Robert Kubica v smrtni nevarnosti ?!?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja, če je skoraj brez roke ostal in ne vedo, če bo še čutil roko zaradi živcev, je menda jasno zakaj je kariera vprašljiva.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja vem kaj pravijo ampak če pomislim to govorijo skoraj za vsakega, ki se poškoduje... prva stvar, ki jo novinarji napišejo v naslov je KONEC KARIERE ?!?!

LP

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Tukaj se vidi kako smolo je mel, sej ne moreš verjeti
confused-1.gif

Kar sem uspel zaslediti je to, da mu je Kubici pri nesreči skorajda roko odtrgalo. Amputacija je bila v igri, ker je bila prekinjena cirkulacija roke (če štejemo še to, da so rabili enu uro, da so ga ven dobili) nekaj časa. Roko so mu po 7 urni operaciji rekonstruirali, ampak je zelo vprašljiva funcionalost. Še posebej, če pravi kirurg, da je potrebno najmanj 1 leto, da se bo rehabilitiral.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Dobro da ni povozil kakšnega domačina.

No ja, upam da bo vsaj začel po omejitvah voziti po prometni. Ne rečem da bi se zaletel na rallyu, on je divjal "izven dirke". Samo ker je kubica ga zdaj vsi zagovarjate, me zanima kaj bi rekli na to če bi bil to "navaden smrtnik"?

Kar se pa tiče konca kariere nevem zakaj bi bilo konec, saj se v formuli tudi zaletavajo pa noge in roke lomijo pa nihče (skoraj) ni nehal zaradi tega voziti. Pač ena sezona odpade zaradi rehabilitacije, to je pa to.

LP

Poročila so različna. Po nekatrih medijih sta se komaj peljala na štart hitrostne preizkušnje, po besedah njegovega sovoznika pa sta bila že na hitrostni preizkušnji in sicer bi naj počilo na 4. kilometru SS1.

LP
Gargy

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.933
396
83
Res je. Bila sta že na Stage-u
Še posnetek vožnje malo pred nesrečo.
Robert je pr 0:20 min.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
A ni Zanardi tudi še nekaj dirkal po krešu kjer je izgubil nogo ali celo obe al kako že....???Je pa ers da ni bil več "konkurenčen se mi zdi.....
Sicer pa
shocked-1.gif

imel je srečo, če bi ograja šla 10 cm bolj v njegovo levo
roza.gif

Nazadnje urejeno:

masevc

Guru
2. sep 2007
3.518
894
113
Citat:
Uporabnik DOHC pravi:
Res je. Bila sta že na Stage-u

Še posnetek vožnje malo pred nesrečo.
Robert je pr 0:20 min.

popravek - to ni bilo malo pred nesrečo, ampak en dan pred nesrečo na shakedownu

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Cela jeba, upam na najboljše. Tudi meni ni jasno, da dirkačem sploh dovolijo, da se udeležijo takšnih tekmovanj. Plačujejo jim težke denarje in razvijajo dirkalnike, potem pa jim uniči sezono na nekem v primerjavi s Formulo 1 popolnoma neznanem in nepomembnem tekmovanju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja kaj bojo rekli, da ne sme in bo šel v drugo moštvo, kjer mu bodo dovolili?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Za kubico se že tepejo, če pa bo kak petrov to rekel, pa jim bo res vseeno ja, oz ne..petrova rabijo, zaradi dnara.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja kaj bojo rekli, da ne sme in bo šel v drugo moštvo, kjer mu bodo dovolili?
Glej, že mulci v slovenski kadetski nogometni ligi imajo podpisane pogodbe z določilom, da se ne sme udeleževati takšnih športnih prireditev, kjer se lahko poškoduje. Pa so še daleč od najvišjega nivoja športa, kar Formula 1 vsekakor je.
Najbrž ne bi bilo nič čudnega, da bi imel Kubica v pogodbi kaj podobnega. Pa ne mislim raznih promocijskih voženj po stadionih, ampak rally je kar nevarna stvar.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.518
894
113
Citat:
Nič kaj srečni niso niti pri Lotus Renaultu. Šef ekipe Eric Boullier je vseeno branil Poljakovo obsesijo z rallyjem, saj mu je osebno dovolil nastop v obdobju pred sezono, čeprav to zdaj pomeni, da je ekipa ostala brez prvega voznika.

"Dovolili smo mu, ker ima rad rally, ta je ključen za njegovo motivacijo in razpoloženje. Vedeli smo za tveganje, tudi sam je vedel, v kaj se spušča. Raje on kot robot za volanom našega dirkalnika."

izjava njegovega šefa.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
žal tako pač je, verjetno je pa takih kubic kolikor češ,sedežev F1pa samo 24 v najboljših časih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kubic ravno ni dosti, to je že dokazal. Drugo pa so kakšne masse, webbri, ipd...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.518
894
113
ksz

Izjava sovoznika (vir: avtomanija)

Citat:
"Vedela sva, da je bila podlaga spolzka zaradi vlage in sva bila na to pripravljena. Potem, ko naju je v desnem ovinku zaneslo na široko, se je avto naslonil na prvo varnostno ograjo in jo potisnil navzven in čelno zadel v naslednjo ograjo. Ograja je prebila sprednji del avtomobila in šla skozi zadnjo šipo. Takoj sem videl, da je resno, imel je tudi grdo modrico pod očesom, ker je z glavo udaril v volan. Robert se je onesvestil, sam pa sem splezal skozi okno, saj so bila vrata zaskočena."

"Rešilni avto je prišel takoj, za njimi pa tudi gasilci, potrebovali so pol ure, da so ga dobili iz avtomobila, saj prvi gasilci niso imeli škarij in so morali čakati na okrepitev. Tam tudi ni mogel pristati helikopter, zato so ga morali prepeljati na drugo mesto in tako smo zgubili še več časa."

Gerber je bil kritičen nad tem, da je bil med obema ograjama presek z odprtim začetkom druge.

"Prekinitev med obema ograjama nima smisla, vendar še bolj kot to, bi morali biti avtomobili spredaj bolje začiteni. Ni prvič, da se je to zgodilo, FIA bi morala kaj storiti v tej smeri."

Gerberja so vprašali, kdo je kriv za nesrečo: "Na dirkah skušaš peljati kolikor gre hitro. Robert je tip človeka, ki vedno gleda korak naprej in je precizen, hiter in vozi čisto, popoln dirkač."

Svoje je povedal turi Mauro Moreno, ki je pripeljal za Kubico minuto zatem: "Bil je grozljiv pogled, stekel sem k avtomobilu in ga nekajkrat poklical po imenu, vendar se ni odzval. Skozi zadnji del avta je gledalo jekleno rezilo, sovoznik mi je pokazal, da je v redu, zato sem vprašal Roberta, če je ok, vendar je bil polzavesten in se ni odzval."

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Ocitno tudi italijani povrsno delajo ograje. Sem mislil da so samo pri nas bolj za okras(pravzaprav za visji izstavljeni racun) kot pa s kako varovalno funkcijo. Koliko ljudi v slo umre zaradi neustreznih ograj? (pa nihce ne vozi tako kot kubica)