Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Floki

Guru
6. sep 2007
10.215
3.241
113
In v državnem prideš na vrsto takrat, ko ZZZS plača.
In to je čez tri leta.
Hmmm, le zakaj recimo vlada ne reče "ZZZS mora plačat storitev, ne glede na to, kje je opravljena." Torej tudi pri zasedbniku.
Pa da ne boš takoj našel izgovora, da zasebniki navijajo cene: naj ZZZS plača enako tako zasebniku kot državni bolnici. PAcient pa magari doplača razliko.

A veš zakaj tega ne naredijo? Ker bi ZZZS porabil denar za celo leto že maja. Ker ZZZS enostavno nima denarja. In so čakalne vrste pač način reguliranja sistema.

Hm le zakaj recimo ZZZS v celoti financira programe pri katerih so čakalne dobe preko dopustnih realizacija je pa iz leto v leto manjša....hm le zakaj. Pa zakaj so najdaljše čakalne ravno tam kjer ji največ hodi privat delat za velike pare, ortopedija, dermatologija , kardiologija. Centri rastejo povsod okrog UKC da lahko mimo grede skoči še malo delat, ker če izven ljubljane ga lahko že pogrešajo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
21.491
10.154
113
Meni ni jasno, zakaj ZZZS plača poseg s predolgo čakalno vrsto, če greš v tujino, doma privat pa ne.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.724
7.204
113
res ne?

ZZZS plača za neko storitev tok pa tok. če plačuje vse po spisku, potem ni omejenih programov --> čakalnih vrst. če doma cena stortve višja kot plača zzzs, potem je to lahko še vedno samo manjše doplačilo, ZZZS cola samo ceno, ki jo je določila. če gre pacient ven, tudi povrne do tega določenega zneska. kar pomeni, da bo pacient šel v cenejše države, beri jug. nobeden ne gre v italijo ali avstrijo, ker bi doplačal. torej je 100% verjetnost, da bo ZZZS plačala za storitev manj. komplikacije so samoplačniške, ker ko do njih pride, išče pacient pomoč praviloma doma in ne uveljavlja garancije dol --> v nobenem primeru pa to ni strošek ZZZSja, kot je če pride do zapletov pri nas. enako, če gre za storitev z določeno trajnostno dobo (pomeni, isto storitev plača pacientu enkrat v določenem intervalu).

Vse to rezultira v nižjem strošku za ZZZS (torej nobene želje ni po večanju programov doma) in slabšo zaščito pacienta ob morebitnih zapletih. Ampak pacient itak ni v prvem planu za nikogar od odločevalcev, to je najbrž zdaj že jasno. ne za ZZZS, ne za politko.

B81

22. jul 2007
38.313
11.423
113
Mi je zdravnik na 4 oči razložil, zakaj sem drugi dan na pregledu, na napotnico bi čakal pa 2 meseca. Plačana ima samo 2 pregleda dnevno (pulmolog).

Po domače, veliko premalo plačujemo za zavarovanje.