Robert Kubica v smrtni nevarnosti ?!?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Če bo hotu bit prvak..... bo to seveda odpadl

Poglej Alonsa, Šumija, Hamiltona... Sene in Prosta......

Očitno je vam res všečno, da tako kot stanovnik na Dakraju pobira nagrade za fer play, ker isto nekje zadej al pač vmes kuha kavo in nekomu pomaga, al pa če po njegovem vozi na polno...

Vsi prvaki, so totalni egoisti in brez kompromisa......., ker drugač ne gre..

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Bomo videli kaj bo, če/ko bo enkrat sedel v konkurenčen dirkalnik.

Je pa res, za naslov prvaka moraš biti "svinja", al pa imeti veliko boljši dirkalnik od ostalih (Button).

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
jest osebno dvomim, da bo sploh kdaj sedel.... Glede na posledice nesreče, ker občutka ob utrganem (ne govorim o clean cutu) udu, nikoli več ne morjo biti taki in tudi sama moč ne..

Razen če je medicina tok napredovala, da jest kej ne vem... Mislim, da je ta optimizem plod sponzorskih pritiskov, ker se po moji oceni hočjo umaknt, zaradi tega dogodka...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ananas dirka.. Sicer prirejen Bimmer, ampak dirka..
grin1.gif

Ananas: Alex Zanardi

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
vseeno tukaj gre za utganino roke v predelu rame, poleg noge, pa mislil sem v F1, kar je precej drugače.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Če ne bo poškodba skoraj v celoti sanirana, ga več v F1 ne bo, mogoče kakšno sezono, več pa ne. Preveč je ostalih, ki so enako hitri, pa popolnoma zdravi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja..samo on je vozil DTM avte, kjer so menjalniki čisto drugače narejeni, kot pa v F1.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Seveda se ga spominjamo, on je vendar tisti dirkač, ki je zmagal na dirki v Suzuki 1989, po tem, ko so diskvalificirali Senno.

Ampak po tisti helikopterski nesteči se v F1 ni več usedel - F1 je skrajnost, tam mora biti vse tako kot je treba, sicer...

Je bil pa Nannini znan tudi po tem, da je bil strasten kadilec
grims-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
žal poznam podobni primre motorista... roko s mu sicer rešili..., ampak je daleč od tega da bi bila funkcionalnost ista... od mravljincov, do slabega čuta in odzivnosti rok...

zadel pa je v stebriček zaščitne ograje... Za njega vem, da je poiskal vse možne načine rehabilitacije... Tko da v Kubico resnično dvomim. Se mi zdi, da je tako optimizen zaradi sponzorjev, ki jih je Kubica z svojim dirkanjem zvabil v ta predvsem denarni biznis...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
No...če bo komu ratalo bo to kubici, pa ne zato, ker bi bil kaj posebnega, ampak zato, ker ga je operiral eden boljših kirurgov, hkrati pa bo imel rehabilitacijo, ki ni dosegljiva navadnim ljudem.

Ampak bionic roke mu ne morej vgraditi
wink-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
nič ne rečem...., vseno pa je utrganina, čisto nekaj drugega kot clean cut.... pri slednji je stvar bistveno lažja, pri utrganini pa gre predvsem za rezanje zmrcvarjenega tkiva in improvizacija, ki nikoli ne prinese polne funkcionalnosti...

vsaj tko je bilo mojemu kolegu razloženo...... Dobro se je ta poškodba vidla pri slovitem smučarju Hermanu... praktično noge sploh ni čutil...... in jo še danes ne....

Verjamem, da so se pr njemu zbral tud najboljši in da je bil deležen vrhunske rehabilitacije... Vseno je pri nogi lažje kot pri roki, katera so vsi čuti precej važni sploh pri tako specialnem motošportu....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Res je ja, pa se sedaj že točno ve, kakšne poškodbe je fasala roka? Mogoče kje kaka skica tega?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Skrivajo.... verjetno zaradi samih sponzorjev... Ampak iz medijev je bilo razbrati, da mu je roko skoraj utrgalo... če je to res sem skor 100% da je kariere konc...

Zato je verjetno tudi boljši polovici ušlo, da je Kubica v zlo klavernem psihičnem stanju... Verjamem, da mu bodo rešili roko, dvomim, pa da bo z njo lahko dirkal, brez noge ja, z tako roko težko, pa tud pri nogi ni bilo nedolžno...

sicer pa upam, na full recovery, samo če niso dohtarji ratal čez noč čudežni, potem je to zelo zelo utopično...., mislim, pa da se je robert tega začel zavedati in mu je psiha padla..

komu nebi?

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj v F1 imajo servo volan tako da ne bo problema. Menjava pa lahko z eno roko, z enim stikalom.

Vprašanje pa je, če se bo sploh vrnil v f1.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Saj v F1 imajo servo volan tako da ne bo problema. Menjava pa lahko z eno roko, z enim stikalom.

Vprašanje pa je, če se bo sploh vrnil v f1.

hehe snecer v stilu tvojga pisanja... ennkrat bi mogu dožvet vsaj približne pojemke in pospeševanje, da bi ugotovil, zakaj rabiš dve zdravi roki......

da o sunkovitih gibanj ne govorim... pa do sedaj šaltajo z obema rokam ne z eno....
vse ostalo je brez veze komentirat...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Že letos so imeli probleme pri FIA zaradi varnosti, ker so dirkači zaradi f-ducta krmilili z eno roko, tako da kaj takega za kubico odpade. Pa kdo bo šel predelovat dirkalnik za njega, tako dober pa tudi ni
smile-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
neki sem slišal da je letos kers nazaj...
Kr se tiče tega zračnika sem vidu da so ga z nogo odpiral in zapiral...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Eh..zmotil se..mislil sem pač v sezoni 2010... za letošnjo sezono je f-duct prepovedan.