Renault "hatred" v Sloveniji

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik burekmivednotekne pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Od oka: čukca EUR ali pa še kaj več.
aplauz.gif
Pa ne pozabit na vodno pumpo, napenjalce, itd. Ker sicer si naredil zgolj pol.

Pri BMW-ju te pride pa kakšnih 300-400 EUR. Jebat ga, ima verigo.
tongue-1.gif

Tako da, bolje da se počutiš, da voziš uberwagen na kvadrat.
evil.gif

PS: Če ne verjameš vzemi telefon v roke in preveri. Mene je kap zadela, ko sem primerjal cene velikih servisov za francoskega jajčka in nemško kravo. Oboje pooblaščenc, pa je bil pri kravi cca. 20% cenejši. In je bila krava dizelska.

No vidiš, jaz pa sem s svojo laguno z vsem naštetim na originalnem servisu z enoletno garancijo na dele in delo prišel skozi za
cheer.gif
(bila je jesenska akcija s popustom za starejše letnike).
Fajn, si imel srečo za akcijo. Koliko bi bila pa običajna cena?
grims-1.gif

No, ti lahko povem, da je bilo za jajčko cena za velik servis 650 EUR. Jebat ga, očitno ni bilo akcije.
grin1.gif

Drugače pa fajn, da si si zapomnil ceno in ne popusta. Pri Renaultih je običajno obratno.
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
hm tako kot sem napisal v drugi temi za 15.000 € lahko dobiš že lepo rabljeno premium vozilo
smile-1.gif
sploh ni primerjave.
Kok ste zoprni. Pač je človek za svoj denar kupil novo vozilo in ne par let staro premium vozilo. Vsakdo ima svoj prav in ni treba svoje filozofije vsiljevati drugim.
zmaga.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Se opazi, da tudi sam nisi povsem prepričan v pravilnost odločitve. Tako, da je skepsa ostalih povsem opravičena.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Off topic. Kot receno je odlocitev moja. Megana sm furu 7 let, tko da vem kaj je in kaj ni in kje so triki. Moja odlocitev, moj dnar, moja odgovornost....as easy as that.

On topic: se vedno ne me zanimajo razlogi za sovrazno vzdusje za Renault pri nas . Do sedaj jih vidim samo ene par.

Lpm

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Čestitke za nov avto
cheer.gif
. Tudi jaz sem imel francoska "jajca", pa jim ni nič manjkalo. Nit iservisi niso bili opazno visoki. Naj ti lepo služi.
LP!

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.200
3.825
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
In koliko si dal za avto?
Če bi ga jaz jemal, bi vzel osnovni motor bencinar 1.6 (povsem dovolj), opremo, ki jo nujno in nenujno rabiš pa takšen avto itak ima a ne?

(vidim, da je že za 15 jurjev). Če se ne motim je bil pred časom akcija za te grandtour, tako da je prišel 13 al koliko.

Me zamina kaj bi za takšno ceno dobil od EU konkurence.

Saj ta megane ni EU avto!
evil.gif
(polne kamione jih vozijo iz turčije).

OK, resno: jaz tega avta sicer ne bi nikoli kupil ker mi pač ni všeč, verjamem pa da je čisto korekten avto. Vzdržljivost in cena servisos je tam nekje kot pri ostalih. Itak so vsi servisi postali dragi, saj se šele tam začne služenje z avtomobilom. Mene osebno poleg izgleda pri renaultih moti še lega za volanom in samosvoja armaturna plošča, vsaj pri starejših modelih pa tudi obupno mehki sedeži.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Ne sekiraj se, mi smo kupili pred 3 tedni novega megana berline gt-line. In ce primerjam z drugimi avtomobili istega razreda (golf VI, focus, citroen, skoda, itd ...) je se vedno najlepsi
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Meni je Renault ok, tudi ko sem Cliota fural je bil ok, samo kot rečeno, ko pa prideš na servis, je pa kot bi imel 3x dražji avto. Pač sistem ink-jet tiskalnikov so užgali, hardver poceni, storitve lupijo.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
smile-1.gif
. Drgac se pa ne sekiram, rad bi sam ene mal bolj tehtne argumente oz. kje so osnove za izjave tipa "pa ne renoja, kva teb ni jasn model".... Je to plod gostilniskega marketinga konkurence, ki zal nima svoje fabrke v Slo? Ne vem.....

Lpm,

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Jaz se mslužbeno vozil novega Megana karavana in je čisto korekten avto. Sicer je bil 1,5 dci, ki ga ne razganja od moči, vendar nimam dirkaških ambicij in mi je bilo 85 konj dovolj. Motila me je le preglednost nazaj (kot da bi pogledal v cev) in preveč temen zgornji del armature. Drugače pa zelo prostoren avto.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Renault je pac zajebal tam od leta 2003 naprej s samo obliko in seveda dizel motorji, kar dokaze sama statistika okvar pri evropskih moto zvezah. No, da priznam, tudi jest nisem pristas Renaulta, samo s ceno in dizajna (novega modela megana seveda) je to to. Recimo Lagune ne bi nikoli vzel. Imajo pa drugi tudi prav da za 15k€ dobis ze konkreten uberwagen.
nahrung002.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Ne sekiraj se, mi smo kupili pred 3 tedni novega megana berline gt-line. In ce primerjam z drugimi avtomobili istega razreda (golf VI, focus, citroen, skoda, itd ...) je se vedno najlepsi
evil.gif
A barvo si ta pravo izbral?
grims-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik matt pravi:
Off topic. Kot receno je odlocitev moja. Megana sm furu 7 let, tko da vem kaj je in kaj ni in kje so triki. Moja odlocitev, moj dnar, moja odgovornost....as easy as that.

On topic: se vedno ne me zanimajo razlogi za sovrazno vzdusje za Renault pri nas . Do sedaj jih vidim samo ene par.

Lpm

Najbrž v cmoku v grlu, da so Francozi kljub mali param izjemno uspešni tudi v motošportu, kjer so osmešili Audija (LeMans), tudi v formuli so vse že večkrat osmešili, da ne govorim o rallyju, ki počasi postaja citroen cup.

Očitno znajo in zmorejo narediti vrhunske zadeve.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
In kaj ima to veze z serijskimi avtomobili. Veš grupe B že dolgo ni več, ko je bila pogoj homologacija z serijskimi avtomobili
grin1.gif

Do sedaj (DS3 racing) Citroen ni bil sposoben dat spodobnega serijskega HotHatca na cesto..

Renault: glede na cene soliden voz, servisi lupjo, Megane II je zame tipični primer polizdelka, (govorim res za prve verzije 2004).
Sam Renaulta ne bi imel, razen nekaj iz Sport hleva oz katrco
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
ni to plod gostilniškega marketinga, ampak lahko bi rekel da je folku končno kapnilo. Zadnje desetletje so postali komplet zanič, polek tega te nategnejo pri servisih in zajebavajo in zavlačujejo z garancijskimi popravili. Polek tega je folk zabit in kupuje popuste namesto avta. Ko vprašaš ponosnega lastnika renoja kolko je dal za avto, je ta znesek vedno v procentih
stupid-1.gif

Kaj ti še ni jasno? tu je forum, malo večja gostilna, za neke tehtne analize pa boš moral plačat nekoga da naredi raziskavo trga, plačaj žajfi da naredi anketo,...
Mene je tudi skoraj na rit vrglo, ko sva z kolegom ene 7 let nazaj ugotovila da jaz za mojo bencinsko bavarsko trojko plačujem približno enako ali celo manj za servis kot on za svoj 1.2 prdec v cliotu
bonk.gif
j

tony

Guru
23. jul 2007
9.749
1.531
113
...ampak ne v civilnih avtomobilih
cool-1.gif

Skratka, če že kupiš renoja, kupi novega, vsaj garancijo imaš... Za kolikor-tolikor nestresnih 5 let lastništva rabiš samo še kanček sreče
tongue-1.gif

Imam kolega, ki je imel v familiji rabljene francoze in italijane vseh vrst in sort, ker da so poceni... No, poceni je bilo tudi članstvo v AMZS, večkratno menjavanje tesnil glave, iskanje ključavnic zadnjih vrat po odpadih, ker so se ta pač odpirala med vožnjo in jebanje z menjavami praznih gum v snegu, ker so pač vse štiri 10 let stare feltne ratale porozne... Sedaj vozi 12 let starega švaba s španskim pridihom (ki sicer vseh vogalov že zdavnaj nima več ravnih in v kabini smrdi po olju), ampak vsaj besede avtovleka nima več v besednjaku
smirk-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tipičen alterjevec, ki ima kolega, ki ima to in tisto in ono in ogromno izkušenj. Jaz imam že dolgo oba v lasti - in renaulta in švaba s španskim pridihom. Tista španska jajca imenujem funny car, ker je vsak teden nekaj zabavnega. Nazadnje se je med obilnim sneženjem zataknil gumb za kroženje zraka po kabini in sem se vozil z odprtimi šipami.

O ceni servisov ne bi. Edina ugodnost je to, da na uradnem servisu računajo samo 55€ za menjavo olja za avte starejše od 4 let. Vse ostalo je zelo, zelo drago. Samo svečke so 3x(!!!) dražje kot za cliota (pa ne na uradnem servisu). Karkoli crkne je vsaj 2x dražje. In crkne skoraj vsak teden.

tony

Guru
23. jul 2007
9.749
1.531
113
Očitno imaš preveč nov funny car, ker tisti, ki je star 12 let niti slučajno nima klime, in s tem niti knofa za notranje kroženje zraka... Ga je pa res imel 12 let star italijan (ki pa, po drugi strani, ni imel mikrofiltra)... Da je italijan že na odpadu, ker se motorja ni splačalo več popravljati, španec pa ne, pa kdaj drugič...
zmaga.gif