Evo tako... jaz imam sedaj Clia 1.2 TCE že dobro leto, prevoženih pa 27.000 km. Avto dela kot urca, prvi servis je bil na 20.000, ki me je stal 165 eur.
ESP bi ti vsekakor priporočil da vzameš, še posebej če se misliš vozit dosti po avtocesti (avto je malo več dvignjen od tal, saj je namenjen predvsem mestnim vožnjam, po drugi strani pa na avtocesti če pride do nenadnih gibov bi ga po moje stežka obvladala), pa tudi kakor praviš, pozimi ti bo super prišel.
Poraba je pri meni povprečna 7 litrov. Na avtocesti pri 130 je poraba med 7 in 7,5. Pri 130 se vrti na točno 3000 obratih, tako da je motor, kljub temu da nima 6 prestav, pri tej hitrosti prijetno tih. Če ga pa voziš med 90 in 100 na uro pa je poraba 5 litrov.
Pospušuje zelo suvereno, glede na to, da je 1.2 motor, na avtocesti se pokaže odlično, edino v klancih ga zmanjka, ker nima dosti navora (145Nm). Mislim, hitrost obdrži, s tisto k priletiš v klanec, sam pol še kej izstisnit iz njega je bolj mučno.
Skratka, jaz sem zelo zadovoljen z njim... če te pa še kej zanima, pa kar vpraši...