Ročno orodje višjega cenovnega razreda :)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Kako je pa z "Li ion" baterijo glede polnjenja. Ali se lahko npr. napolni če ni povsem prazna?

Za Li-Ion je še boljše, če jo nafilaš preden je čisto prazna...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.818
6.784
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
... pa hitropolnilni polnilec 60-90min. Če je kaj več za delat
Morata biti pa res že slabi bateriji, veliki sravfi, ali pa sem priden delavec da hitreje prazni baterijo kot pa polni polnilec.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.427
5.703
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Kako je pa z "Li ion" baterijo glede polnjenja. Ali se lahko npr. napolni če ni povsem prazna?

popolnoma vseeno je kdaj jo polniš, ker ima elektroniko, ki ne pusti, da bi se preveč spraznila.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
... pa hitropolnilni polnilec 60-90min. Če je kaj več za delat
Morata biti pa res že slabi bateriji, veliki sravfi, ali pa sem priden delavec da hitreje prazni baterijo kot pa polni polnilec.
Jap... za hobi uporabo že res ne vem, če so potrebne dve baterije li-ion.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

popolnoma vseeno je kdaj jo polniš, ker ima elektroniko, ki ne pusti, da bi se preveč spraznila.

Torej, če jo izprazniš kolikor se da in jo potem pustiš pri miru 1 leto, bo elektronika poskrbela, da se ne bo še bolj izpraznila sama od sebe in posledično odpovedala?
evil.gif
Perpetuum mobile pa to...

Hint: Mi je povsem jasno kakšno vezje je noter in čemu služi...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Mal smo zakompliciral.
Hitre polnilce in dobre vrtalnike/vijačnike rabijo takšni, ki dnevno uporabljajo te zadeve. Zarad praznih baterij in posledično dolgega polnjenja se pač posel ne more ustavit. Je pa vprašanje, kako zdrži vse ostalo. Vemo, da marsikdo niti ne zna delati z takšnimi zadevami. Da orodje ne pazi. Ga meče po tleh...itd. Tako da pri "profesionalcih" se zna zgoditi, da se prej vse drugo prej pokvari, kot baterija. (sem slišal obrtnika kako je "pihdil" , da mu spet uničili prav vijačnik/vrtalnik. Pa vem, da kupuje res dobro in drago robo.)
Pri "amaterjih" s hobi programom, pa je vprašanje, kolko let zdrži baterija, če se ga uporablja minimalno. Nekajkrat na leto za neke hobi zadeve.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Pa hitri polnilci so zelo uporabni tudi za hobi uporabo. Npr imaš dve bateriji in delaš neko reč celo soboto, ker imaš pač čas.
Če imaš imaš hitri polnilec, lahko eno baterijo napolniš, preden sprazniš drugo. (Za profije je pa to itak nuja...)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik birca pravi:
Kaj menite o tem Hoferjevim udarnim vijačnikom, bi bil za hobi :D

https://www.hofer.si/sl/posebn...ni-vrtalni-vij/

Izgleda fajn ampak za 150€ bi jaz raje posegel po kaki bolj uveljavljeni firmi. (Je pa res, da ga boš lahko brez težav vrnil, če ti crkne...)

Pa mislim, da to ni udarni vijačnik....

Piše "vrtanje in udarno vrtanje". Pomeni, da ima opcijo navadnega vrtanja in vrtanja z udarci v smeri svedra.
Torej bo dober za navadno vijačenje in vrtanje, pa tudi vrtanje v beton/cigle.

Udarni vijačnik "impact driver" pa udarja "krožno": https://www.youtube.com/watch?v=CLYnvjv-4XU

Udarni vijačniki so zelo priročni za vijačenje dolgih in debelejših vijakov v les.

Udarni vijačniki:
http://www.ideo.si/akumulatorski_udarni_vijacniki

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Udarno vrtanje pomeni da trese sveder (gibanje noter-ven v luknjo), kar je pomembno pri vrtanju v beton. Udarno vijačenje so pa udarci v smeri gibanja vijačnega nastavka, kar je pomebno pri zavijanju vijakov z visokim navorom (konstanten visok navor v smeri vrtenja ti namreč izpuli orodje iz rok, udarcev s 150nm pa sploh ne čutiš v rokah in zavijaš lahko velike/dolge vijake brez resnega držanja orodja). Udarni vijačniki so ločeni stroji, vsaj sam še nisem videl vrtalnika ki bi bil tudi udarni vijačnik.

Sicer tale hoferjev VRTALNIK je po secifikacijah ranga 250EUR+ pri resnih firmah. Tole mislim da je brezkrtačni motor, ena 4Ah baterija kar je v teoriji "super".

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Udarno vrtanje pomeni da trese sveder (gibanje noter-ven v luknjo), kar je pomembno pri vrtanju v beton. Udarno vijačenje so pa udarci v smeri gibanja vijačnega nastavka, kar je pomebno pri zavijanju vijakov z visokim navorom (konstanten visok navor v smeri vrtenja ti namreč izpuli orodje iz rok, udarcev s 150nm pa sploh ne čutiš v rokah in zavijaš lahko velike/dolge vijake brez resnega držanja orodja).
Ja. In jaz sem napisal... isto.
grin1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ma sej boljše da je 2x kot nikoli, ker sem pripričan, da veliko ljudi ne pozna "impact driverjev", ki so vseeno zelo uporabni.
Tudi za hobi uporabo...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.427
5.703
113
Citat:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

Torej, če jo izprazniš kolikor se da in jo potem pustiš pri miru 1 leto, bo elektronika poskrbela, da se ne bo še bolj izpraznila sama od sebe in posledično odpovedala?
evil.gif
Perpetuum mobile pa to...

Hint: Mi je povsem jasno kakšno vezje je noter in čemu služi...

čakaj mi govorimo o tem kak jo dal polnit al v kakem stanju jo maš eno leto. Samo bedak izprazni orodje in pusti praznega stat eni leto.