Renault Clio exepction 1.2 TCE 74kw/101km

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Lih ena neumesna... ko smo kupovali nov avto, je prodajalka rekla, da z notranjostjo novega Polota VW cilja predvsem na starejšo populacijo, ki je vajena takega designa še od Golfa I. :D Res ne vem, kje pobirajo take cvetke za prodajat avte.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.140
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Dej ne nakladi. Poglej kdo vozi Fabie. Zreli ljudje, pa pusti RSko pri miru, ker jih je morda en promil. No, tale Monte Carlo edicija zna to malo premesat.
Fabia se pelje dobro, vendar je poudarek na udobju in prav je tako.

Ko je prišla ven so jo povsod oglaševali z belo streho, tudi testni modeli so bili vsi tako opremljeni. To verjetno res pritegne upokojence s klobuki!
grims-1.gif

In še vedno se oglašuje kot "fun" vozilo za mlade.

Kdo jo kupuje je pa druga stvar, ker tipičen kupec škode je res ata ki je imel leta 70 Škodo kot ponos in jo je vozil tudi v 80 in 90 letih, danes pa kupi najcenejšo Škodo ker je pač Škoda! Enaka logika deluje tudi pri drugih znamkah z daljšim renomejem.

Pa dovolj offtopica, lahko v kakšni drugi teme rečemo kako o teoriji marketinga in psihologiji znamk!
zmaga.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Od mojga fotra je bila škoda prvi avto in še zdaj pravi ko gleda te nove škode: Škoda je škoda in ne bo nikdar avto
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ocitno hlapcevske mentalitete nikoli ne boste presegli. Skoda JE vec kot skoda, krive so vase tako cenjene tardece prostitutke, ki so s planskim gospodarstvom po drugi vojni podjetje zafurali. Res ne vem odkod toliko proslav komunistov po Sloveniji? Kaj so naredili res ze dobrega? Pobili vec slovencev kot okupatorjev. Oprane glave.

Skoda Superb 1939 (4.0l osemvaljnik)

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ko je prišla ven so jo povsod oglaševali z belo streho, tudi testni modeli so bili vsi tako opremljeni. To verjetno res pritegne upokojence s klobuki!
grims-1.gif

In še vedno se oglašuje kot "fun" vozilo za mlade.
Ja, to je pa tudi vse. Poglej koliko Fabij je z belo streho na cesti? Nekaj jih je prišlo še v tisti akciji cca. pol leta nazaj in to je pa to. 5% morda, ampak je še to veliko verjetno. Po moje je ta strategija itak zgrešena, ker Škoda tudi ni mišljena znotraj VW koncerna za športno znamko.
Citat:
Kdo jo kupuje je pa druga stvar, ker tipičen kupec škode je res ata ki je imel leta 70 Škodo kot ponos in jo je vozil tudi v 80 in 90 letih, danes pa kupi najcenejšo Škodo ker je pač Škoda! Enaka logika deluje tudi pri drugih znamkah z daljšim renomejem.
Popolnoma narobe. Sem lepo napisal, da so kupci Fabie in tudi ostalih Škod večinoma zreli ljudje. Govorimo o cca. 30+ let z družino. Poglej malo okrog in ti bo hitro jasno. Tudi kar precej je Fabij karavan.
Torej govorimo o družinskih ljudeh, katerim Škoda ponuja ustrezno udobje (ne rabijo 19 col felten in avta na tleh) in predvsem PROSTORNOST za družinske potrebe ob pošteni ceni. In za to je Škoda fenomenalna.

Toliko o tem.
Pa še komentar na tole:
Citat:
Zasnova podvozja pa je enaka, nastavitev podvozja igra vlogo ampak ne velike. Koneckoncev imaš tudi športe pakete za Fabio ali pa RS različico ki je bolj "trda" od navadnega Polota. Ne moreš pa rečt da fabia "plava" ker to ni res in je precej dobro vozen avto (recimo v svojem razredu je na vrhu).

In pa ja na koncu je večja razlika ali voziš na 15 colah z 185 gumami (standard) ali pa na 17 col in 225.
Pozabi na RS, govorimo o navadnih avtomobilih. In Fabia je mehkejša od Pola in mislim, da je Polo tudi nekaj nižji. Dodatno so sedeži nekaj višji pri Fabii in še to potencira občutek. In ja, Fabiino podvozje je mehkejše od Pola in ta razlika ni majhna. Zakaj? Ker je to avto namenjen primarno družinski rabi.
Pa prosim ne komentiraj več zadev, o katerih nimaš ravno pojma.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.140
113
Bom utihnil!
evil.gif

Ljudje bonedaj kupit Fabie ker to gre samo po ravnem v ovinek se pa zvrneš takoj ko greš hitreje kot lahko zdrži klobuk na glavi! Če že kupite, kupite Polota ker gre skozi ovinke kot raketa!
zmaga.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
He, he. Pri Fabii izpljuniš 118€ za športno podvozje in je problem najbrž rešen.

Če govorimo o trdoti podvozja na podlagi izkušenj s testnimi vozili je treba upoštevati, da imajo testne Fabie v veliki večini serijsko podvozje, pri Polu je bilo pa (vsaj takrat, ko sem jaz gledal te vozičke) ravno obratno. Športno podvozje je namreč del paketa v katerem so tudi 16" platišča in ta je bil v času, ko sem si jaz ogledoval te vozičke prisoten na večini testnih avtov. Razlika pri vožnji med navadnim in športnim je pa kar konkretna.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Torej, se enkrat. Zahteve gospodicne zgoraj:
jajcek
5 vrat
prostoren

S Fabio dobi prostoren (za ta razred), udoben, dobro vodljiv avto. Napram Polu je malenkost cenejsa (esp je treba doplacat), prostornejsa, visja (to je pri lupinci in sedezu vazno), tehnika je pa itak ista. In zraven dobi super tsi motor.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Kaj je kle govora o fabii combi al navadni. Ker voziček z taširokim podvozjem (tisti ki je samo za ležat)nebo dobla v prtljažnik. V vsakem primeru Ibiza karavan, fabia karavan, clio karavan, 207 karavan, grand modus itd. Posebej če gre za prvi avto pri hiši.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
evot tole zadnje me je zanimalo tudi. Kaj v jajček, navadna izvedba, ne karavan, ne bi šel voz? Ker karavani so mi vsi po vrsti grdi, razen novega megana, ki je itak razred višje. Razni C3 piccaso, nemo, kangoo, berlingo in podobno me pa tudi mine volja do vožnje. To ni zame. Če pač voz ne gre v jajček, bo pa res treba razred višje gledati, samo to me moti, ko je avto takoj večji. V nobeno luknjo ne gre, pa se zafrkavaj s parkirplacom po Ljubljani...

Gre pa za drugi avto pri hiši.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
evot tole zadnje me je zanimalo tudi. Kaj v jajček, navadna izvedba, ne karavan, ne bi šel voz? Ker karavani so mi vsi po vrsti grdi, razen novega megana, ki je itak razred višje. Razni C3 piccaso, nemo, kangoo, berlingo in podobno me pa tudi mine volja do vožnje. To ni zame. Če pač voz ne gre v jajček, bo pa res treba razred višje gledati, samo to me moti, ko je avto takoj večji. V nobeno luknjo ne gre, pa se zafrkavaj s parkirplacom po Ljubljani...

Gre pa za drugi avto pri hiši.
Določeni vozički gredo tudi v taka jajčka. Recimo Pliko P3 se da kam vstavit (ne v vse). Kakšni ogromni vozički z velikimi gumami pa lahko takoj odpišeš.
Torej, sedaj ko lahko izbiraš izberi avto s čim več prostora, potem pa greš kupovat voziček z avtom in če ne gre noter ga pač ne kupiš.
Še vedno ti pa ostane Ceed
wink-1.gif
. Skeširala boš verjetno isto ali še manj, pa še večji avto je.

PS: Kupovat karavana zgolj zaradi vozička je totalna bedarija.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Lahko pa modusa, nissana notea ali hyundai ix20, ki se jim zadnji sedeži podolžno premikajo. Še posebej hyundai ima zelo prostoren prtljažnik, je pa od obeh bistveno boljši in dražji.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Že prej sem omenil Hodno Jazz.

Niti ni tako slaba ideja. Eden prostornejših avtkov v svojem razredu. Da o hondinih bencinskih motorjih niti ne govorimo. Takšen avto bi znal pošteno preživet novodobne nepreizkušene 1.2 turbo bencince. Lep, hja večno vprašanje. Men osebno ni napačen. Posebej mi je všeč novi Jazz hibrid, ki ima vso opremo, stekleno streho, pa kakšna bela barva. Sploh ni švoh.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Že prej sem omenil Hodno Jazz.

Niti ni tako slaba ideja. Eden prostornejših avtkov v svojem razredu. Da o hondinih bencinskih motorjih niti ne govorimo. Takšen avto bi znal pošteno preživet novodobne nepreizkušene 1.2 turbo bencince. Lep, hja večno vprašanje. Men osebno ni napačen. Posebej mi je všeč novi Jazz hibrid, ki ima vso opremo, stekleno streho, pa kakšna bela barva. Sploh ni švoh.
Se strinjam, samo cene so pa ''rahlo'' hude.
frown-1.gif