Renault Clio exepction 1.2 TCE 74kw/101km

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Že prej sem omenil Hodno Jazz.

Niti ni tako slaba ideja. Eden prostornejših avtkov v svojem razredu. Da o hondinih bencinskih motorjih niti ne govorimo. Takšen avto bi znal pošteno preživet novodobne nepreizkušene 1.2 turbo bencince. Lep, hja večno vprašanje. Men osebno ni napačen. Posebej mi je všeč novi Jazz hibrid, ki ima vso opremo, stekleno streho, pa kakšna bela barva. Sploh ni švoh.
Se strinjam, samo cene so pa ''rahlo'' hude.
frown-1.gif

Se strinjam, ampak sem mal gledal cene recimo KIA Venga in HYUNDAI ix20. Dizl motorji, malo več opreme, cena med 18 in 20 k €. Meriva ravno tako. glava peče. Po teh cenah je še Jazz hybrid nekako sprejemljiva.

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem recimo naš voziček, ko smo ga še imeli, dobil v stari punto (punto classic), v grande punto pa ne (sem ga pa dobil v clio storia recimo). pol sem kupil berlinga. ki je jabe, še vedno jajček. jaz imam stari model, pa je dolg 4,2 metra, koliko pa je dolg novi clio? 4 metre, grandtour pa 4,2 metra. to pa itak povsod parkiraš.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
jaz sem recimo naš voziček, ko smo ga še imeli, dobil v stari punto (punto classic), v grande punto pa ne (sem ga pa dobil v clio storia recimo). pol sem kupil berlinga. ki je jabe, še vedno jajček. jaz imam stari model, pa je dolg 4,2 metra, koliko pa je dolg novi clio? 4 metre, grandtour pa 4,2 metra. to pa itak povsod parkiraš.

Ima pa še manjšo alternativo, ki sliši na ime Nemo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
Ne nemo, berlingo ipd nočem. Honda jazz mi je všeč, ampak kar draga za jajček.
hvala pa tudi tistemu, ki je lastnik avtomobila v naslovu. Kar sem slišala, mi je bilo všeč. bi bil Clio kar zame.

me je pa čisto frapiralo, da voz s ta velikimi kolesi ne gre v prtljažnik jajčka. Moram iti v akcijo na kaki ženski forum (ako se mora, mora se), tam mi bodo po moje kombinacije, kaj gre skupaj in kaj ne, naštele.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Moram iti v akcijo na kaki ženski forum (ako se mora, mora se), tam mi bodo po moje kombinacije, kaj gre skupaj in kaj ne, naštele.
A si prepričana?
Ženske v takih primerih precej kupujejo s čustvi, kar pa ponavadi pripelje v napačno smer...
evil.gif

Oz. se potem pojavijo vprašanja, kateri večji avto kupit, ker mi voziček ne gre noter.
grin1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Mati je vzela 1.2 tce Modusa iz 2. roke, 130k km, 3 leta. Tezav naj poprej ne bi imel, sedaj jih tudi ni, ko dela kratke skoke po mestu je poraba 8l, na relacije se peljes pod 6l, ce je zmerna noga. Sosed z enakim avtom se trudi varcevat in ima 6.3 po racunalniku (precej mesta in obcasna relacija), ampak vozi pocasi, nepremicnina bi mu rekli alterjevci. Motorju je samo dodana turbina(nizkotlacana, mislim da 0.3 bara), ti ni kot pri VW, ki ima se direktno vbrizgavanje. Minus je vecja poraba, plus pa zna biti v prihodnosti, ko se sistem vbrizgovanja ne more pokvarit, ker ga ni... Sicer to ne pomeni, da se bo VW sistem kvaril, sanse pa so.
Motor torej ni neki biser, upam pa da je vzdrzljiv. 1.2 16v so (baje pomagal Nissan...) dodali turbino, pojacali obremenjenejse dele motorja (upam) in to je to.

jello

Guru
22. sep 2008
10.276
3.912
113
Kam bo šel voz in kam ne bo treba probat. Recimo bugaboo, ki je eden manjših vozkov v novo ibizo ne gre, v novega polota pa za las (gre). V hondo jazz gre kakšen voz tudi nezložen. Torej...jaz bi gledal za hondo jazz, nissan note (premična zadnja klop), renault modus,...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
Modus kar se prtljažnika tiče, je bojda poden. Za nissan note me pa zanima, kaj je tole:

Prostornina prtljažnika (opcija) (VDA) l 280/437

to je copy/paste z nissanove strani. koliko je sedaj prtljažnik velik. 280L (to je še manj kot clio in komaj kaj več kot micra) ali 437? Je 437, če poklopim zadnje sedeže? Note mi drugače ni slab.

Honda jazz mi je pa predraga. Všeč sicer, ampak predraga.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
to je pomična zadnja klop naprej nazaj. ko je čisto naprej, je prtljažnik večji, ko pa čisto nazaj, pa manjši. pride prav, ko enkrat ne rabiš več vozička, pač pa več prostora za noge potnikov.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Precej očitno pa je to povečanje, če se usedete na zadnjo klop. Tam je prostora razumljivo več, zlasti če sedeže pomaknete povsem nazaj. Deljiva zadnja klop zmore 150 milimetrov vzdolžnega pomika (pri Modusu je treba za to rešitev doplačati). Poleg tega, da ima daljšo medosno razdal­jo, je Grand Modus tudi sicer daljši (za 160 milimetrov), zaradi dobrih sedem centimetrov daljšega zadnjega previsa pa je tudi prtljažnik precej večji kot pri Modusu. Ob povsem nazaj po­maknjenih zadnjih sedežih ga je za 305 litrov, ob naprej pomaknjenih pa za 410 litrov.

... tu je govora o Grand Modusu, sklepam da je tudi v tvojih podatkih mišljeno ob premiku zadnje klopi 437l.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Modus ima prilagodljiv prtljažnik. Zadnja klop je pomična. Imaš pa tudi Grand Modus, ki je nekih 15 cm daljš ina račun prtljažnika in medosne razdalje. Zadnja klop je še zmeraj pomična, oblikovno (linije) sta avta enaka, grand ima dodano 3 bočno okno...
Clio III ima konkretno večji prtljažnik kot Clio II (em je daljš em je širši).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa še nekaj: tudi Modus ima pomično in prilagodljivo klop triptic v osnovni ceni. Klop je pomična (4 položaji), lahko se jo predela v 2sedežno varijanto, kjer ima še daljši pomik.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
Hvala za info. Sicer si ne predstavljam dobro, kaj govoriš, ampak zdaj vem, da neke rešitve obstajajo, bom šla v en salon pogledati. Modus je tudi višji najbrž kot Clio? Lažje notri pa ven ljudi in stvari dajati?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.352
113
ksz

Sestrična kupuje 1.2 TCE Clio 3 z nivojem opreme Avantage, bele barve, 5 vrat, če ni iz zaloge ji bom predlagal naj doplača še ESP.

Za drugo ji ne bom utripal, reno ne bi bil moja prva izbira, bolj zadnja verjetno, sigurna ga pa gleda zato, ker ji je všeč.

Tole temo sem prebral in še malo pobrskal po internetu in kar se mene tiče sem ji rekel, da dobro izbira.

Veliko bo imela mestne vožnje, zato je fajn, da je 1.2, kar nekaj se bo vozila tudi po avtocesti, tam sem prebral, da če bo želela voziti varčno, ne bo smela prav veliko šibat, kakorkoli, da je ta 1.2 TCE kar vsestranska mašina.

A ima veliko turbo luknjo in ali imate uporabniki kakršnekoli muhe s tem motorjem? Bencin 95 jé brez problema?

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Kaj pa Nissan Note?
Nikjer ni omenjen (res pa, da nisem bral celotne teme in ne vem, če ustreza pogojem?), pa se mi zdi, da ima kar dost placa ...

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Imam en majhen problem. Namreč šobe za pucanje stekla mi špricata v curku, namesto da se tekočina razprši enakomerno po steklu. Kakšna ideja?