Renault Clio 1.2-Servisi

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Ker nisem neki stručko za avtomobile bi imel nekaj vprašanj za vas.

Renault Clio 1.2 letnik. 99 prevoženih 149.332km, bo moral na redni servis naslednji teden. Koliko denarja naj pripravim za to, in predlog za kakšnega serviserja na gorenjskem?

Zobati jermen ali veliki servis je imel pri 79.236km, kdaj bi bilo najbolj pametno to zamenjat ponovno da ne bi prišlo do nekaj nepričekovanega. Koliko denarja bo pa to približno stalo, najbolj primeren serviser na gorenjskem?
smile-1.gif

Najlepša hvala za vaše odgovore
Lep Pozdrav.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
Cene pri Remont Kranj: mali servis cca 115, veliki servis cca 220, jermen nekaj pod 250. Tako imam v glavi, par evrov gor dol...

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
filtri : 12 eur (goriva) + 7 eur (oljni) + 8 eur (zračni) + 10 eur (klime)
komplet zobatega jermena : 50 eur
vodna črpalka : 47 eur

cene sem ti pisal neke povprečne, se razlikujejo glede na proizvajalca, olje pa boš verjetno vzel elf, se mi zdi da imam celo eno kantico doma pa ti dam poceni, ti javim v naslednjih dneh, če boš pa tole potreboval ti pa lahko priskrbim malo ceneje

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Pri Remontu v kranju so mi rekli za veliki servis samo jermen in vodna črpalka naj bi stalo okoli 350 €, potem je še delo filtri pa olje...malo preveč se mi zdi tole...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Na uradni servis se ne hodi delat takih stvari, ker je predrago. Načeloma bi moral za komplet jermena, črplako, filtre, olje in delo plačat pod 300€ na neuradnem. Če ti je to preveč se pač vozi brez zamenjave, ko bo pa jermen počil boš pa drug avto kupil. Na mojem starem cliotu 1.2 je jermen počil 1 mesec po preteku 5ih let
smile-1.gif

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Sem peljal pri neuradnem serviserju ki mi bo zamenjal vse in sicer: Zobati jermen, napenjalec, vodna črpalka, vse filtre, olje, hladilno tekočino, zavorno tekočino, svečke...mogoče sem kaj pozabil...in to bi me z delom stalo 310€.

Koliko vem je jermen Boschov pa olje Elf...Za ostalo pojma nimam pa tudi če bi imel mi ne bi koristilo ker se v tej smeri prav nič ne spoznam.

Hvala za vaše odgovore so mi bili v pomoč ker res nisem imel v glavi niti približnih zneskov koliko bi to stalo in bi verjetno peljal na Remontu
smile-1.gif

Lp.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Glupo vprašanje: razlika med uradnim in neuradnim serviserjem? Razen to, da ti uradni poštemplja v knjižico itd?

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Moja razlaga: Uradni servis daje orginal dele ki so itak najdražji, in ne golfajo pred zakonom.
Neuradni ti da dele ki so nižji cenovni razred ampak z katerimi imajo dobre izkušnje, in malo tudi golfajo glede denarja na roko pa to.

Avto sem že prevzel nazaj in plačal zanj 287.80€. Zamenjan je bilo to kar se napisal zgoraj.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
4l polsintetičnega olja elf, na uradnem servisu skupaj s filtrom in delom 120€. V leclercu pa kantica istega olja 15€, filter pa enih 5 - 7. Misliš, da olje menjajo 4 ure, da pridejo do 100€ višje cifre?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ni samo v tem fora... Popoldanc ti bo zamenjal samo olje, če boš rekel zamenjaj olje. Tudi uradni servis ti bo zamenjal samomolje, cena bo višja za ceno olja in ceno dela (pa ne računajo cele ure). Samo ponavadi ti avto pripelješ in rečeš servis na xxxx km, eno leto. In ti ga morajo pregledati po shemi vzdrževanja. To pa ni samo menjava olja in filtra, kjer sinprinesel lastno olje...