Pozimi je tema od pol 5. A to je noč? Ja večkrat dam tudi kakšno sobo sesat zvečer, naj grem vsakič še luč prižigat?Ponoci sesa robot? Kje to, bajta ali blok?
Če si bral kdaj matotove fanboyizme ti bo jasno. Ko je xiaami z lidarjem delal kroge okoli roombe je on govoril, da je to neuporabno. Ko so xiaomiji brisali po tleh je govoril, da se to ne rabi. Sedaj ko ima pa to roomba, pa hvali, kot da je nekaj najboljšega na svetu. Drugače pa so ti sesalci itak ratali vsi podoben "drek", kitajci so v povprečju še vedno naprednejši kot roombe.Vsi sesalci so verjetno danes dobri. Ni pa roomba tako slaba kor eni pišete. Zdajšnji j7 model.ima kamero, in lučko. Sesa tudi v temi. Prepozna pa kable, copate, zokne, igrače itd itd in se ne zaplete v njih. Konenckoncev tudi drekce če ima.kdo ponesrečenega hišnega ljubljenčka. Še enkrat poudarek, ne da so ostali slabi.....
Pa ni preglasen ponoči? jaz sem pred nekaj leti to prakticiral v stanovanju, pa kljub zaprtim vsem vratam, nisem mirno spal...od takrat te ideje ni več. No..drugo je večnadstropna bajta...
Resnica je pa še ta, res je, da pri gumijastih krtačah, je veliko manj dela z vzdrževanjem robota, velik minus pa je, da tudi nabere za vsaj 40 % manj svinarije, kot ona z ščetinasto krtačo. Tisti, ki imate obe, pošljite en teden vsak dan drugo na okoli in spremljajte kaj vse, se v košku nabere, boste sila presenečeni, da ne omenim še, da ščetinaste spolirajo parket. Jaz čakam, na robote v obliki človeka, ki bodo tudi prah, pobrisali, posteljo naredili, potem boš pa kuharske veščine doplačeval i n ti bo še skuhal, hrano, pa postregel, peljal psa ven na sprehod ...... to bo bodočnost.Da, to se mi zdi, da je mela roomba prva. Zdaj je to ze default pri vseh, vsaj pri middle range in gor.
Če drugega ne, pa prvič pusti odprta vsa vrata, da zmapira celo nadstropje. Potem pa lahko sesaš tudi posamezen prostor, lepo ugotovi (vsaj moj Roborock S6), v kateri sobi v katerem nadstropju je (če ravno nimaš kakšnih sob preveč enakih). Sam imam tako zmapirana štiri nadstropja (medetažna hiša, zato jih je toliko).
Resnica je pa še ta, res je, da pri gumijastih krtačah, je veliko manj dela z vzdrževanjem robota, velik minus pa je, da tudi nabere za vsaj 40 % manj svinarije, kot ona z ščetinasto krtačo. Tisti, ki imate obe, pošljite en teden vsak dan drugo na okoli in spremljajte kaj vse, se v košku nabere, boste sila presenečeni, da ne omenim še, da ščetinaste spolirajo parket. Jaz čakam, na robote v obliki človeka, ki bodo tudi prah, pobrisali, posteljo naredili, potem boš pa kuharske veščine doplačeval i n ti bo še skuhal, hrano, pa postregel, peljal psa ven na sprehod ...... to bo bodočnost.
Roomba J9+ je tudi.
A je kakšen od teh primeren za oljen parket?
Hm, jaz pa sem glede na prebrano oz. youtube teste J9+ dejansko videl pred ostalimi. Vrteče krtače so razmazale vodo in ostanke, kar se pri vlečeni ne dogaja.Roomba J9+ odpade, kolikor sem prebral. Očitno favoriziram vrteče krpe, izgleda da je to korak naprej proti krpi, ki jo samo vlačijo za (pod) sabo.