vse ostalo je samo za tisto nujno ko nekaj moraš narest in potem roma v koš.

Hofer in Lidl sta me zadnje čase presenetila napram baubau, merkurju, ID in drugim po kvaliteti so daleč pred vsemi imam tudi ogromno strojev od tam in sem prezadovoljen vse še dela pa se tudi ne špara, pa veliko hobi ustvarjam in kreiram tudi z lesom in železom. Nimam pa baterijske šraufarice ali hiltija od tam za to nemorem podati realnih informacij, sodelavec ima šraufarco pa pravi da jo je dobesedno zlorabil pa še vedno dela ko prvi dan.

Hren

Zelenc'
12. apr 2016
15
0
1
Da še svoje izkušnje in izkušnje svojega tasta povem. Oba sva začela zaradi firbca kupovat razna orodja iz Hoferja in Lidla. Sva rekla, da greva probat. Če je garancija 3 leta zakaj pa ne. Žage še nisva kupila, ker je ne rabiva. Samo za ostale stvari lahko povem, da z ostalim takšnim in drugačnim orodjem sva opravila delo brez kakršnih koli težav in še zdaj delajo brez problemov. Če pa gledava finančno plat zapravljanja, sva pa kar precej denarja prišparala. Edino pri ključih prisegava na Unior, ker to pa je zadeva, ki traja desetletja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.819
6.784
113
pri taščici
Lidl tračni brusilnik ni vreden....
Ker ima sprednjo oziroma zadnjo rolo premajhno hitro narediš valove po deski. S starim b&d mi to zlepa ni uspelo. Z novim lidlom sem pa naredil precej podobno morju.
Je šel čez dva dni nazaj v trgovino, pa naj se heca kdo drug s tistim.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.461
2.194
113
Ej teoretiki. Bez alata nema zanata.
Kupi se zaresne mašine, razne baubau variante odpadejo v štartu, ker to je NEUPORABNO . Razen mogoče za hobi majstre ki pravega orodja niso nikoli prijeli v roke in se jim zdi, da je BAUBAU topšit.
Za 5 spax-ov na leto je bolš kupit taprav šraufenciger.

Over and out se ne mislim kregat

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Ko domači mojster kupuje za uporabo nekajkrat na leto, orodje višjega cenovnega razreda, je to metanje denarja skozi okno.
Bau-bau, pa tudi ni štacuna, ki bi bila vredna zaupanja. Sam imam nekaj dokj profi stvari (dleta, žage), večinoma pa srednji razred! celo en bau-bau se najde, ampak je bila takrat cena tako smešna, da sem se odpovedal le trem pirom.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.733
9.512
113
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Ej teoretiki. Bez alata nema zanata.
Kupi se zaresne mašine, razne baubau variante odpadejo v štartu, ker to je NEUPORABNO . Razen mogoče za hobi majstre ki pravega orodja niso nikoli prijeli v roke in se jim zdi, da je BAUBAU topšit.
Za 5 spax-ov na leto je bolš kupit taprav šraufenciger.

Over and out se ne mislim kregat

Abejžno. Ti si pa profi, al kako? Če si profi sploh ni dileme glede orodja in ne vem kaj lapaš v temi kjer je od začetka jasno, da gre za HOBI. Da bi pa kupoval žago za jurja, da bo potem šibala tri ure na leto drugače pa na ponku za kolegom kazat je pač neumnost, pa se lahko mojstri tvojega kova na glavo postavite.

Poznam profije, ki se tkole ustjo, potem pa vse z vage in vigivagi. Sam orodje pa je, tanartabulš, že v štartu, pol ga pa z Baubau šraufarico našišaš za dve tretjine mansarde.....sam ma pa taorenk orodje
priden.gif

backo123

Pripravnik
18. dec 2012
49
11
8
S Hofer in predvesem Lidl (hobi) orodjem imam kar dobre izkušnje. Glede na to, da je za hobi je za ta denar meni ok. Je pa res, da ni vsako njihovo orodje naj in da moraš vedeti kakšno orodje boš za kaj in za koliko časa rabil.

Včasih je pomemben kakšen detalj, ki pa ga nobeno hobi orodje nima dobro izvedenega...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Z Lidl orodjem Parkside sem zelo zadovljen in je tudi veliko v uporabi.
Imam:
- ročni brusilnik
- ročni oblič
- baterijsko 10,8V
- udarni vijačnik 18V
- kotna brusilka 18V
- "dremel" 10,8V
- multitool oscilacijska žagica
- žebljalnik
- verjtno še kaj pa se ne spomnim

Edini problem je bil z žebljalnikom, ki žeblje lepo strela, sponke se pa zataknejo (moram enkrat pogledat kje je fora)

Hofer orodje Workzone je pa zelo slabe kvalitete:
- samostoječa krožna žaga - sekolar: vse majavo, vodila niso vzporedna z listom, navoj za liste zelo kratek in vegast
- ročna krožna žaga: po pol leta je šel ležaj in je začel list zelo opletat, kar je zelo nevarno
- 20V baterijska: po parih urah so se kontakti na motorčku zažgali in se je samo še smodilo... Sem jo razdrl in je noter 12V motorček
bonk.gif

Hren

Zelenc'
12. apr 2016
15
0
1
Moj nasvet je takšen. Prvo se vprašaj kaj boš z orodjem delal. Koliko ga boš uporabljal in ptem kupiš temu primerno.

Ko sem začel sam renovirati stanovanje, sem prišel na idejo, da bi sam ploščice položil. Ko sem prišel v Merkur, pa je bilo tako...ah, tega poceni rezalnika ploščic ne bom vzel in seveda sem zagrabil onega, ki je bil 100€ dražji. Me vidi trgovec in prijazno do mene stopi in me začne spraševat, če je za občasno rabo ali se bo ta stvar na veliko rabila. Potem me je še vprašal kakšne vzorce bom delal. Vse mu razložim potem pa mi vzame ta rezalnik in mi najcenejšega da in reče, da bom s tem, ki ga je dal, prav tako stvar naredil in si z onim denarjem raje dopust privoščim. Pa še prav je imel.

Ne me zdaj narobe razumet, da se mora najcenejše stvari kupovati, ampak se kupi tisto stvar, katero rabiš.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
@Hren, hvala za nasvet, ampak zato pa teče debata o izkušnjah.
evil.gif

Sicer je tema o višjem cenovnem razredu. To se pravi, naj bi orodje bilo veliko v uporabi. Smo se pa vmešali mi z "hoby programom".
In hoby je za nekoga, da tedensko potrebuje neko orodje enkrat, za drugega je pa to 2x na leto. Profi pa dnevno nekaj ur.
Torej če je hobi program, pa z njem ne moreš odrezati keramike, lesa, železa oz. je nevarno.
Mene bolj zanima v tej temi, kakšno naj bo baterijsko orodje, da bo ob redki uporabi orodje služlo svojemu namenu oz. kakšne težave se lahko pojavijo z baterijami in v kolkem času.
PS: Sem poslušal pogovor "profesionalcev" kako je z takšnim orodjem. So rekli, da se kmalu uniči orodje višjega cenovnega razreda. Ampak sem jaz prišel do zaključka, da te ljudje ne znajo delati z orodjem, oziroma nepravilno, oziroma ne znajo tudi čuvati neko orodje.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.733
9.512
113
Rečeno je bilo v začetku teme, da bo kupoval orodje višjega cenovnega razreda za hobi uporabo, tko da smo kar zadeli.

Pri baterijskem mora biti Litij Ionska baterija. Tisto ma zelo nizko samospraznitev.

Hren

Zelenc'
12. apr 2016
15
0
1
Zdaj si me spomnil na "profesionalce", ki so kupovali drage kosilnice za konšnjo trave okrog hiše. Vsaj 2x na sezono so jih na servis vozili, ker jim je crknila. To pa zato, ker samo rinejo po mokri travi in še poleg morajo kamenje kositi, ker se gospodom ne da pobrati.

Če je namen takšen kot si napisal, pa je bolje kak € več dati. Ker če boš poceni stvar kupil. ti lahko odpove in te bo potem še en nakup iste stvari dražje prišel. Pa seveda glej, da bo garancija čim daljša. Če ti bo trgovec svojo podaljšano ponudil, pa bodi pozoren na to kaj ti njihova garancija krije.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.124
3.178
113
Jaz s kosilnico za 200€ že 7 let kosim travo ca. 15-20 na leto po 1000-1500 m2 okrog bajte in vinogradu. Pa nič ne crkne edino vsako sezono nabrusim nož ker je skrhan (sam seveda).

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Rečeno je bilo v začetku teme, da bo kupoval orodje višjega cenovnega razreda za hobi uporabo, tko da smo kar zadeli.

Pri baterijskem mora biti Litij Ionska baterija. Tisto ma zelo nizko samospraznitev.
Kako je pa z "Li ion" baterijo glede polnjenja. Ali se lahko npr. napolni če ni povsem prazna?
Ali je življenska doba je glede na število polnjen, čas dela z njo, starost baterije, ...... ali gola sreča
evil.gif
??
Mislim, da je za hobi uporabo najbolj pomembna baterija. Vse neke funkcije, ki jih stroj ima, nimajo pomena, če baterija "kaput", ko najbolj rabiš delat.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.733
9.512
113
Li ion ni občutljiva na vmesno polnjenje.

Življenjska doba je pa na število polnjenj, temperaturnih razlik in še in še. Pri vijačniku je treba met pač dve bateriji. Da je vedno ena v rezervi.