Ma vseen je fajn ko ješ, da ti ne leti v krožnik. Ni pa tenda prvo opravilo.Enkrat sem na FB naredil štalo s to provokacijo glede tend! Ampak je res zanimivo opazovati, kako večina hiti postavljati tende, ne vem, kot bi označevali svoj prostor al kaj. Jaz tendo zelo, zelo redko postavim, čeprav lansko leto sem jo pa res tolikokrat, kot v prejšnjih letih vse skupaj, je tako naneslo. Drugače se pa odpiranju tende izogibam.
A šotorjaši si tudi zaslužimo pijačo ali je to bolj ekskluziven klub?
Tende ne vozim s sabo, le šotorsko krilo včasih, če je plac. Kam potem spadam?
Zvijanje tende - 2 minuti, nočno spanje v primeru neurja - neprecenljivo!tende v vetru zapirate? Jaz jo imam vedno privezano in do sedaj tudi pri močnejšem vetru(ni bila orkanska burja ali jugo) nisem imel težav, čeprav je platno že kar fajn napenjalo.
Jaz mam za kak cm predolgo (streha se spredaj začne spuščat), tako da je na enem robu malenkost ohlapna, ne znam drugač razložit.tende v vetru zapirate? Jaz jo imam vedno privezano in do sedaj tudi pri močnejšem vetru(ni bila orkanska burja ali jugo) nisem imel težav, čeprav je platno že kar fajn napenjalo.
Sem šel pred leti z našo Old punco Optimo letnik 91 s sedemletnega pavšala na varianto, ki jo opisuješ. Prikola je bila cel čas vozna, ker sem jo vsako pomlad vlekel na Murter in vsako jesen lepo nazaj. Pol je pa Dalmatinac ratal požrešen, pa sva se z ženo sam spogledala, pa mu rekla doviđenja. V zimi sva prodala vso kramo, ki se je z leti nabrala, pa dva hladilnika pa...nidani. Obdržala sva samo baldahin in zunanjo kuhinjo, pa smo šli. Po prvem prvomajskem dopustu, kjer sem še vedno tolkel kline za baldahin je prikola dobila še mover. Potem je šlo dve leti tako, pol sem mel pa baldahina in vsega dovolj in nabavil novejšo, kjer je notri vse šibalo dodal to tendo ki jo opisujem in si rekel, da baldahin ki je prišel zraven pa obdržim, da bo za poletni dopust. Nikol ni zapustu vreče. Lahke stole, zložljiva miza in roštilj, to je blo to od krame zunaj.Vidim, da "nepavšalisti" dosti koristite samo tendo. Tudi moj sodelavec gre na morje za 3 tedne, pa sam tendo raztegne.
No, za daljši dopust (1 teden ali več) bom vseeno baldahin sestavil, si pa študiram, da bi res nabavil tendo za nekajdnevne dopuste. Ker bo malo v uporabi, nebi glih dajal 500 eur ali več. Na ebayu sem našel neko pocensko, cca 70 eur. Se ne zrola, ampak jo vtakneš v šlic in nategneš. Ima kdo to low cost varianto? Je sploh vredna nakupa (vem da se ne more primerjat s "tapravimi").
Jast imam drugače še za prodat Doremo s palicami vred:Vidim, da "nepavšalisti" dosti koristite samo tendo. Tudi moj sodelavec gre na morje za 3 tedne, pa sam tendo raztegne.
No, za daljši dopust (1 teden ali več) bom vseeno baldahin sestavil, si pa študiram, da bi res nabavil tendo za nekajdnevne dopuste. Ker bo malo v uporabi, nebi glih dajal 500 eur ali več. Na ebayu sem našel neko pocensko, cca 70 eur. Se ne zrola, ampak jo vtakneš v šlic in nategneš. Ima kdo to low cost varianto? Je sploh vredna nakupa (vem da se ne more primerjat s "tapravimi").