Rešitev za biološke odpadke

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ker je spuščanje hrane v kanalizacijo že samo o sebi zgrešeno, seveda ne bo šel noben delati večjega preseka.
Zato so biološki odpadki.
To je sedaj vprašanje: ostanke hrane zbiraš in jih daš na lasten kompostnik ali v rjavo kanto kjer jih kompostirajo ali jih zmelješ in gredo v čistilno napravo, kjer mulj uporabljajo za gnojenje
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Lej, možakar je avstrijec, kakih 150 km naprej od Gradca. Bajto si je delal pred kakimi 10 leti in je v njej marsikaj neobičajnega za naše pojme. Vodni priključek si je kupil 5/4", (saj pri nas si ga tudi lahko), ker je pač imel namen imeti tisti mega moderni tuš, pa bogve kaj še. Bajte na svoje oči nisem videl, sem pa videl načrte - kakih 150 m2 tlorisa. Jaz sem mu delal kovino, montiral je v glavnem sam oz. s svojimi. Na splošno so mu opremo delali slovenci, ker v Avstriji menda mojstrov ni
rolleyes-1.gif
. Tako kot jih je tudi pri nas čedalje manj.

Hudič nastane, če je treba zadevo tam tudi zmontirati, saj ima Avstrija pogoje za to - so zaščitili lasten trg pred nelojalnim balkanom.

jello

Guru
22. sep 2008
10.182
3.891
113
Tole (Blanco), vse odpadke, olupke,...mečeš sproti direktno v luknjo na koritu, 2x tedensko nesem ven na kompost. Ne smrdi, je pa fajn če vsaj 1x tedensko splakneš s toplo vodo.

Classicbox-stainless-steel-1.jpg

V kompostu (zunaj na vrtu) sem imel v zadnjih 10 letih eno podgano (ujel na strup) in eno gnezdo miši (potamanil s štiharco).

• Všeč mi je
Reactions: Pbutec

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.909
58
63
Najboljša varianta je, če imaš možnosti, da nabaviš par kokoši, in nimaš s temi odpadki nobenih težav več, pa še vsak dan imaš zveža jajca.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Point je da v vmesnem členu ne hraniš vmes zajedalcev..podgane in miši. Če se te namnožijo na deseto potenco bo katastrofa...dobesedno.

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
avstrija leži severneje od nas, pa imajo zaradi podnebja manj podgan?
avstrijcev ne motijo podgane v kanalizaciji?
avstrijske podgane so bolje rejene od naših in jim je pod častjo jesti kuhinjske odpadke?
evil.gif

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa je potem v AT dovoljeno oz ni prepovedano, vemo mi bolje?

ena od variant je da imajo drugače urejeno deratizacijo kar se odpadnih vod tiče. Čisto možno je tudi da so komunalne vode ločene oz so ostale odpaden vode ločene od sistema za komunalne vode. recimo tiste luknje ob/pod pločniki za meteorne vode (npr cestišče, park placi, itd) gredo/ so povezane s kanalizacijskim sistemom po katerem gredo komunalne vode, torej imajo podgane prosto pod do vode polne ostankov hrane. Možno je da je v sosednji AUT to drugače uštimano

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
zopet sem malo fraj !! delo pač
vidim da imate probleme z biološkimi odpadki pa ne veste kako z njimi
eni bi kar v kanalizacijo spuščali vse in mleli samo da jih ne bi nosili tja kamor spadajo
pa valda vam ni težko nesti teh odpadkov v komposer ali pa v kanto za biološke odpadke

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.982
6.994
113
Meni je težko nosit, ker je to zgubljen čas in nepotreben, če bi enostavno vrgel v odtok, zmlel in rešeno.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tisto o podganah mora itak biti bullšit. Nekoga z apetiti za zastopstvo in distribucijo so prehiteli, potem je pa ponagajal, drugega scenarija si ne znam predstavljati.
Nekaj podobnega kot je bilo z Redbullom
rolleyes-1.gif
.

V kanalizaciji je vedno bila in tudi bo, prosta hrana za podgane. Takrat ko je prišlo do prepovedi uporabe mlinčkov v gospodinjstvih, so se komunalni kolektorji šele začeli pojavljati. Še danes ima praktično vsaka hiša vmes lastno greznico. Tudi če je ni, se vse komunalne vode zbirajo v centralni čistilni preko cevovodov in prečrpališč. Z meteornimi vodami vred, kjer je hrane za glodavce vedno dovolj in preveč.

Tisti mlinček je prav praktična zadeva. Sploh v mestnem okolju, kjer nima vsak svojega vrta in kompostnika.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.618
717
113
Kaj je bolje: prečiščevati dodatno organsko brozgo ali odpeljati večji kup bioloških odpadkov?
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.982
6.994
113
Kaj je bolj praktično za tiste ki živimo v blokih? komot dam še 5€ na mesec da spucajo dodatno brozgo, če le se jaz ne rabim s tem jebat in lahko uporabljam mlinček.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Point je da v vmesnem členu ne hraniš vmes zajedalcev..podgane in miši. Če se te namnožijo na deseto potenco bo katastrofa...dobesedno.
Si že kdaj videl kakšno biološko čistilno napravo? Koliko podgan se lahko zaredi v 2 m vodoravne cevi fi 120 mm,
stupid-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Govorimo o kanalizacijskem omrežju!

Če imaš ti doma greznico oz svoj zaprt sistem si le zmontiraj. Če drugega ne boš testiral delovanje biloškega dela ob uporabi mlinčka.

Kar se podgan tiče...če imajo pogoje (= hrana)...en par lahko skoti 1.500 mladičev letno.

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Tetrapak od mleka. V dnevu, dneh se napolni, potem pa v kanto za biološke (brez tetrapaka).

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj je bolj praktično za tiste ki živimo v blokih? komot dam še 5€ na mesec da spucajo dodatno brozgo, če le se jaz ne rabim s tem jebat in lahko uporabljam mlinček.

kdo ti bo pa pucal za 5 evrov na mesec ta tvoj drek . Ja to je ideja blokarjev da jim ni treba se malo presetat do kante za bioloske odpadke.