Roadtrip s kamp prikolico

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Razumem. Čez 13 pinov ne bom peljal. Zaenkrat. Grem na Bluetooth. Včeraj sem pregledal, kako bom kable raztegnil za mover in kameri. Akku bo v omari nad kolotekom, kjer imam štart štroma, vse varovalke in tokovni odklopnik. Tam bom naredil stikalo, kar bo delalo na akku, za izklop in za polnjenje akku. Dohonest V23, 898 ocen ta trenutek, verified user/buyer review-i, na to se zanašam in bom testiral - poročam pomladi, kako se obnese. Hvala vam.
Bi pa ti vseeno svetoval da pred nakupom preveri, kako daleč ti sploh povezava BT nese. Torej daj eno napravo (npr zvočnik) v avto z zaprtimi vrati/okni, ti pa pojdi zadaj za prikolico z telefonom, pa boš videl če ostaneta povezana. moja je bila sicer wifi, pa je vseno izgubila signal. Verjamem da je sicer dobra na krajše razdalje (npr za rikverc pri avtu, kombiju itd). Malo bi me skrbeli teli reviewi:
1677066847396.png

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
In vidim že sedaj po komentarjih sodeč, da to ne bo master stikalo, ampak bosta dva. Posebej za kamere in mover.
Moram rečt, da si mi zanimiv. V naprej si odločen, da bo kamera brezžična, ampak si hotel potrditev še na forumu, da je to tanajboljš, kar seveda ni. Ker si prepričan, te noben argument ne prepriča drugače. Avtomatsko prižiganje kamere je preveč komot in ti bi to delal na stikalo. :bonk:
Ko v kamero slučajno pride voda, navadno zamenjaš za male pare, tale pa najbrž ni glih tako.

• Ljubezen
Reactions: Samo Svoj

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Sem ravno tebi repliciral, da zaenkrat ne grem čez 13 pinov, zakaj si užaljen, probal bom in poročal. Ne rabim potrditve. Ne bi vlekel kabla po avtu iz prtljažnika do spredaj, pa podiral plastike in ga skrival. To bi zaenkrat preskočil. Po drugi strani imam 12V zelo kratke in priročne linije za razvlečt, Bluetooth pa mora drugače, bolje delat kot 2,4Ghz. Bo treba priznat, če sem se zmotil, saj sem sam stresel 190€.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Nisem užaljen, samo škoda je 2x delat isto stvar.
Pa tiste štrleče entene so tudi lep okras.
Ali ti ta ideja ne odgovarja, da na vzvratno ogledalo natakneš monitor, kateri je na konektor in ga stakneš kadar ne nucaš?
Recimo tale prvi zadetek na guglu: (dobi se tudi verzija z enotnim mini konektorjem)

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-155
113
ženske niso glih najbolš navigatorji za u rikverc, loh pa nardita z ženo en video call prek česarkoli že mata na telefonu (whtasap, viber, messenger) pa sam vidš kaj se zadi dogaja

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Pa sej konec koncev, če boš imel mover potem neki ful rikverc na parcelo ne boš telovadil, tako da kamere ne rabiš tako zelo. Edino če te zanima med vožnjo stanje zadaj, jaz to rešujem z dodatnimi ogledali recimo.

Enkrat sem probal z neko poceni wifi kamero, pa je bil zgleda res poceni, ker je konstantno izgubljala povezavo.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-155
113
dobr niso sam ženske.
tisti ki ni nikol prikolce rikverc fural (pa magar na kmetih s traktorjem) ne zastop kako to u rikverc funkcionira

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
SpEkTr kdaj in kdaj se je treba v gostilni ustavit, kdaj je treba obrnit in podobne vija, vaje. Na parcelo je še najmanj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
dobr niso sam ženske.
tisti ki ni nikol prikolce rikverc fural (pa magar na kmetih s traktorjem) ne zastop kako to u rikverc funkcionira
No kamp prikolca je v tem smislu bistveno lažja za manevrirat, ker ima os kar daleč od kljuke. Klasična tovorna prikolica je bistveno zahtevnejša za manevrirat, ker se ti zlomi prek točke brez povratka tik tak. Sem se že en čas prevažal s kamp prikolico naokoli, pol sem šel pa delat izpit kodo 96 z navadno kratko tovorno pa še s cerado. Bistvena razlika. Pol pa še šaltam iz klasik karavana na C8 s kljuko zelo blizu zadnji osi. Ta beštja je pa lomila prikolco zelo čudno, ker je ni peljalo naokoli in je 7 metrska zelo grdo požirala ovinke.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Pepe

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Jaz sem obratno zelo dobro zverziran, s počitniško sem še premalo treniral in me hebe 12m lange in 2,4m breite. Ampak bomo že, malo po malo in zmeraj dlje.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
No saj boš videl, kamp prikolo bistveno lažje spraviš kamor hočeš v rikverc, kot tamalo. Je pa problem glomaznost, česar se pa tud navadiš. Sicer je pa mover zakon.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-155
113
No kamp prikolca je v tem smislu bistveno lažja za manevrirat, ker ima os kar daleč od kljuke. Klasična tovorna prikolica je bistveno zahtevnejša za manevrirat, ker se ti zlomi prek točke brez povratka tik tak. Sem se že en čas prevažal s kamp prikolico naokoli, pol sem šel pa delat izpit kodo 96 z navadno kratko tovorno pa še s cerado. Bistvena razlika. Pol pa še šaltam iz klasik karavana na C8 s kljuko zelo blizu zadnji osi. Ta beštja je pa lomila prikolco zelo čudno, ker je ni peljalo naokoli in je 7 metrska zelo grdo požirala ovinke.
no, jest ti pa ne govorim o tem al je kero lažje al pa težje ampak to, da ti prikolca u rikverc z zamudo začne zares zavijat.
to pomen da je treba že prej začet motovilt u ta pravo stran da to spravš u kašnolukno
tega ne ve 99 procentov bab in 70 procentov decov (bolš bi blo "decov")

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Seveda, sej zato pa svoji babi to poveš in pol ona rata ena od 100 ;) . Če pa misliš, da si taprav "dec" sam če iz zibke znaš volan motovilit, se pa motiš. Moj svak ti uno dvakrat zlomljeno prikolo, ki je kontra od kontra s kamionom porine tja, kamor ti garant ne spraviš niti tamale tovorne, pa ne bi reku, da je ravno "dec", ker je doma ena copatka.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in Valhalla

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-155
113
tist je pa že viši novo.
u glavnem, zadeva rab prakso in dons že z muko najdeš deca k ma prakso iz druzga kot od nakladanja.
sam poglej seznam deficitarnih poklicov pa ti bo vse jasn