Reja Pitbull-a

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Pozdravljeni!

S poletjem bom imel na razpolago veliko prostega časa, zato se odločam o nakupu psa, bolj natančno Pitbull terierja.

Doma smo imeli 10 let podobnega psa ( staffordshire ), vendar mu sam nisem bil tako naklonjen zaradi tega ker sem bil še malo premlad
grin1.gif

Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s pitbulli? Kakšen majhen nasvet/trik, ki bi mi lajšal začetke vzgoje?
priden.gif

Vem, da me čaka trmast pes, in da potrebuje ogrooooooooooooomno časa preživeti z lastnikom, vendar prav to mi odgovarja.

Torej, ima kdo pitbulla?
nahrung002.gif

EDIT: terier...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

podvprašanje

Kaj je človeku v glavi, da nabavi pitbull style zver?

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Zakaj ne? Zver je pes le toliko, kot je zver tudi lastnik :) Že po defaultu preferiram take pse, sam pitbull pa predstavlja tudi izziv v dresuri. Če ne bi iskal tega, bi kupil mačko in jo imel zaprto v stanovanju...

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Zaradi takih kot si ti, ki vsako stvar posplošujejo, so Pitbulli na slabem glasu, zaradi česar še z večjim veseljem razmišljam o nakupu le-tega. Hvala vseeno za nepomemben komentar.

I

Izbrisan uporabnik #488

Res me zanima, zakaj ta pasma, ki ima grozljiv ugriz. Namreč pes tudi lep ni...

Po moje gre za frajerišenje, jaz mam pitbulla, lanac okoli vrata pa še hudo zgleda...

Glede posploševanje pa ti predlagam, da se naročiš na kakšen časopis al pa kdaj poročila pogledaš...

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Imel smo staffordskega terierja skoraj 13 let. Po izgledu skoraj identičen pes pitbullu, po karakterju pa nenormalno ljubeč pes, kar samo kaže, da je odvisno od vzgoje. Zakaj ne bom vzel enako pasmo? Zato ker nočem očrniti spomina na preminulega psa.

Po tvoje gre lahko za karkoli, dejstvo pa je, da nimaš pojma zakaj, nikoli ne boš imel, in nevem zakaj bi moral sploh tiščati svoje mnenje tja, kjer te stvar več kot očitno ne zanima.

Seveda, znani so po tem zato, ker so jih v prejšnem tisočletju (pa tudi danes) uporabljali za pasje borbe. Me pa lahko na cesti šavsne pitbull, čivava ali pa maček.

Tebi pa predlagam, da zadržiš nepotrebne komentarje zase in pogledaš malce dlje kot samo v žurnal in v slovenske novice. Hvala in lahko noč

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ne blodi...daleč največ smrtnih žrtev v zda pri psih povzročijo pitbuli. je razlika ali te šavsne pitbul ali pa čivava

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Tudi sam menim, da si verjetno oseba, ki ni ne vem kako močna ali sposobna, ker navadno si samo revčki in neuspeli faliranci v življenju kupujejo strašnega psa, ki ga potem seveda niti vzgojiti ne znajo in je to dvojna katastrofa, ker taki ubožčki si tako napihnejo ego in si domišljajo, da nekaj so, ker imajo hudega psa.

Obstajajo sicer izjeme v največji manjšini, samo zelo redko boste videli lepotca športnika natreniranega uspešnega z pitbulom, saj ti nimajo potrebe po dodatnem dokazovanju.

Vsem, ki vedo, da so te izjeme v naprej povem, da njih ne obsojam, da imajo pitbula, ostali se mi pa prav smilite.

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
Citat:
Uporabnik Sedejson pravi:
Pozdravljeni!

S poletjem bom imel na razpolago veliko prostega časa, zato se odločam o nakupu psa, bolj natančno Pitbull-a.

Doma smo imeli 10 let podobnega psa ( staffordshire ), vendar mu sam nisem bil tako naklonjen zaradi tega ker sem bil še malo premlad
grin1.gif

Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s pitbulli? Kakšen majhen nasvet/trik, ki bi mi lajšal začetke vzgoje?
priden.gif

Vem, da me čaka trmast pes, in da potrebuje ogrooooooooooooomno časa preživeti z lastnikom, vendar prav to mi odgovarja.

Torej, ima kdo pitbulla?
nahrung002.gif

pesda a bolj ružnega cucka si ne moreš omislit!?
bonk.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Tudi sam se strinjam z ostalimi. Teh zverin je v zadnjem času res veliko in imam občutek, da gre pri veliki večini zgolj za frajerišenje (tipično balkansko). Vsa čast izjemam (mogoče si med njimi), ki te pse res razumejo, si jih iskreno želijo in nato tudi obvladujejo.
Ampak res je v zadnjem času teh psov videti toliko, da človek samo čaka, da boš imel kakšno neželeno srečanje. Kot je nekdo omenil - je razlika, če te šavsne neko ščene ali zverina z močnim ugrizom (in pogosto tudi vzgojenimi geni za napadalnost).

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Imam nemškega ovčarja, ki ima 25% genov pitbulovih. Pes kot pes, mogoče malo bolj živ.
smile-1.gif
Moraš ga od malega socializirat z drugimi psmi in ljudmi in mu dat vedet, kdo je šefe. Najprej s povzdignjenim glasom, če je treba pa tudi s kako bolj rahlo po riti! Na koncu je vse odvisno od vzgoje in tvojega odnosa o njega! Maš na youtube kar precej dobrega materiala za vzgojo. Logično pa ti 35kg pes narei več škode kot neka dvokilska čivava...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
zanimivo da so tudi večji psi praviloma lepše vzgojeni in socializirani kot mala ščeneta ki lajajo in se zakadijo v vsakega mimoidočega

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Dejstvo: manjši psi imajo zaradi manjših možganov veliko nevroloških težav. Nekateri so zaradi tega že na meji retardiranosti.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
zanimivo da so tudi večji psi praviloma lepše vzgojeni in socializirani kot mala ščeneta ki lajajo in se zakadijo v vsakega mimoidočega
Nevzgojenih in nesocializiranih velikih psov ne vidiš/srečaš, ker lastniki z njimi sploh ne upajo med ljudi (in druge pse).

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Dejstvo: manjši psi imajo zaradi manjših možganov veliko nevroloških težav. Nekateri so zaradi tega že na meji retardiranosti.
Zanimivo.
Imaš kakšen link kjer bi se dalo prebrati več?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Zanimivo.
Imaš kakšen link kjer bi se dalo prebrati več?

Kar jest vem so lovski še najbolj "zabiti" ker so prevezani tako, da so samostojni. Drugače so pa najbolj "pametni" kaki ovčarji, kateri so zraven človeka zmeraj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Evo ti: http://www.quora.com/Why-do-dogs-have-such-short-lives

Citat:
Broad skulls. For brains. Several modern breeds have been reduced to what Temple Grandin calls "brainless icepicks". Reducing brain size doesn't just make animals stupid, it also contributes to neurological issues that can kill them.

Zraven so opisani še ostali "felerji" psov napram volkovom, ki pripomorejo k cca. pol krajšemu življenju.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
OK, glede degeneriranosti se strinjam. V končni fazi sem lastnik psa, ki ima vsaj eno lastnost popolnoma degenerirano.

Ampak za posplošitev trditve, da imajo "manjši psi" nevrološke težave, je pa premalo. Avtorica seveda govori o skrajnostih, takorekoč "mikro-psih", v katere zahajajo nekateri vzreditelji.

Hkrati je malo protislovna - ravno pri volkovih je razmnoževanje "dovoljeno" le majhnemu odstotku celotne populacije. To ravno tako vodi v "degeneriranost" - ki pa je pri volkovih evolucijsko in naravno OK.
Vzreditelji poudarjajo, za preživetje v naravi, nepomembne lastnosti.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Saj tisto glede retardiranosti je bilo mišljeno na ultra majhne pse oz. "mala ščeneta" po besedah shifta.

Glede razmnoževanja pa pojem "alfa samec" ni slaba stvar, saj s tem delaš naravno selekcijo, saj naprej prenašaš le najboljše gene. In to ni samo specifika volkov, ampak je prisotna pri bolj ali manj vseh živalskih vrstah.