RENT-A-COP , RENT-A-DOC , .... RENT-A-FIREFIGHTER?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Torej Rent-a COPe že imamo kar vpeljane, sedaj se bodo igrali še zdravnike....lahko v kratkem pričakujemo, da se bodo šli gasilce, inšpektorje,...???

Redarji kot reševalci

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
bonk.gif

upam da jih kasneje uporabijo še za smetarje, to bi se jim glede na izobrazbo ter IQ bolj podalo
rolleyes-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj to pomeni, da bo en redar pred diskačem mlatil kakega reveža, drugi redar pa mu bo sproti krpal rane in ovijal ude?
Kaj bi to pomenilo v primeru Globala?
sprasujem se.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Meni je prav da imajo še dodatno znanje. Nikoli ne veš kdaj boš rabu pomoč.

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Niso to redari v diskačih, ampak mestni redar, oni ko nam položnice za parkirat talajo..

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.398
113
in zakaj bi bilo slabo ce bi tale "joza" znal dobro in prav ozivljat? Ti bi raje da kdo od tvojih umre na cesti kot da ga "joza" ozivlja do prihoda resevalcev?

Si me spomnil na dogodek izpred kakih dveh mesecev. Moski je padel dol, zena je histericno poklicala v ZD in se zadrla "resilca" in vrgla dol. Nato pa je norela po hisi. To je slisal sosed ki je poklical policijo in povedal da se pri sosedih nekdo dere "resilca, resilca" ampak ne ve za kaj gre. Ko sva prisla na kraj, naju ni spustila v hiso z besedami "nimate vi kaj tu pomagat, zginta"

Vseeno sva sla not in kar nekaj casa ozivljala cloveka, saj je resilec sele takrat izvedel kam tocno sploh it. Ne bi omenjal da je vmes histericno tekala gor in dol in naju napi.zdevala.

Zal je preminil, ker sva kljub vratolomni voznji (za sintica: kjer sva ogrozala sebe in okolico, da) enostavno prisla prepozno.

Ce pa bi bilo po tvoje pa bi najino znanje prve pomoci ostalo na ravni tistega iz avtosole in bi gospoda bolj bozala kot pa masirala srce, saj ne bi imela pojma kaj pocneva.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Realnost je zal drugacna. Vsi znajo telefone drzat in slikat, da bi pa kdo prisel pomagat ponesrecencem ali pa vsaj poklical resilca, to pa ne...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Pravilnega ozivljanja zna zelo malo ljudi. Tisto masiranje -bozanje ancke je dalec od ozivljanja. Sicer pa naj bi redarji ozivljal bolj s pomocjo trotel aparata(defibrilatorja?) kot pa z masazo kot mi je znano

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
NE, narobe si me razumel.

Samo moti me to, da sedaj neki jožati opravljajo več del drugih. Torej po malem se gredo policaje, po malem inspektorje,malo zdravnike... mislm WTF ?!

Mamo policijo za red? Imamo.
Imamo zdravnike za resevanje ? Imamo.

Zakaj rabimo potem se redarje, razen za to, da občini nosijo denar.

Vsekakor pohvalno da sta reševala zivljenje, vsaj vesta kaj delata, namreč jaz priznam, da o masazi srca in podobnem nimam pojma. Improviziral bi že,samo vprašanje kaj bi s tem naredil....

mistique

Guru
16. jun 2009
14.078
1.882
113
Emona / Carnium
Obnavljanje (ne)znanja oživljanja bi moralo biti del sistematskega pregleda ali kaj podobnega. Ravno tako učenje oživljanja z defibrilatorjem, ki jih je vedno več. Čeprav se stvar premika zelo počasi in marsikdo sploh ne ve kaj to je.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Super, najprej ti bo tako kazen napisal, da boš skupaj zlezel, nato pa te bo oživljal da boš šel lahko to kazen plačat. Neprecenljivo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.078
1.882
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
NE, narobe si me razumel.

Samo moti me to, da sedaj neki jožati opravljajo več del drugih. Torej po malem se gredo policaje, po malem inspektorje,malo zdravnike... mislm WTF ?!

Mamo policijo za red? Imamo.
Imamo zdravnike za resevanje ? Imamo.

Zakaj rabimo potem se redarje, razen za to, da občini nosijo denar.
Jaz podpiram idejo, da redarji obvladajo tudi oživljanje. Poleg tega, da bodo komu uspešno pomagali ali celo rešili življenje, bodo morda dobili nekoliko bolj pozitivno podobo med tistimi, ki imajo toliko za povedati čez uvajanje reda.

Citat:

Vsekakor pohvalno da sta reševala zivljenje, vsaj vesta kaj delata, namreč jaz priznam, da o masazi srca in podobnem nimam pojma. Improviziral bi že,samo vprašanje kaj bi s tem naredil....

Lahko bi naredil dodatno škodo, če bi zgolj improviziral.
Sem ravno zadnjič poslušal o razlogih, zakaj se ljudje ne odločijo (ali težko odločijo), da bi pomagali ponesrečencu oz. nezavestnemu. Razlogi so (ne po vrsti): nekateri se zavedajo, da ne znajo, drugi se zavedajo, da bi lahko škodili, tretji se prestrašijo (panika), nekateri se ne želijo izpostavljati (ker bi kdo iz množice pripomnil, da kako nestrokovno ravna), nekateri si mislijo da gre za pijanca ali klošarja in da takemu ni potrebno pomagati, potem so takšni, ki se bojijo kakšne okužbe ali kaj podobnega (klošar, narkoman,...) itd...

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
446
49
28
43
Tudi meni se ne zdi nič narobe, če so dobili defibrilatorček. Upam, da ga bodo res uporabili, v slučaju, da se kdo zgrudi kje v bližini njih. Saj priklop na tak polavtomatski defibrilator lahko zelo pripomore k možnosti za preživetje do prihoda reševalcev.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Torej Rent-a COPe že imamo kar vpeljane, sedaj se bodo igrali še zdravnike....lahko v kratkem pričakujemo, da se bodo šli gasilce, inšpektorje,...???

Redarji kot reševalci

Glede na to, da po grobih ocenah okrog 85% ljudi umre ker jim nihče ne pomaga oziroma jih nihče ne oživlja ampak samo vsi zraven stojijo kot kipi, je edino pravilno da se čimveč ljudi usposobi za pravilno oživljanje.

Tako da raje zbriši ta post, ker se smešiš. Žalostno je da tega ne ve vsaka odrasla oseba, kot že napisano vsi samo firbca pasejo po možnosti še slikajo in pošiljajo na 24ur in podobne v upanju na 3 eur plačila
bonk.gif

Sicer bi pa verjetno tudi ti, če bi, bognedaj, nekje ležal pomoči potreben, rad videl da ti vsaj nekdo ZNA pomagati.

LP

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.398
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pravilnega ozivljanja zna zelo malo ljudi. Tisto masiranje -bozanje ancke je dalec od ozivljanja. Sicer pa naj bi redarji ozivljal bolj s pomocjo trotel aparata(defibrilatorja?) kot pa z masazo kot mi je znano

Trotel aparat je defribirlator. Kot ti ime pove, pomaga ce je srce v fibrilaciji. ce pa ni, pa gre vseeno za srcni zastoj (torej defibrilator ne zazna utripa) pa ti lepo pove "START CPR", novi menda govorijo tudi slovensko. in takrat moras usekat "a-a-a-a-staying alive, staying alive" ritem in s 100 na minuto usekat po siromaku. Tko da bodo kar resno ozivljali ne samo s pomocjo nekega trotel aparata.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Že, ampak postopke oživljanja lahko izvajaš tudi z nameščenim defibrilatorjem. Prav tako te mašin vodi med oživljanjem.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Pri srčnem zastoju se z časom preživetje hitro manjša. Zato je prav, da je čim več takšnih, ki znajo pravočasno in pravilno pomagat. Sicer pa slike povejo več kot 1000 besed.

TimeGraph.gif

5-7.png

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
predvsem je važno, da se izvaja masaža srca, ker večina se boji dajat umetno dihanje, potem še srca ne masirajo.