Renault Clio exepction 1.2 TCE 74kw/101km

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Fabija pa tanov polo nista ista reč, pa čeprav so vtaknili nov motor vanjo. Vozi se za časom in pika. Ibiza pa je šele grda ko smrt. Kako mi je hudo kaj so iz seata naredili.

EDIT: kaj pa kakšen hyundai ix20? Res ni zelo poceni, samo je pa huda reč za žensko.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.140
113
Ne vem od kje ti vlečeš zaključke, ampak Fabia je bila prvi model narejen na platformi, ki si jo delijo vsa nova mala VAG vozila (fabia, ibiza, polo, audi a1), ta platforma je tudi oblikovno precej podobna pri vseh teh modelih (enaka zasnova armaturk, sredinske konzole, ...).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja imaš prav, je ista platforma. Ne vem zakaj sem imel v glavi, da je ista kot prejšnji polo. Še vedno mi ni všeč za vozit
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
fabio sem zdajle malo gledala (po netu) in se mi zdi zanimiva - ravno s tem motorjem. Samo , mater je grda...
Bo treba iti v živo pogledati.
Poglej za Monte Carlo edicijo. Huda za pop... Prtljaznik in prostornost je za ta razred zelo dobra.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Zakaj se pa pol Fabia nagiba, kot katra, ce je vse isto, kot na Polu? Pa 5 prestav ji tudi ni v ponos
confused-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ce v Fabio natlacis podobno opremo, kot nekega Pola je cena tam-tam, mogoce 500 eur razlike.

Meni osebno je od teh malih kant vsec ravno polo. 1.2 TSI 105 konjev pa niti ne gre slabo.

Ce so pa pare, pa DS3 (boli me Quratz, ce je ali ni gay, zambijski, niggrski, cefurski, name_it avto leta)

od malih kant mi je najbolj všeč clio RS, ki je čist druga zgodba kot običajni klinač

koliko

Guru
21. avg 2007
4.417
2.488
113
SV SLO
KSZ

Meni je za družinske zadeve in da avto ni prevelik izredno všeč Citroen C3 Picasso. Res ni turbo, je pa zaradi tega cenejše vzdrževanje, ker ne rabiš specialnih motornih olj, zadovoljen je z 95 oktanskim gorivom, turbo ne more crknit, ker ga ni, ne rabiš pazit na motorne vrtljaje ob mrzlem motorju, .....
Za družino prevažat idealen majhen nezahteven avto.

Odgovarjal sem Jabe.

Nazadnje urejeno:

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Evo tako... jaz imam sedaj Clia 1.2 TCE že dobro leto, prevoženih pa 27.000 km. Avto dela kot urca, prvi servis je bil na 20.000, ki me je stal 165 eur.
ESP bi ti vsekakor priporočil da vzameš, še posebej če se misliš vozit dosti po avtocesti (avto je malo več dvignjen od tal, saj je namenjen predvsem mestnim vožnjam, po drugi strani pa na avtocesti če pride do nenadnih gibov bi ga po moje stežka obvladala), pa tudi kakor praviš, pozimi ti bo super prišel.
Poraba je pri meni povprečna 7 litrov. Na avtocesti pri 130 je poraba med 7 in 7,5. Pri 130 se vrti na točno 3000 obratih, tako da je motor, kljub temu da nima 6 prestav, pri tej hitrosti prijetno tih. Če ga pa voziš med 90 in 100 na uro pa je poraba 5 litrov.
Pospušuje zelo suvereno, glede na to, da je 1.2 motor, na avtocesti se pokaže odlično, edino v klancih ga zmanjka, ker nima dosti navora (145Nm). Mislim, hitrost obdrži, s tisto k priletiš v klanec, sam pol še kej izstisnit iz njega je bolj mučno.

Skratka, jaz sem zelo zadovoljen z njim... če te pa še kej zanima, pa kar vpraši...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.140
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Zakaj se pa pol Fabia nagiba, kot katra, ce je vse isto, kot na Polu? Pa 5 prestav ji tudi ni v ponos
confused-1.gif

Prvič slišim, po mojem mnenju ima Fabia precej dobro podvozje, ki je načeloam celo športno udobno, verjetno je tale platforma ena boljših v razmerju športnost/udobje trenutno na trgu. Znotraj hiše so sicer možna določena odstopanja, ampak kar sem sam videl in sprobal dvomim (recimo Ibiza vs. Fabia razen druačnega pristopa dizajnu in delno občutku interiorja (konzervativen vs. dinamičen) NI opazne razlike).

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
No, kakor sem jaz bral, je Polo malce trsi in sportnejsi, Fabia pa udobnejse nastavljena in se tudi malo bolj gunca v ovinkih. Klinc, 70 letni ati ne marajo sportne voznje
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Točno to mene moti pri fabiji. Premehke stopalke in premehko podvozje. Sem vajen clia 2 in je občutek povsem primerljiv. Govorim o "sport" verziji fabije, navadna je lahko še slabša.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
confused-1.gif
Zato ker je podvozje drugace nastavljeno.
Sicer je platforma ista kot novi Polo.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Vem to, sam nasa enciklopedija (utisevalec) je bil brati, kot da je vse isto (polo, fabia, ibiza), razen oblike
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.140
113
Nisem to rekel, ampak jasno so minimalne razlike že zaradi višine, sedežev, in še par malenkosti. Zasnova podvozja pa je enaka, nastavitev podvozja igra vlogo ampak ne velike. Koneckoncev imaš tudi športe pakete za Fabio ali pa RS različico ki je bolj "trda" od navadnega Polota. Ne moreš pa rečt da fabia "plava" ker to ni res in je precej dobro vozen avto (recimo v svojem razredu je na vrhu).

In pa ja na koncu je večja razlika ali voziš na 15 colah z 185 gumami (standard) ali pa na 17 col in 225.

In enciklopedija ima doma novo Ibizo, fabio sem pa tudi že vozil tako da lahko povem da ni velike oz. občutne razlike (sploh napram ostalim znamkam). Polota pa Audija A1 pa res še nisem preizkusil!
redface-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.140
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Aja.

Jah, pac Skoda noce biti sportna, temvec za dedije...

Kar sploh ni res, ker z novo generacijo Fabie so šli na pota stare slave oz. so začeli delati tudi na dinamiki (začenši z S2000).

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Dej ne nakladi. Poglej kdo vozi Fabie. Zreli ljudje, pa pusti RSko pri miru, ker jih je morda en promil. No, tale Monte Carlo edicija zna to malo premesat.
Fabia se pelje dobro, vendar je poudarek na udobju in prav je tako.